Συνέδριο: «Η Β΄Εθνοσυνέλευση, τα γεγονότα, οι πρωταγωνιστές, οι αποφάσεις, ο αντίκτυπος της» (pics,vid)

Κυρ, 23/04/2023 - 11:24
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας με αφορμή τη συμπλήρωση 200 ετών από τη Σύγκληση της Β΄ Εθνοσυνέλευσης στο Άστρος Κυνουρίας διοργάνωσε το 1ο Επιστημονικό Συνέδριο Ιστορίας και Πολιτισμού με θέμα «Η Β΄ Εθνοσυνέλευση, τα γεγονότα, οι πρωταγωνιστές, οι αποφάσεις, ο αντίκτυπος της», με τη συμμετοχή Πανεπιστημιακών Καθηγητών και Ερευνητών, Νομικών και Ιστορικών.

Στην εκδήλωση βρέθηκε  ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Ακαδημαϊκός και Επίτιμος Καθηγητής της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Προκόπης Παυλόπουλος.

Το συνέδριο ξεκίνησε το Σάββατο 22 Απριλίου στην αίθουσα του Ιδρύματος «Μνήμη Αγγελικής & Λεωνίδα Ζαφείρη» και συνεχίζεται και σήμερα Κυριακή.

Σκοπός του συνεδρίου είναι η ανάδειξη της ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής, η παρουσίαση και ερμηνευτική προσέγγιση ευρύτερων πτυχών της ιστορίας του Άστρους και ειδικότερα η παρουσίαση των ξεχωριστών χαρακτηριστικών της Εθνοσυνέλευσης και του Συντάγματος του Άστρους, του «Νόμου της Επιδαύρου».

Πιστεύοντας πως η γνώση του παρελθόντος έχει άμεση αντανάκλαση στο παρόν, το Συνέδριο φιλοδοξεί να αποτελέσει σημείο συνάντησης των κατοίκων του τόπου με την τοπική ιστορία, και να συμβάλει στη συνειδητοποίηση της ιστορικής συνέχειας της περιοχής μας με ένα δυνατό παρελθόν που έχει αφήσει τα ίχνη του στον χώρο, στον πολιτισμό, στο περιβάλλον, στη συλλογική μνήμη των ανθρώπων.

Video

Σχόλια επισκεπτών

Ωραίες εκδηλώσεις ομιλίες κλπ αλλά άκρως αποτυχημένες βάση προσέλευσης αν εξαιρέσουμε την παρέλαση τους χορούς και τα τραγούδια της χορωδίας όλες οι υπόλοιπες εκδηλώσεις μόνο από πολιτικούς γέμιζαν οι αίθουσες!!
Πλήρωνε αθώε κοσμάκι για τα τραπεζόματα και τις υπερλουξ προτιμήσεις μερικών......

Αλήθεια με το έργο στην Καρυτσιώτη τι γίνεται εδώ και 1 μήνα έχει παραμείνει μια τεράστια Γούβα θα μείνει για πολύ καιρό αυτό ???

Πραγματι η β εθνοσυνελευση στο Αστρος εχει πολυ μεγαλη σημασια για το συνταγμα της χωρας και καλο θα ειναι να γινονται αυτες οι συζητησεις και να ακουγονται οι αποψεις και να συνδεεται το παρελθον με το σημερα.
Θα πρεπει ομως να αναρωτηθουμε αν αυτα που ορκιστηκαν αυτοι που συμμετειχαν ισχυουν μεχρι σημερα. Ο ορκος που εδωσσν ολοι εκει ηταν :...Ορκιζόμεθα εις το όνομα του Θεού και της Πατρίδος, άδολον πατριωτισμόν, ακραιφνή σύμπνοιαν και αποβολήν πάσης ιδιοφιλίας καθ' όλας τας συνδιασκέψεις ημών εν ταύτη τη Εθνική Β΄ των Ελλήνων Συνελεύσει κλπ. Πιστευουμε σημερα οτι ισχυει ολα αυτα;
Η εκδηλωση καπελωθηκε απο τη νεα δημοκρατια και την ευθυνη την εχει ο δημαρχος, ο οποιος δρα για προσωπικο οφελος, θα επρεπε να παρευρισκονται απ ολα τα πολιτικα κομματα και να ακουσθουν πολλες αποψεις και να μην αποκτησει μια κομματικη χρεια η εκδηλωση. Αυτος ειναι ο λογος που δεν πηγε ο απλος πολιτης να συμμετεχει σε αυτην την εκδηλωση για ενα τοσο σπουδαιο ιστορικο γεγονος. Ο σημερινος πρωθυπουργος και οι βουλευτες της νεας δημοκρατιας εκμεταλευτηκαν την εκδηλωση για προσωπικο και κομματικο οφελος, το μονο που εμεινε στους πολιτες ειναι οι φωτογραφιες των κομματικων πολιτικων και το φιλοδοξο προσωπικο σχεδιο του δημαρχου. Δεν γινονται ετσι αυτες οι εκδηλωσεις και δεν μπορουν να σφετεριστουν απο κανενα κομμα ή προσωπο...Συνεχιστε να κανετε αυτες οι εκδηλωσεις μεταξυ σας, οι πολιτες σας καταλαβαν ακομα και με το μητσοτακη εχουν αγανακτησει και αγανακτησαν οι πολιτες περιμενοντας 1,30 λεπτα και κυριως οι μαθητες, βγαλτε τις φωτογραφιες σας και μεχρι εκει...θα παρετε και τα ευσημα του κομματος...μπραβο σας, αλλα πρεπει να ξερετε οτι σημερα και το συνταγμα και οι νομοι και οι θεσμοι εχουν καταλυθει απο τους κυβερνωντες, με τις παρακολουθησεις πολιτικων, στρατιωτικων και απλων πολιτων και η τραγωδια στα τεμπη σας αποκαλυψε, για την οποια φερεται πληρως την ευθυνη. ο κοντοζαμανης μαζι με τη συνοδεια του δεν εχει καμια υποσταση στους πολιτες πλεον απο τη σταση του στις επιτροπες για τα εμβολια με τον αβραμοπουλο αλλα και στη μεγαλη κριση του κορωνοιου που ειχε σαν αποτελεσμα 32.000 συμπολιτες μας να πεθανουν εκτος ΜΕΘ, οχι αλλα ψεματα κυριοι με τις γραβατες στις εκλογες ο λαος θα αποφασισει, αφου λαβει υοοψη του τι κανατε και τι καταστροφες φερατε και αφου ψαξει τη τσεπη του, δεν θα σας αφησει να τον καταστρεψετε αλλο. Αρκετα δεινα εχει απο εσας ο λαο και ο τοπος και τωρα μας φερνετε και φωτογραφιζεστε με μητσοτακη , βοριδη, κοντοζαμανη, εξαιρω τον πρωην προεδρο της δημοκρατιας βεβαια και μονον. Αυτες οι εκδηλωσεις ειναι υπερκομματικες, ειναι εθνικη γιορτη γιορταζουν οι ηρωες που ελευθερωσαν τη χωρα, οχι οι κομματικοι μηχανισμοι σας και η κυβερνηση που ξεπουλησε τη χωρα.

Όσοι λένε ότι το συνέδριο του Άστρους δεν είχε κόσμο κατά πάσα πιθανότητα δεν έχουν πάει ποτέ σε επιστημονικό συνέδριο. Το συνέδριο είχε περισσότερο κόσμο από όσο συγκεντρώνουν τα επιστημονικά συνέδρια σε πόλεις πολύ μεγαλύτερες από το Άστρος και η προσέλευση ήταν άκρως ικανοποιητική όλες τις ημέρες. Όποιος θέλει ας μπει σε live streaming συνεδρίων που γίνονται καθημερινά και θα το καταλάβει. Τα συνέδρια αυτά δεν γίνονται για τον κόσμο αλλά για να γίνουν επιστημονικές παρουσιάσεις μελετών και διαβούλευση μεταξύ των ερευνητών-καθηγητών αλλά και του κοινού που ενδιαφέρεται προκειμένου να προχωρήσουν επιστημονικά βιβλιά, εκδόσεις και νέες έρευνες. Δεν είναι "θέαμα" ούτε "καλλιτεχνικό πρόγραμμα" για να θέλουν χύμα κοινό και μπούγιο. Όποιος ενδιαφέρεται παρακολουθεί, ακουεί ή συμμετέχει. Μακάρι να ξαναγίνει.

Θα θέλαμε κ Δήμαρχε να μάθουμε τη Μελέτες έχουν κάνει η πολιτικοί Μηχανικοί του Δήμου καθώς και η αιρετοί Μηχανικοί τού Δήμου και σε τη έχουν συνεισφέρει μέχρι σήμερα σε έργα κ λ π Υπηρεσίες να κάνετε ένα Δ Σ να καλέσετε τούς Πολίτες για ενημέρωση και μετέπειτα για όλους τους Δ Σ για τίς προτάσεις που έχουν υποβάλει ίσως μερικοί από αυτούς ζητήσουν ξανά την ψήφο μας και πρέπει να γνωρίζουμε τη προσέφεραν ΠΕΡΙΜΈΝΟΥΜΕ ανοιχτό Δ Σ στην Αίθουσα Ζαφείρη

Είπατε στον κ Παυλόπουλο ότι δεν έχετε κάνει Απολογισμό Πεπραγμένων ούτε το χέρι θα σας έδινε εσύ κ Βασίλη το γνωρίζεις? Θα τα πούμε στην πλατεία σε λίγους μήνες νομίσατε θα έχετε μόνο το Γκαυρο αντίπαλο όχι βέβαια όλους τούς Πολίτες που δεν γνωρίζουν τα +και- του Δήμου όλα στο ΦΩΣ

Στην αίθουσα του Ιδρύματος Ζαφείρη θα ειπαρχει εισιτήριο για το έργο που θα ανεβάσετε ? Καλό θα είναι σε αυτές τις περιπτώσεις να βοηθάει και Ο Δήμος καλός Ο Αφανος Ο Καρνάβαλος Ο Ιούδας να καταλάβουμε επιτέλους ότι έχουμε δύο Σκηνοθέτες στην περιοχή μας έχουμε ανάγκη από πνευματική τροφή να παραμένει η αίθουσα πάντοτε ανοιχτή για διάφορες εκδηλώσεις

Ο ίδιος σχολιαστής καιρό τώρα εκμεταλεύεται την ημέρα για να κατηγορήσει το δήμαρχο.Τελικά τόσο κομπλεξικός είναι; Η ημέρες των εκδηλώσεων και τα όσα ειπώθηκαν δεν έχουν καμία σχέση με νέα δημοκρατία ούτε με τις κουταμάρες που λέει ο κύριος...αλλά τι περιμένεις από .................................

Εάν το φέρει το θέμα του Απολογισμού Πεπραγμένων ένας Δ Σ στο Δήμο Συμβούλιο θα συζητηθεί γιατί δεν το φέρνουν ούτε Δ Σ της αντιπολίτευσης δεν το καταλαβαίνω ειπαρχει κάτι που δεν πρέπει να γνωρίζουμε τα δικαιώματά καί τής υποχρεώσεις τις γνωρίζει η αντιπολίτευση γιατί δεν πράττει τα αυτονόητα τη φοβάται?

Γιατί έγινε Αντιπεριφερειάρχης Ο Μανώλης γιατί όταν είταν Δήμαρχος έκανε απολογισμούς κ λ π με ΟΡΚΟΤΟΥΣ ΛΟΓΙΣΤΈΣ δεν κρυβόταν γνωρίζαμε που πήγαιναν τα λεφτά μας (Εσοδα_ Έξοδα )

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio