Συνέντευξη με τον υποψήφιο βουλευτή Αρκαδίας με τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Γιώργο Παπαηλιού (vid)

Παρ, 19/05/2023 - 16:00
Image

Για το διακύβευμα των εθνικών εκλογών της 21ης Μαΐου, για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, αλλά και για την επόμενη μέρα, μίλησε ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Αρκαδίας κ. Γιώργος Παπαηλιού, δύο μόλις ημέρες πριν από τη μεγάλη εκλογική αναμέτρηση σε συνέντευξή του ArcadiaPortal.gr.

O κ. Παπαηλιού χαρακτήρισε αυτή την εκλογική αναμέτρηση πολύ σημαντική, στην οποία συγκρούονται - αναμετρώνται πολιτικά ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και τα άλλα πολιτικά κόμματα με ένα σύστημα: Το σύστημα Μητσοτάκη που ταλανίζει την χώρα, αφού μέσα από αλλεπάλληλες κρίσεις έχει οδηγήσει την χώρα σε μία αφόρητη κατάσταση.

Η διαχείριση που έγινε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ήταν τέτοια που οδήγησε την Ελλάδα σε αρνητικές επιπτώσεις, με αποτέλεσμα αυτή να καταστεί αρνητική πρωταθλήτρια σε όλες αυτές στις κρίσεις.

Ο κ. Παπαηλιού απάντησε σε ερωτήσεις μας σχετικά με τις συνεργασίες της επόμενης μέρας, αν η κάλπη της 21 Μαΐου δεν δείξει αυτοδυναμία, αλλά αναφέρθηκε και στη μεγάλη κεντρική πολιτική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στην Αθήνα και στην ομιλία του προέδρου κ. Αλέξη Τσίπρα και στα μηνύματα τα οποία βγήκαν.

Εμείς επιδιώκουμε και νομίζω ότι θα είμαστε πρώτη δύναμη. Έτσι, θα μπορέσουμε να προσδιορίσουμε την εξέλιξη των πραγμάτων. Θα καλέσουμε, όπως έχουμε πει, όλα τα προοδευτικό κόμματα να συνεργαστούν μαζί μας, σε μία προοδευτική κυβέρνηση που θα αλλάξει τον προσανατολισμό της χώρας.

Όσον αφορά την Αρκαδία και τις ανάγκες της, ο υποψήφιος βουλευτής ανέφερε, ότι η ύπαιθρος χώρα και ειδικότερα η Αρκαδία βρίσκεται σε φθίνουσα πορεία. Η ύπαιθρος έχει εγκαταλειφθεί και τα τελευταία χρόνια η ερήμωση έχει επιταθεί.

Πρέπει να εκμεταλλευτούμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου και να στηρίξουμε με πολιτικές τον κόσμο που εργάζεται και επιχειρεί στον νομό μας, αλλά και στην περιφέρεια ευρύτερα.

Ο κ. Παπαηλιού αναφέρθηκε στη βίαιη απολιγνιτοποίηση, στο δημογραφικό, στην εγκατάλειψη του αγροτικού και κτηνοτροφικού κόσμου και ανέλυσε το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ που δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα εκεί, προκειμένου να ανακατανεμηθούν οι πόροι που θα διευκολύνουν μια νέα ανάπτυξη για τον τόπο. Δεν μπορούσε να μην αναφερθεί και στο σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για την αναστολή των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας όπως και στο σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για την προστασία της.

Κλείνοντας τη συνέντευξή του, ο υποψήφιος βουλευτής κ. Παπαηλιού απευθυνόμενος προς τους συμπολίτες του Αρκάδες, τους κάλεσε να συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία, ιδίως τους νέους, ζητώντας τους να λάβουν υπόψη τους προγράμματα, πολιτικές δυνάμεις οι οποίες συγκρούονται, αναμετρώνται πολιτικά.

Ζήτησε να επιλέξουν πρόσωπα, κρίνοντας την επιστημονική, επαγγελματική και φυσικά πολιτική τους πορεία και να στηρίξουν τον ίδιο την κρίσιμη και πολύ σημαντική αυτή στιγμή της κάλπης.

Πηγή: arcadiaportal.gr

Video

Σχόλια επισκεπτών

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio