«Ο Κώστας Βλάσης βρίσκεται εδώ και ζητάει την ψήφο κάθε Αρκά συμπατριώτη και αυτή η ψήφος είναι μοναδική» (vid)

Τετ, 17/05/2023 - 12:15
Image

Ο υποψήφιος βουλευτής Αρκαδίας της Ν.Δ. κ. Κώστας Βλάσης μίλησε στη δημοσιογράφο Σοφία Μπαλή στην εκπομπή «Εκλογές 2023» του Super TV για την Αρκαδία, τις εθνικές εκλογές και όλη την επικαιρότητα. Στη συνέντευξη, που δόθηκε στο ιστορικό «Μεγάλο Καφενείο» της Τρίπολης ο κ. Βλάσης είχε την ευκαιρία να κάνει μια ανασκόπηση της κυβερνητικής θητείας της ΝΔ τα τελευταία τέσσερα χρόνια, αλλά και της δικής του πορείας ως υφυπουργού Εξωτερικών, και να μιλήσει για όλα τα θέματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία ενόψει των εκλογών.

Σχετικά με τα προβλήματα στην Αρκαδία, ο κ. Βλάσης απάντησε ότι αυτά είναι δύο: «Τα βασικά προβλήματα στον τόπο μας είναι δύο η ανεργία και η ακρίβεια. Καλό είναι ένας σύγχρονος πολιτικός να μην κρύβεται πίσω από το δάχτυλό του. Η ανεργία αφορά όλες τις ηλικίες, όχι τις νεότερες, οι νεότερες μπορούν  να φύγουν κιόλας. Με τις επενδύσεις που φέρνουμε στην Αρκαδία και στη Τρίπολη αλλά και αυτά που οραματιζόμαστε να κάνουμε στη Μεγαλόπολη, η ανεργία θα αντιμετωπιστεί σε μεγάλο βαθμό. Ακόμα, με την αξιοποίηση στο Λεωνίδιο του τεράστιου βράχου που έχει γίνει πόλος αναρριχητών, ξέρετε, κυρία Μπαλή, όποια εποχή να πας εκεί θα δεις τουρίστες, με τα ξεχωριστά προϊόντα όπως οι μελιτζάνες που τις ξέρουν οι πάντες, ο τουρισμός είναι στο ανώτατο επίπεδο στη Νότια Κυνουρία. Πάνω από 500 Airbnb υπάρχουν μόνο στο Λεωνίδιο, αλλά και στο Άστρος. Και η Γορτυνία αναπτύσσεται τουριστικά, έχουμε τουρισμό και στη Βυτίνα, στη Δημητσάνα, στη Στεμνίτσα και στο Ελληνικό. Να δούμε και αυτό, πώς κάποιοι νέοι που είναι στην Τριπολη να βρουν εκεί εργασία για να μείνουν στον τόπο τους»

Ως προς την ακρίβεια, ο κ. Βλάσης είπε ότι η κυβέρνηση έκανε ό,τι μπορούσε, με το «Καλάθι του Νοικοκυριού» και την επιδότηση στο ρεύμα: «Αν μπορούσαμε θα είχαμε δώσει περισσότερα, γίνεται τεράστια προσπάθεια όσο περνάει ο καιρός κια σταθεροποιείται η κατάσταση στην Ελλάδα, θα ομαλοποιηθεί και το πρόβλημα της ακρίβειας», είπε.

Ακολούθως, επανέλαβε ότι ο ίδιος είναι χαρούμενος που το σύνθημά του το 2019 «επενδύσεις, επενδύσεις, επενδύσεις» γίνεται πράξη και που η Τρίπολη θα γίνει μια πόλη με νέα εργοστάσια:

«Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί η ΒΙΠΕ μέχρι πριν από λίγο καιρό ήταν νεκροταφείο. Τα νέα εργοστάσια θα φέρουν 1.000 νέους μισθούς τα επόμενα πέντε χρόνια. Έτσι, θα δούμε στην Τρίπολη καινούριες πολυκατοικίες, καινούργιες καφετέριες, καινούρια κουρεία, τα πάντα,Δεν θα μπορούν όλες αυτές οι θέσεις να καλυφθούν από την Τρίπολη, αλλά και από άλλες περιοχές, όπως όμορους νομούς, αφού η Τρίπολη θα γίνει φαρμακευτικό hub για όλη την Ευρώπη».

Η Αρκαδία είναι δυστυχώς η πρώτη σε μείωση πληθυσμού, συνολικά 10,5%. Εμείς πρέπει να το αντιστρέψουμε. ώστε τα επόμενα χρόνια να είναι πρώτη σε αύξηση πληθυσμού.

Ο κ. Βλάσης ερωτηθείς σχετικά με το αν έχουν δεσμευθεί οι επιχειρηματίες ότι οι υπάλληλοι των νέων εργοστασίων στην Τρίπολη θα είναι από εδώ, απάντησε: «Αυτό το θέλουν οι εταιρίες, ίσα - ίσα, τους βολεύει η πλειονότητα του κόσμου που θα δουλεύει εκεί, να προέρχεται από τον τόπο. Άμεσα τον Σεπτέμβρη, θα καλέσουμε τους Συλλόγους Γονέων, για το τι επαγγέλματα χρειαζόμαστε στη ΒΙΠΕ. Αν προχωρήσουμε σε επαγγελματικό προσανατολισμό, θα έχουν τη δυνατότητα τα παιδιά μας, να δηλώσουν σχολές που θα τους δώσουν επαγγελματική αποκατάσταση στην Τρίπολη».

Ακολούθως, η συζήτηση συνεχίστηκε με την τρίτη ηλικία, τις συντάξεις και τη Υγεία.

«Οι συντάξεις στη χώρα βγαίνουν πια σε εξήντα μέρες. Στη Γερμανία δίνονται σε 75 μέρες, και πριν από τέσσερα χρόνια το ελάχιστον δύο χρόνια», υπογράμμισε.

Ως προς τα προβλήματα στον χώρο της Υγείας, είπε:

«Ξέρω από πρώτο χέρι τα προβλήματα, αλλά μέσα σε τέσσερα χρόνια για πρώτη φορά προκηρύχθηκαν τόσες πολλές θέσεις ιατρών, έχουμε πια έξι στην Καρδιολογική, καλύπτουμε και ανάγκες όμορων νομών, όπως στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, έχουμε έξι παθολόγους και βοηθάμε και το νοσοκομείο της Αμαλιάδας. Το πρόβλημα με Ακτινολογικό είναι εθνικό θέμα, είναι πρόβλημα όλων των νοσοκομείων, γιατί και είναι λίγοι οι ακτινολόγοι και υπάρχει ανταγωνισμός από τον ιδιωτικό τομέα. Πρέπει να δώσουμε περισσότερα κίνητρα σε συγκεκριμένες ειδικότητες, ώστε να δοθεί μόνιμη λύση. Έχουμε νοσηλευτές, τα Κέντρα Υγείας, για πρώτη φορά έχουν καινούργια ασθενοφόρα, βγαίνουν οι βάρδιες όλες. Βέβαια, θα χρειαστούν έναν επιπλέον οδηγό, στο Λεωνίδιο και στα Τρόπαια, για να βγαίνουν και τα ρεπό τους».
«Μεγάλη σημασία έχει ποιοι θα είναι αυτοί που θα στελεχώσουν το υπουργείο Υγείας, αυτή τη στιγμή χρειάζονται μικρές διορθώσεις, όπως ανακαίνιση χώρων. Τα Κέντρα Υγείας έχουν προχωρήσει σε μεγάλο βαθμό σε ανακαινίσεις, και στην τοπική κοινωνία πρέπει να δοθεί βάρος στην προληπτική ιατρική».
Ως προς τις εκλογές στη Τουρκία, ο κ. Βλάσης είπε: «Έχω μια εικόνα καλύτερη για την, εντός εισαγωγικών, Τουρκική Δημοκρατία, Να κοιτάξουμε τι κάνουμε εμείς, και να μην μας απασχολεί ποιος θα εκλεγεί πρόεδρος. Αυτό κάναμε σε αυτή την τετραετία, προχωρήσαμε στην οικοδόμηση πολύ καλών διπλωματικών σχέσεων, με το Ισραήλ, με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, κλείσαμε τη σπουδαία αμυντική συμφωνία με τη Γαλλία, με την Αμερική τόσο στενές σχέσεις έχει η χώρα μας για πρώτη φορά, ο Αμερικανός πρόεδρος αναγνωρίζει ότι το δίκιο είναι με τη Ελλάδα».

Οφείλουμε αυτό το διπλωματικό επίπεδο να το συντηρήσουμε, να ξέρουν οι εταίροι μας ότι εμείς είμαστε ο αξιόπιστος συνομιλητής. Είμαστε πυλώνας σταθερότητας για την Ανατολική Μεσόγειο. Αν εμείς είμαστε δυνατοί, δεν μας ενδιαφέρει όποιος και να είναι πρόεδρος στην Τουρκία

Ερωτηθείς για τον φράχτη στον Έβρο, ο κ. Βλάσης βρήκε την ευκαιρία να επιτεθεί στη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και στον Αλέξη Τσίπρα:

«Καλό είναι ο κ. Τσίπρας να μάθει ότι σύνορα υπάρχουν και στη θάλασσα, σύνορα υπάρχουν και στον Έβρο. Εμείς ως Νέα Δημοκρατία δεν θα αφήσουμε ποτέ οποιονδήποτε να πιστέψει ότι μπορεί να πάρει έστω έναν πόντο από την εθνική μας επικράτεια», τόνισε.
Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στην προσπάθεια εργαλειοποίησης του μεταναστευτικού από τη γείτονα χώρα. «Σκεφτείτε τον Φεβρουάριο να μην ήταν στο τιμόνι της χώρας ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά ο Αλέξης Τσίπρας,  να είχαν μπει 2 εκατ. άνθρωποι, και με υπουργό Υγείας τον Πολάκη, να ακολουθεί η πανδημία δεκαπέντε μέρες μετά. Ευτυχώς δεν ήταν ούτε ο κ. Τσίπρας ούτε ο κ. Πολάκης στις θέσεις αυτές».

Αντιμετωπίσαμε την πανδημία και δώσαμε το μήνυμα ότι η Ελλάδα δεν είναι μπάτε σκύλοι, αλέστε

Για τις εκλογικές συνεργασίες ο κ. Βλάσης είπε:
«Είναι καλό, όποιος πάει να ψηφίσει να μην ψηφίσει με επιφανειακή σκέψη, αλλά να συγκρίνει τετραετίες, να κρίνει ώριμα. Να πει, ''αυτόν θέλω για πρωθυπουργό και αυτό το κόμμα θέλω''. Άμα δεν θέλουμε κυβέρνηση ηττημένων, πρέπει αυτή την Κυριακή να έρθει και να ψηφίσει μια κυβέρνηση που προσφέρει σταθερότητα στον τόπο. Μια κυβέρνηση της ΝΔ με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η δημοσιογράφος αναφέρθηκε στους σταυρούς που έλαβε ο κ. Βλάσης κατά την προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση και τον ρώτησε για τις προσδοκίες του. Ο κ. Βλάσης απάντησε: «Δεν μπορεί ποτέ κανείς να ξέρει, η κάλπη ξεκινάει από το μηδέν. Σίγουρος είσαι όταν σε ψηφίζει ο κόσμος, δεν ξεκινάς από τις 10.000 ψήφους.

Ο Κώστας Βλάσης βρίσκεται εδώ και ζητάει την ψήφο κάθε Αρκά συμπατριώτη και αυτή η ψήφος είναι μοναδική. Ο καθένας κουβαλάει μόνο τον εαυτό του. Ελπίζω όσο το δυνατόν περισσότεροι Αρκάδες να μου δώσουν δύναμη και εγώ αυτή τη δύναμη μπορώ να την επιστρέψω.

Τέλος, ο κ. Βλάσης απάντησε σε ερωτήσεις σχετικά με την ιατρική του ιδιότητα, αλλά και την ιδιότητα του Καθηγητή της Ιατρικής: «Η λέξη ''δάσκαλος'' είναι πολύ σημαντική για μένα, η προσφορά είναι πολύ σημαντική. Η πολιτική μου αρέσει ιδιαίτερα, το κάνω με πάθος, το πιστεύω, το κάνω από το πρωί μέχρι το βράδυ. Θα συνεχίζω να παλεύω για το καλύτερο. Όπως κι εμείς ήρθαμε και αλλάξαμε κάποιους πολιτικούς, έτσι κι εγώ κρίνομαι καθημερινά. Όλα αυτά τα οκτώ χρόνια, ό,τι κάνω το κάνω για το καλό του τόπου.Το τηλέφωνό μου είναι πάντα διαθέσιμο, η πόρτα μου είναι πάντα ανοιχτή. Ας με συγχωρήσουν για τα μικρά ή τα μεγάλα λάθη και τις παραλείψεις μου. Μέσα από τα λάθη μας να γινόμαστε καλύτεροι».

Για την υποστήριξη της συζύγου του όλα αυτά τα χρόνια, ο κ. Βλάσης είπε:

«Αν δεν υπάρχει μια γυναίκα να κρατάει πίσω το σπίτι, διαλύεται. Της οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ για την υπομονή που κάνει απέναντί μου».

Τέλος, αναφέρθηκε στην κεντρική προεκλογική του ομιλία και κάλεσε όλους τους Αρκάδες να τον τιμήσουν με την παρουσία τους.

Video

Σχόλια επισκεπτών

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio