Μπάζα, άχρηστα υλικά και ανευθυνότητα κόντρα στις προσπάθειες του Δήμου για καθαριότητα (pics)

Δευ, 10/05/2021 - 12:34
Image
Image

Μεγίστης σημασίας έργο για το δήμο Βόρειας Κυνουρίας είναι η καθαριότητα και προσωπικό στοίχημα του αρμόδιου αντιδημάρχου κ. Δημήτρη Κατσή είναι ο δήμος να αποτελέσει πρότυπο καθαριότητας.

Ήδη έχουν γίνει πολλές παρεμβάσεις καθαρισμού, ευπρεπισμού και καλλωπισμού τόσο στο Παράλιο Άστρος όσο και στα άλλα χωριά του δήμου, έτσι ώστε ο δήμος να γίνει πιο φιλικός για τους μόνιμους κατοίκους και για τους επισκέπτες του.

Μια εικόνα που οπωσδήποτε δεν τιμά κανέναν είναι οι σακούλες με τα μπάζα που αποκαλύφθηκαν ύστερα από το κλάδεμα και τον καθαρισμό των αγριόχορτων στην περιοχή του λιμανιού. Τα οικοδομικά υλικά έχουν εγκαταλειφθεί εκεί από ιδιώτη ο οποίος σήκωσε οικοδομή πριν από περίπου δύο χρόνια.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, ενημερωθήκαμε ότι τα μπάζα βρίσκονται εκεί αρκετό καιρό και ήδη έχει κινήσει όλες εκείνες τις απαραίτητες διαδικασίες προκειμένου ο υπεύθυνος να κινητοποιηθεί.

«Έχω έρθει σε επαφή με τον μηχανικό του έργου, έτσι ώστε να ενημερώσει τον ομογενή που έφτιαξε το κτίριο στην περιοχή προκειμένου να αναλάβει τη μεταφορά των παράνομων υλικών που άφησε εκεί. Αν δεν γίνει τίποτα, άμεσα θα επιβληθεί πρόστιμο στον υπαίτιο, σύμφωνα και με τον κανονισμό καθαριότητας»

Η υπηρεσία του δήμου έχει καθαρίσει, έχει ασπρίσει και έχει φυτέψει καλλωπιστικά άνθη σε διάφορα κεντρικά σημεία του δήμου, βελτιώνοντας την εικόνα της περιοχής.

Οι προσπάθειες όμως της υπηρεσίας και των εθελοντών που πάντα βοηθούν σε ανάλογες εργασίες, πρέπει να αναγνωριστεί και να στηριχθεί από όλους.

Είναι ατομική ευθύνη όλων μας να κρατήσουμε τον δήμο καθαρό και να μην μολύνουμε το περιβάλλον

Δεν είναι λίγες οι φορές που ο αγώνας για έναν καθαρότερο δήμο αμαυρώνεται όταν κάποιοι πολίτες, κάτοικοι, επισκέπτες ακόμα και επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή δεν τηρούν τον κανονισμό καθαριότητας και ρυπαίνουν τους δρόμους, τις πλατείες, το λιμάνι. Πετώντας ελαφρά τη καρδία απορρίμματα και λοιπά υλικά, όπως χαλασμένες ξαπλώστρες και τοστιέρες.

Όλοι από τη δική τους πλευρά πρέπει καθημερινά να προσπαθούν για το καλύτερο, από την πλευρά του δήμου πρέπει να συνεχίσουν οι παρεμβάσεις, αλλά και από την πλευρά των πολιτών πρέπει να συντηρηθεί η καλή εικόνα.

Σε δηλώσή του στο AstrosNews ο κ. Κατσής ανέφερε

Ο αγώνας για ακόμη καλύτερη και μεγαλύτερη καθαριότητα στη Βόρεια Κυνουρία συνεχίζεται με αμείωτη ένταση.

Το όραμά μας να καταστήσουμε τη Βόρεια Κυνουρία έναν  από τους πιο καθαρούς δήμους της χώρας μας παραμένει όχι μόνο ζωντανό αλλά συνεχώς ενισχύεται και ισχυροποιείται με σύγχρονο εξοπλισμό και με δράσεις σε όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Το σύνθημά μας "Όμορφος και καθαρός Δήμος - Ευθύνη όλων μας" τείνει να γίνει κοινή συνείδηση και αυτό μας ευχαριστεί ιδιαίτερα αφού η τάξη, η ομορφιά και η καθαριότητα του Δήμου μας, μας αφορά όλους και έχει σχέση με την καθημερινή μας συμπεριφορά. Αλλάζει η νοοτροπία μας, οι νέοι άνθρωποι είναι δίπλα μας και ενισχύουν την προσπάθεια, η μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση όλων επιτυγχάνεται. 

Η καθαρή Βόρεια Κυνουρία είναι μια πραγματικότητα που πετύχαμε όλοι μαζί .

Συνεχίζουμε!

Σχόλια επισκεπτών

Με την καθαριότητα όλα πάνε καλά αλλά τώρα πρέπει να αρχίσετε τις ειδοποιήσεις για το κόψιμο χόρτα στις ιδιοκτησίες. Σας υπενθυμίζω ότι μετά την πρώτη ειδοποίηση του Δήμου στον ιδιοκτήτη που δεν καθαρίσει το οικόπεδο του μπορεί να το καθαρίσει ο Δήμος και να του επιβάλλει το κόστος καθαρισμού. Υπάρχει κίνδυνος πυρκαγιάς εντός των οικισμών. Μη σας φοβίζει το πολιτικό κόστος!! Οι Δημότες βλέπουν και αποφασίζουν ..,..

Παρακαλώ να μας δείξετε και φωτογραφίες από τον Ατσίγγανο από χωμένα αποτσίγαρα στην άμμο , αποξήλωση αλμιρικιών, καταπάτηση της παραλίας με ξαπλώστρες, φιλέ βόλεϊ, ηχεία κρυμμένα, σπασμένα μπουκάλια από μπύρες στην αμμουδιά, πλαστικά ποτήρια φρεντο. μπάζα στη θάλασσα από οικοδομές....

Αμαν μωρέ αυτή η μιζέρια της γούβας. Μόλις κάποιος αναλάβει κάποιο καθήκον αμέσως να του κοπανάνε στα μούτρα τα επαγγελματικά του. Είσαι μαγαζάτορας, δεν έχεις δικαίωμα να κανεις έργο γιατί έχεις μαγαζί, είσαι δημόσιος υπάλληλος δεν έχει δικαίωμα γιατί θέλεις να ευνοηθείς, έχει ακίνητο, θέλεις να το νοικιάσεις... δηλαδή έλεος, τι ακριβώς θέλουν κάποιοι να έρθουν εξωγήινοι; Ο κόσμος ψηφίζει κάθε 4 χρόνια και εκλέγει αντιπροσωπους για να κάνουν το καθήκον τους. Χωνέψτε το και κοιτάξτε να κάνετε κριτική που να βοηθάει κι όχι σκατοψυχιά και μνησικακία.

Όποιος έχει τη μύγα... μυγιάζεται
Δες πως ήταν η περιοχή πριν 15 χρόνια και πως είναι τώρα (αφού τα μπαζώσατε όλα. αφήσατε ριμάδια και κουφάρια) . Α, εμείς δεν ψηφίζουμε στο Αστρος.

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio