Συνταξιούχοι Αρκαδίας: Δεν αντέχουμε άλλο, καταρρεύσαμε!

Κυρ, 10/12/2023 - 21:00
Image

ΑΠΟ: Συνεργαζόμενα Σωματεία Συνταξιούχων Αρκαδίας

ΠΡΟΣ:

Τους Κ.Κ. Δημάρχους και τα Δημοτικά συμβούλια Ν. Αρκαδίας

Kυρίες και κύριοι

Γνωστό είναι νομίζουμε σε όλους , την τελευταία τουλάχιστον 12 ετIα, αλλά και παλαιότερα η καταλήστευση των ασφαλιστικών ταμείων των εργαζομένων, όλης της χώρας, από τα μηδενικά επιτόκια των αποθεματικών τους. Τις συγχωνεύσεις πτωχευμένων ταμείων με το ΙΚΑ . Τις συνταξιοδοτήσεις Ελλήνων παλιννοστούντων από όλο τον πλανήτη με υγιή ταμεία χωρίς καμιά χρηματοδότηση από το κράτος.

Την καταλήστευση των αποθεματικών τους από τα τοξικά ομόλογα. Τις καταστροφικές επενδύσεις σε διάφορα χρηματιστήρια. Τις κατά καιρούς επιδοτήσεις σε εξαγωγικές επιχειρήσεις και βιομηχανίες και άλλα.

Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι όλες οι κυβερνήσεις της χώρας , από το 2010 και μετά να ξεσπάσουν πάνω στους συνταξιούχους , να τους μειώσουν τις συντάξεις , έως και 40% .Να κόψουν τα δώρα των εορτών , το ΕΚΑΣ. Να κόψουν τις επικουρικές πάνω από το 50% βάζοντας επί πρόσθετα, νέες ασφαλιστικές εισφορές και νέους φόρους , ΕΝΦΙΑ, εισφορά αλληλεγγύης, αύξηση του ΦΠΑ στα μεγαλύτερα ποσοστά μεταξύ των χωρών της Ε.Ε. , κλπ.

Έτσι φράσαμε σήμερα , μερικά από τα επικουρικά μας ταμεία να τελούν υπό κατάρρευση, χωρίς να γνωρίζουμε εάν αύριο το πρωί καταργηθούν οι επικουρικές μας συντάξεις , την στιγμή μάλιστα που ψηφίστηκαν νέοι νόμοι για ιδιωτικοποίηση αυτών των ταμείων.

Μέσα λοιπόν σε αυτά τα καταστροφικά χρόνια , χωρίς καμιά αύξηση στις συντάξεις με πληθωρισμό 4-5%καθε χρόνο , με μεσοσταθμικές αυξήσεις , στα τρόφιμα και στα ειδή πλατειάς λαϊκής κατανάλωσης , που σε πολλά από αυτά μετά το 2020 οι αυξήσεις ξεπέρασαν το 60% ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ: ότι δεν ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟ – ΚΑΤΑΡΕΥΣΑΜΕ- και από ότι φαίνεται η ιστορία αυτή δεν έχει τελειωμό.

Οι αυξήσεις που ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση ότι θα χορηγηθούν- σε όσους χορηγηθούν- για το 2024 και μετά, πρόκειται για καταφανή κοροϊδία. Το 3% αύξηση στις συντάξεις των συνταξιούχων π.χ. του ΙΚΑ για όσους δεν έχουν προσωπική διαφορά αντιστοιχεί σε 0,50- 0,60 λεπτά την ημέρα αύξηση, εάν ληφθεί υπ’ όψιν ότι οι 800.000 συνταξιούχοι του ιδρύματος, παίρνουν κατά μέσο όρο 600€ έως 650€ το μήνα. Για όσους δεν έχουν προσωπική διαφορά θα λάβουν με την μορφή επιδόματος έως και 0,40 λεπτά την ημέρα . Το ίδιο σχεδόν συνταγολόγιο ανακοινώθηκε και για τους συνταξιούχους των άλλων ασφαλιστικών ταμείων, των αυτοαπασχολούμενων και του δημοσίου. Τώρα τι θα πρωτοπληρώσουμε με αυτά τα 0,50 λεπτά την ημέρα « ΑΥΞΗΣΗ» ο καθένας μπορεί να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα. Τις αυξήσεις στα πράσινα , μπλε και διάφορα πολύχρωμα τιμολόγια του ρεύματος , από 1-1-2024. Των καυσίμων, του λαδιού, των φαρμάκων, και γενικά όλων των τροφίμων,

Την υγεία που έχει γίνει ο μεγαλύτερος , βραχνάς για όλους του συνταξιούχους της χώρας, γιατί τα κρατικά νοσοκομεία και ιδρύματα βρίσκονται σε παράλυση. Τα υπεραυξημένα επιτόκια των τραπεζών για όσους έχουν πάρει στεγαστικά δάνεια . Τα ενοίκια για όσους δεν έχουν το δικό τους σπίτι και θέλουν το 50% της σύνταξης για ένα κεραμίδι ή τις νέες αυξήσεις που θα μετακυλήσουν οι έμποροι και γενικά οι αυτοαπασχολούμενοι με τους νέους κεφαλικούς φόρους που θέλει να εφαρμόσει η κυβέρνηση από 1-1-2023 επηρεασμένους από την οθωμανικά « ΧΑΡΑΤΣΙΑ» αντιγράφοντας, σχεδόν το πρώτο φορολογικό νομοσχέδιο που ψηφίστηκε στην Ελλάδα τον Ιούλιο του 1836 ( φόρος επιτηδευματιών ΦΕΚ 34/15-7-1836).

Μπροστά σε αυτή την δραματική κατάσταση τα συνταξιουχικά σωματεία όλης της χώρας στις πρόσφατες κινητοποιήσεις διεκδικούν την κατάργηση των δημοτικών τελών για συντάξεις μέχρι 12000,00 € και την μη επιβολή τους για την χρήση 2024. Μετά τα παραπάνω θα παρακαλέσουμε για τις δικές σας ενέργειες προς αυτήν την κατεύθυνση.

Με εκτίμηση

Τα διοικητικά συμβούλια

1.ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
 

2.ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΑΡΚΑΔΙΑΣ

3.ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ Ο.Α.Ε.Ε ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ

4.ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΛΤΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

5.Π.Α.Σ.Α.Σ ΔΕΗ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

6.ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΗΛ/ΝΙΩΝ ΟΜΙΛΟΥ ΟΤΕ ΠΕΡ/ΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

7.ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ Ο.Α.Ε.Ε –ΠΡΩΙΝ ΤΕΒΕ-ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Με εντολή των παραπάνω

ΤΡΙΠΟΛΗ 6-12-2023

Νίκος Μπαλάσης

Πρόεδρος Σ.Π.Σ.Δ.Υ.Ν ΑΡΚΑΔΙΑΣ

Σιατιστέως 5 Τρίπολη

Σχόλια επισκεπτών

Ο κόσμος συνεχώς στριμώχνεται καί οι σούπερ μάρκεταδες ανοίγουν συνεχώς μαγαζιά μεγαθήρια. Ε βέβαια, αφού μας ρημάζουν ανενόχλητοι. Ποιός θα τούς ελέγξει;; Ο Άδωνις;;; Χα,χα,χα!!!

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio