Καύσωνας: Στον «κλίβανο» η χώρα για επτά ημέρες - Πού θα φθάσει το θερμόμετρο στην Αρκαδία

Πέμ, 21/07/2022 - 16:22
Image

Έρχεται ο καύσωνας και στη χώρα μας.

Οι υψηλότατες θερμοκρασίες στην Ευρώπη δημιουργούν πολύ μεγάλα προβλήματα στις υποδομές αλλά, και το χειρότερο, έχουν κοστίσει τη ζωή σε περίπου 2.000 ανθρώπους.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού, έως και σήμερα Πέμπτη θα συνεχιστούν οι θυελλώδεις βοριάδες που πνέουν και θα έχουμε δροσιά. Αμέσως μετά όμως η χώρα μπαίνει σε τροχιά καύσωνα.

Οι σχετικά ψυχρές αέριες μάζες που είχαν επικρατήσει πάνω από τα ανατολικά τμήματα της Ευρώπης, δίνουν σταδιακά τη θέση τους σε θερμότερες, των οποίων μάλιστα η θερμοκρασία θα είναι έως και 10 περίπου βαθμούς πάνω από την μέση κλιματική τιμή της εποχής. Αποτέλεσμα θα είναι η άνοδος της θερμοκρασίας σε τιμές πάνω από τις συνήθεις για την εποχή. Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr η άνοδος της θερμοκρασίας ξεκινάει από σήμερα, Πέμπτη 21/07 ενώ οι υψηλές θερμοκρασίες αναμένεται να διατηρηθούν για μεγάλο διάστημα. Αν και η εκτίμηση της διάρκειας της θερμής περιόδου εμπεριέχει σημαντική αβεβαιότητα, τα έως τώρα διαθέσιμα δεδομένα υποδεικνύουν ότι η θερμή περίοδος αναμένεται να διαρκέσει τουλάχιστο έως το τέλος του μήνα.

Προειδοποίηση για δέκα Νομούς:

Ο υδράργυρος θα αγγίξει και τους 41-42 βαθμούς Κελσίου, σε πεδινά τμήματα της Κεντρικής Μακεδονίας, για παράδειγμα τμήματα στο νομό Σερρών, περιοχές στα δυτικά της Θεσσαλονίκης, πεδινά τμήματα της Πέλλας ή του νομού Κιλκίς, τον Θεσσαλικό κάμπο, απομακρυσμένες από τις θάλασσες περιοχές της Ηπείρου,  τμήματα της Αιτωλοακαρνανίας, της Φθιώτιδας αλλά και της Βοιωτίας, ενδεχομένως τις δυτικότερες περιοχές του Νομού Αττικής, τμήματα της Αργολίδας, της Κορινθίας αλλά και της Λακωνίας.  

Η θερμοκρασία στην Αρκαδία θα ξεκινήσει να ανεβαίνει από την Πέμπτη, και ως την Τρίτη το θερμόμετρο θα δείχνει 34-37 βαθμούς Κελσίου.

Σχόλια επισκεπτών

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio