Πέτρος Χάρβαλος: Αναβάθμιση του λιμανιού, θέσεις στάθμευσης και ασφαλτοστρώσεις, οι ανάγκες του Παραλίου Άστρους (vid)

Παρ, 28/07/2023 - 10:38
Image

Ο κ.  Πέτρος Χάρβαλος, πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Παραλίου Άστρους, μίλησε στην κάμερα του AstrosNews.gr  για την έως τώρα -μικρή- θητεία του, αλλά αναφέρθηκε και στους στόχους που έχει θέσει.

Το Παράλιο Άστρος τους θερινούς μήνες φιλοξενεί πάρα πολλούς επισκέπτες και ο πληθυσμός του πολλαπλασιάζεται. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αυξάνονται και οι ανάγκες, αλλά όλο αυτό, θέτει τους υπεύθυνους του δήμου σε εγρήγορση και τους ενεργοποιεί για να λύνουν τα μεγάλα προβλήματα που παρουσιάζονται.

Σίγουρα δεν τα κάνουμε όλα σωστά, υπάρχουν ελλείψεις και ζητώ συγνώμη για όποια προβλήματα, αλλά προσπαθούμε οι άνθρωποι που έρχονται εδώ να φεύγουν ευχαριστημένοι

Τα προβλήματα τους θερινούς μήνες έχουν να κάνουν με την έλλειψη θέσεων στάθμευσης, είπε, με την έλλειψη σήμανσης για το πού επιτρέπεται η στάθμευση. Επίσης, καθόλου τιμητικό δεν είναι το γεγονός ότι υπάρχουν ακόμα χωματόδρομοι μέσα στο Παράλιο Άστρος.

Έχουν ξεκινήσει οι συνδέσεις του βιολογικού καθαρισμού στο Παράλιο Άστρος και με καλή συνεργασία με τον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας και με τον κάθε δήμαρχο θα μπορέσουμε να καλύψουμε τις ελλείψεις μας, είπε.

Ένα ακόμα θέμα που έθεσε ο πρόεδρος, είναι η αναβάθμιση του λιμανιού στο Παράλιο Άστρος. «Πρέπει να βρούμε τους κατάλληλους ανθρώπους για να ανεβάσουμε το λιμάνι» αλλά και υπάρχει η ανάγκη για δημιουργία μιας μεγάλης ξενοδοχειακής μονάδας.

Σκοπός μου είναι να βοηθήσω τον ιδιαίτερο τόπο μου και προσπαθώ και προτρέπω κι άλλους να προσπαθούμε να γινόμαστε πολίτες της Βόρειας Κυνουρίας κι όχι του χωριού μας.

*Η συνέντευξη είχε δοθεί πριν από περίπου 10 μέρες

Video

Σχόλια επισκεπτών

Εμπεριστατωμένη, δημιουργική ενωτική η συνέντευξη σας αγαπητέ κ. Χάρβαλε. Δεχθήτε παρακαλώ τα συγχαρητήρια μου.
Επιτρέψτε μου όμως να συνεισφέρω κι εγώ μερικές προτάσεις για την καλυτέρευση του Παραλίου Άστρους όπως αλλαγή του δημοσίου φωτισμού με κατά πολύ πιο ισχυρό και πυκνό τουλάχιστον εις τους όπου συνυπάρχουν κίνηση πεζών και οχημάτων πχ. Βασίλειου Δουζένη αλλά και σε πολλά άλλα σημεία από την είσοδο λίγο πριν το ύψος του καταστήματος Φλέντζερη, έως και την περιοχή εξόδου προς Άργος γήπεδο Γλυφάδα κλπ. Κινδυνεύουν άπαντες Κυρίως πεζοί.
Απαγόρευση σταθμεύσεως πάσης φύσεως οχημάτων από ύψος καταστήματος Αρμονία μέχρις εισόδου θεάτρου. Βέβαια η πρώτη μου πρόταση είναι λίγο δύσκολο να υλοποιηθεί τώρα. Υπάρχει όμως μέχρι την ερχόμενη τουριστική περίοδο άπλετος ο χρόνος. Όσο για την Δεύτερη, νομίζω ότι μπορεί να γίνει τάχιστα. Έχω υπ όψιν μου και άλλες προτάσεις αλλά θεωρώ ότι αρκούν αυτές προς το παρόν.
Ευχαριστώ για την φιλοξενία.

Πέτρο επειδή είσαι ντομπρο παιδί γράψε εδώ κάτω βεβαιωθεντα από Δημοτικά τέλη το 2022 και εισπραχθεντα και μετά θα φτιάξουμε και ελικοδρόμιο Πέτρο ζητάτε πολλά καί προσφέρετε όσα Ο Πραστός Π Χ καταλαβαίνετε είμαστε και εμείς εδώ έχει δικαιώματα η Σίταινα η Αγ Σοφία κ α

Έτυχε να είμαι σε ένα τρακάρισμα μέσα στο Παράλιο Άστρος και Ο Ασφαλιστής έψαχνε να βρει στο κινητό τού πια είναι η Οδός τουρισμό θέλουμε και δεν γνωριζουμε που μένουμε και αριθμούς κατοικιών ταμπέλες κ κ ΤΑΜΠΈΛΕΣ και όταν αποφασίσετε μην ξεχάσετε τους ήρωες του 21 σαν τούς Αστρινους που έβαζαν το σόι τους δασκάλους και καθηγητές και τίποτα άλλο Προσοχή Προσοχή

Εκτός από το Λιμάνι υπάρχουν χρόνια προβλήματα σχετικά με την επέκταση σχεδίου Πόλης στη θέση Χαντακας πήρατε τα 2/3 ενός Οικοπέδου και είχαμε εκτός από συμμετοχή σε γη αλλά καί σε χρήμα καλά ακούσατε και εδώ καί 2Ο χρόνια περιμένουμε να δούμε δρόμους πλατείες κ λ π το αναφέρω ίσως Ο Δήμαρχος να μην γνωρίζει ΤΊΠΟΤΑ διότι δεν το έχει αναφέρει το θέμα σε καμία συζήτηση ούτε στα ΘΆ καί τό τρελό 3 οικοπεδα τα συνενοσαν και μας δίνουν το 1/3 εξ αδιαιρέτου και περιμένουμε με αυτά θα ασχοληθείτε κάποτε η είστε απασχολημένοι με τον Καραγκιόζη

Ο Δήμαρχος Ο Νομικός και του Δήμου η οποίος άλλος γνωρίζει Δικηγόρος Μηχανικός του Δήμου Ιδιώτης μετά από ποιο χρονικό διάστημα επανέρχεται το ακίνητο στον ιδιοκτήτη εφόσον δεν έχει γίνει καμία εργασία 5χρονια10 χρόνια 20χρονια πόσα? Όποιος γνωρίζει ας μας απαντήσει ?

Ρε φίλε εσύ που λες ότι το Παράλιο προσφέρει στο δήμο τα ίδια έσοδα με την Σίταινα και την Αγ.Σοφια ελα κάνε κανένα μπάνιο τώρα που δρόσισε μπας και επιστρέψεις σε νορμάλ καταστάσεις γιατί αποτι φενεται η ζέστη σε επιρεασε σε μεγάλο βαθμό.ο δήμος πρέπει να φροντίζει όλους τους δημότες σε όλα τα δημοτικά του διαμέρισμα.αυτος είναι ο σκοπός του.απλα στο Παράλιο λόγω της ιδιαιτερότητας του πρέπει να δίνει λίγο παραπάνω βάση.ο πρόεδρος αυτό ζήτησε δεν ζήτησε να ρίξει ο δήμος όλο το βάρος στο Παράλιο αλλά μην γράφουμε και ότι μας κατέβει.ακου εκεί ζητάμε πολλά στο Παράλιο και προσφέρουμε όσα και ο Πραστός.ημαρτον.

1322 έχεις μεγάλο θέμα με τον Πραστό. Φαίνεται στο σχολείο στο μάθημα της ιστορίας έκανες κοπάνα. Διάβασε ιστορία, πες την και στον άφαντο δήμαρχο, και μετά, ξαναγράψε.

Αγαπητέ Παραλιωτη των10κ53 μας λες να ρίξουμε νερό στο κεφάλι μας απλά ρίχνουμε από τις πηγές του Πάρνωνα Κρύο καί καθαρό για να γίνεις πιστευτος πες μας δύο νούμερα Δημοτικά τέλη Κ λ π βεβαιωθεντα Εισπραχθεντα έτους 2022 από Παράλιο Άστρος το ξέρω δεν θα απαντήσεις εσύ τουλάχιστον ας απαντήσει οποίος γνωρίζει καί ξέρετε γιατί ρωτάω γιατί Ο Δήμαρχος δεν έχει κάνει Απολογισμό Πεπραγμένων κ λ π απορώ εάν τού επιτραπεί να διεκδικήσει τη Δημαρχία

Παραλιωτη απεδειξετο με δύο νουμερακια τα λόγια είναι περιττά περιμένουμε βεβαιωθεντα Εισπραχθεντα του χρόνου θα λεγεστε τουριστικο θέρετρο Τρίπολης ξεχαστε τα του Μεσόγειο κ τ λ π

Καλημέρα σέ όλους!!
Τό Παράλιο Άστρος είναι η ναυαρχίδα του τουρισμού μας και ο πόλος έλξης των περισσότερων τουριστών του τόπου μας λόγω θέσης και φυσικά πρόσβασης στην θάλασσα.
Τό Παράλιο Άστρος και η περιοχή μας γενικότερα χρειάζονται βασικά πράγματα, όπως είναι οι υποδομές (φωτισμός, πεζοδρόμια, δρόμοι, ύδρευση κτλπ) ώστε να διευκολύνουμε την ζωή των επισκεπτών. Για να γίνουν όλα αυτά ο Δήμος στο σύνολο του χρειάζεται έσοδα πέραν των λειψων κρατικών ενισχύσεων.
Τέλος για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο χρειάζεται αξιοποίηση όλων των μνημείων του τόπου από το Κάστρο του Παραλίου , Μουσείο Αστρους μέχρι το Κάστρο της Ωριάς, ώστε να γίνουν ασφαλή επισκεψημα μετά το αντίστοιχου τιμήματος όπως γίνεται σέ όλες τις περιοχές της χώρας μας.
ΥΓ: πίσω από αυτή την αδράνεια ώς πολίτης βλέπω δύο πράγματα, είτε σκοπιμότητες από την πλευρά του υπουργείου πολιτισμού, είτε τεράστια ανικανότητα...
Ευχαριστώ.

Οι εξυπνάκηδες οι τοπικιστές καλό θα είναι να λιγοστέψουν και να αλλάξουν γραφή γιατί με τον τρόπο τους δεν βοηθάνε το καλό του δήμου της κοινωνίας μας. Όλοι και όλα χρειάζονται πεδινά και ορεινά κανένα μόνο του δεν στέκεται. Ούτε είναι ανάγκη κάθε τόσο ο κάθε θερμοκέφαλος να λέει κουταμάρες σε σχέση με τα έσοδα και έξοδα. Όποιος θέλει ας πάει να βρει έσοδα και έξοδα κάθε χωριού. Έτσι όποιος αγαπάει τόσο πολύ το χωριό του λίγο μας ενδιαφέρει ας κλειστεί σε αυτό και ας καμαρώνει μαζί με το χωριό του.

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio