Συνεργασία Δήμου Βόρειας Κυνουρίας με την «Αναπτυξιακή Πάρνωνα» για τη διαχείριση και προώθηση του τουρισμού

Τρί, 15/02/2022 - 11:58
Image

Συνεδρίασε το δημοτικό συμβούλιο Βόρειας Κυνουρίας τη Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου στην αίθουσα «Χρήστος Ευθυμίου» του Ιδρύματος «Μνήμη Αγγελικής & Λεωνίδα Ζαφείρη» στο Άστρος.

Το πρώτο θέμα της ημερήσιας διάταξης είχε τίτλο ''Περί λειτουργίας του Αναπτυξιακού Οργανισμού με την επωνυμία «Αναπτυξιακή Πάρνωνα Ανώνυμη Εταιρεία - Αναπτυξιακός Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης'' ως «Οργανισμού Διαχείρισης και Προώθησης Προορισμού»''. Εισηγητής ήταν ο δήμαρχος κ. Καμπύλης Γεώργιος ο οποίος ανέφερε στο Σώμα ότι αυτή η τροποποίηση αυτή είναι αναγκαία να γίνει, προκειμένου ο δήμος να προχωρήσει τις δράσεις του για τον τουρισμό.

Μέσω τηλεδιάσκεψης παρενέβη ο Γενικός Διευθυντής της Αναπτυξιακής Πάρνωνα κ. Μαρίνος Μπερέτσος ο οποίος μίλησε για τον καινούργιο θεσμό ο οποίος δίνει την δυνατότητα στην εταιρεία να είναι και οργανισμός διαχείρισης των τουριστικών προορισμών.

Όπως είπε, με την υποστήριξη της παραπάνω απόφασης η  εταιρία θα συνεργάζεται με τους δήμους σε θέματα τουριστικής προβολής, θα υποβάλει από κοινού με τους επιχειρηματίες προτάσεις για χρηματοδότηση τουριστικής προβολής και τέλος να διαμορφώσει ένα στρατηγικό σχέδιο για τον τουριστικό προορισμό «Ανατολική Πελοπόννησος».

Στόχος είναι να υποβληθούν και προτάσεις έτσι ώστε ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας (Ανατολική Πελοπόννησος) ή κάποιες περιοχές από την περιοχή να χαρακτηριστούν πρότυποι τουριστικοί προορισμοί.

Ο κ. Παπαγιαννόπουλος ρώτησε για το αν θα αναβαθμιστεί το τουριστικό προϊόν της περιοχής και θα δώσει κάποια υπεραξία στην περιοχή.

Ο κ. Μπερέτσος απάντησε ότι ο νομοθέτης έδωσε τη δυνατότητα αυτή στους αναπτυξιακούς οργανισμούς, έτσι η εταιρία μπορεί να έχει μια σειρά δυνατοτήτων, που θα λειτουργήσει προς όφελος της περιοχής, αφού θα υπάρξουν χρηματοδοτικά εργαλεία προς αυτή την κατεύθυνση.

Το θέμα πέρασε κατά πλειοψηφία,ενώ ο κ Tετώρος Βασίλης από την Λαϊκή Συσπείρωση καταψήφισε την εισήγηση.

Σχόλια επισκεπτών

Ρε πως αλλάζουν οι καιροί..... ο Καμπύλης που έλεγε την παρνωνας αμαρτωλή και ήθελε να φτιάξει δικη του εταιρεία, τώρα πηγαίνει τις αναθέσεις τραίνο.... τι έγινε δημαρχε; ποτε τα έλεγες καλα; τότε η τωρα;

https://www.drt915.gr/g-kampilis-anithiki-ke-skandalodis-i-simvasi-me-t…

Ο Βασίλης που δεν ψήφισε δίκιο είχε. Ας παρουν τα πάντα οι εταιρείες για να μην σπαταλώνται άδικα χρήματα από τους δήμους.Τι τις θέλουν τις υπηρεσίες οι δήμοι,σε τι χρειάζονται; Ο Δήμος δεν έχει τεχνωγνωσία;

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio