Σε σχολείο του Αγίου Ανδρέα μαθητής που ξέφυγε από την κόλαση του πολέμου στην Ουκρανία

Τετ, 30/03/2022 - 13:05
Image

Μία μεγάλη αγκαλιά άνοιξε η Βόρεια Κυνουρία για τον μαθητή από την Ουκρανία που ήρθε στον Άγιο Ανδρέα για να γλιτώσει από την κόλαση του πολέμου και μαζί με την οικογένειά του εγκαταστάθηκε στο χωριό.

Η οικογένεια του νεαρού μαθητή της Β' Γυμνασίου εγκατέλειψε το Χάρκοβο και ήδη από τις 14 Μαρτίου παρακολουθεί κανονικά τα μαθήματα στο Γυμνάσιο του Αγίου Ανδρέα.

Η διεύθυνση και οι εκπαιδευτικοί του Γυμνασίου Αγίου Ανδρέα επεφύλαξαν μια θερμή υποδοχή για τον καινούργιο μαθητή και με αυτόν τον τρόπο συνεισφέρουν από τη μεριά τους στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής αυτής κρίσης και στη δημιουργία ενός κλίματος φιλοξενίας και αποδοχής.

Ο νεαρός μαθητής παρακολουθεί κανονικά τα μαθήματα, μιας και μιλάει την  Ελληνική Γλώσσα αφού  μέλος της οικογένειάς του είναι Έλληνας και  ήδη έχει επισκεφθεί κατά το παρελθόν την Ελλάδα και τον τόπο καταγωγής του.

Τέλος, να αναφέρουμε ότι ο συγκεκριμένος μαθητής είναι από τους πρώτους μαθητές που εγγράφηκαν σε σχολείο της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ενώ αυτή την στιγμή ήδη 24 Ουκρανοί πρόσφυγες μαθητές παρακολουθούν τα μαθήματά τους σε σχολεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Πηγή: arcadiaportal.gr

φωτογραφία: gym-ag-andrea.ark.sch.gr

Σχόλια επισκεπτών

Εύχομαι ολόψυχα το παιδί και γονείς του και όλοι οι άνθρωποι να ξεπεράσουν γρήγορα αυτό τον εφιάλτη και να ζήσουν εκεί που θέλει η καρδιά και η συνείδηση τους. Οχι εκεί που θέλει κι όπως θέλει ο κάθε δικτάτορας. Οσο για τους καφενειακούς παντογνώστες της γουβας, ποδοσφαιρολόγους κοβιντολογους περιβαντολόγους πολεμολόγους να πάνε να μιλήσουν με την οικογένεια να καταλάβουν τι σημαίνει πόλεμος. Μετά ας γυρίσουν πάλι στις γιδό-αναλύσεις τους

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio