Ο εορτασμός των Θεοφανίων στο Παράλιο Άστρος (pics,vid)

Σάβ, 06/01/2024 - 14:13
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Με τη δέουσα λαμπρότητα και τιμή εορτάστηκαν και φέτος Σάββατο 6 Ιανουαρίου τα Θεοφάνια στο Παράλιο Άστρος με τον καθιερωμένο Αγιασμό των Υδάτων.

Μετά τη Θεία Λειτουργία που τελέσθηκε στο ναό του Αγίου Βασιλείου στο Νησί,  χοροστατούντος του Θεοφιλέστατου Επίσκοπου Τεγέας κύριου Θεόκλητου ως εκπροσώπου του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σπάρτης και Μονεμβασίας κ.κ. Ευσταθίου, η πομπή οδηγήθηκε για τον αγιασμό στη εξέδρα που είχε στηθεί στην πλατεία, με την συνοδεία της Φιλαρμονικής, στρατιωτικών αγημάτων, επισήμων και πλήθους κόσμου.

Έπειτα ο Επίσκοπος επιβιβάστηκε σε καραβάκι και αγίασε τα ύδατα, συνοδευόμενος από τις Αρχές του τόπου, και έγινε η τελετή καταδύσεως του Τιμίου Σταυρού στη θάλασσα και του Αγιασμού των υδάτων.

Κολυμβητές όλων των ηλικιών πήραν φέτος μέρος στην τελετή, δηλώνοντας πως η θάλασσα δεν ήταν τόσο κρύα όσο περίμεναν. 

Με σύμμαχο τον καλό καιρό πλήθος κόσμου παρακολούθησε την τελετή του Αγιασμού των Υδάτων σε κλίμα κατάνυξης με την ευλογία το Άγιο Πνεύμα να φωτίσει τον δρόμο όλων, φέρνοντας υγεία και ευημερία σε όλο τον κόσμο.

Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους ο βουλευτής Αρκαδίας κ. Κώστας Βλάσης, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Μανώλης Σκαντζός,  ο κ. Μανδρώνης περιφερειακός σύμβουλος ο δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας κ. Γιώργος Καμπύλης, ο  αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι, ο  κ. Γκάβρος Δημήτρης επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας. 

Ακουλουθεί βίντεο

Video

Σχόλια επισκεπτών

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio