Καμπύλης: Ανοίγει ο δρόμος για να αποκτήσει η Κοινότητα Μελιγούς επιτέλους πλατεία

Παρ, 01/04/2022 - 19:56
Image

Υπεγράφη την Πέμπτη 31 Μαρτίου το συμβόλαιο ανταλλαγής οικοπέδων στην Κοινότητα Μελιγούς, μεταξύ του Δημάρχου Βόρειας Κυνουρίας κ. Γιώργου Καμπύλη και του εκπροσώπου των κληρονόμων Κεφαλόπουλου.

Στο αναφερόμενο συμβόλαιο ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας προχώρησε στην ανταλλαγή ενός δημοτικού ακινήτου το οποίο ευρίσκεται πλησίον του κτιρίου, που στεγαζόταν η Πυροσβεστική Υπηρεσία στην Μελιγού, με ένα οικόπεδο των κληρονόμων Κεφαλόπουλου, το οποίο ευρίσκεται πλησίον του Ιερού Ναού Τιμίου Προδρόμου στη Μελιγού.

Σκοπός της ανωτέρω ανταλλαγής, αξιοποιώντας και την έκταση των υφιστάμενων κοινόχρηστων χώρων, είναι η διαμόρφωση ενός ενιαίου κοινόχρηστου χώρου-πλατείας, που απουσιάζει από την Κοινότητα της Μελιγούς.

Ο Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας Γιώργος Καμπύλης δήλωσε σχετικά: «Μια επιθυμία, μια χρόνια προσδοκία της κοινωνίας και της Κοινότητας Μελιγούς, μετά από πολλές δεκαετίες  γίνεται πραγματικότητα. Με την ανταλλαγή των οικοπέδων και την απόκτηση από τον Δήμο του οικοπέδου που βρίσκεται πίσω από το Μνημείο του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, ανοίγει ο δρόμος για να αποκτήσει η Κοινότητα Μελιγούς επιτέλους πλατεία. Με την μελέτη που ήδη εκπονείται στόχος μας είναι να διεκδικήσουμε χρηματοδότηση για την δημιουργία ενός ενιαίου κοινόχρηστου χώρου-πλατείας, την ουσιαστική ανάδειξη του διατηρητέου κτιρίου του Ναού, του Μνημείου της προτομής του Κολοκοτρώνη και του χώρου γενικότερα. Θέλω να ευχαριστήσω τον Αντιδήμαρχο Κώστα Καμπύλη, τον Πρόεδρο της Κοινότητας Μελιγούς Παναγιώτη Καμπύλη, την Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Αρετή Μπάρλα και όλους όσους με τον τρόπο τους συνέβαλαν στην ολοκλήρωση της ανταλλαγής. Επίσης ευχαριστούμε θερμά τον κύριο Ελευθέριο Κεφαλόπουλο για την συνεργασία και την ολοκλήρωση της ανταλλαγής. Με μεθοδικότητα, υπομονή και πολύ δουλειά έρχονται τα αποτελέσματα που λύνουν προβλήματα που απασχολούν πολλά χρόνια τα χωριά μας. Συνεχίζουμε δυναμικά και αφήνουμε πίσω μας αυτούς που δεν θέλουν να πετύχουμε τους στόχους μας, που δεν θέλουν η Βόρεια Κυνουρία να προχωρήσει μπροστά».

Σχόλια επισκεπτών

Η εμμονή σού δήμαρχε με το τι έπραξε η όχι ο προκάτοχος σού πάει αυτό τον τόπο πίσω!! Όταν καταφέρνουμε κάτι καλό για την περιοχή μας όπως αυτό πού ανακοινώνεις παραπάνω στέκεσαι σε αυτό και μόνο. Αντιθέτως εσυ κλείνεις την ανακοίνωση ψάχνοντας εχθρούς...μπορεί και φανταστικούς..
Φιλικά σού προτείνω να προσλάβεις έναν άνθρωπο να σού φτιάξει το προφίλ..πλησιάζουν και οι εκλογές ..και το "καλό παιδί " πού κάποτε έλεγαν όλοι, κάπου χάθηκε ..η εξουσία βλέπεις έχει φθορά...

Αν δεν είναι πρωταπριλιάτικο , μπράβο σε όσους πήραν το όλο ζήτημα επάνω τους γιατί εδώ και πολλά πολλά χρόνια ακούμε για πλατεία και πλατεία δε βλέπουμε. Άλλοτε Μελιγιώτες , άλλοτε "Μελιγιώταροι" κάθε κάστας και εξουσίας σαμποτάριζαν με τον τρόπο τους ο καθ' ένας τις όποιες προσπάθειες, άλλοι δρούσαν όπου φυσάει ο άνεμος δλδ όταν ήταν σε μια παρέα στη μια άκρη έλεγαν να γίνει να γίνει κι όταν πήγαιναν στην άλλη άκρη ήταν κάθετα αρνητικοί. Αν λοιπόν είναι αλήθεια το πρώτο μέλημα των αρμοδίων να είναι η επιλογή ενός καλού και διορατικού αρχιτέκτονα που να συνδυάσει όλα τα υπάρχοντα στοιχεία του χώρου, εκκλησία προτομή Κολοκοτρώνη γενικός περιβάλλον χώρος. Και ταυτόχρονα με τις εργασίες κατασκευής πλατείας διευθέτηση κυκλοφορίας και όχι δημιουργία χώρου άνετης και απλωτής σταθμεύσεως. Καταλαβαινόμαστε νομίζω τώρα... ΟΧΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ - ΟΧΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΠΟΙΟ ΤΗΣ ΣΗΜΕΙΟ... Ο καθ΄ ένας την κουρσούλα ή το αγροτικό του στην αυλή του ή στο κοινοτικό πάρκιγκ. Διαφορετικά αποτύχατε κύριοι.

Επειδή ήμουν πολύ κοντα στη δουλεια που έγινε για την ανταλλαγη των οικοπεδων, σας ενημερωνω οτι ο Μαντάς τα εκανε ολα. Ρωτήστε τον ιδιοκτητη να σας πει τι εγινε. Ολη τη δουλεια και τη συμφωνια την εκανε ο Μαντάς και ο Ράλλιος, αλλα το συμβολαιο δεν εγινε επειδη ειχε απιβιωσει ενας απο τους ιδιωτες και επρεπε να γινουν τα συμβολαια και οι κληρονομιες. Εμεις το ποιον του Καμπυλη το γνωριζουμε καλα. Ντροπη του που παει να βγει και απο πανω. Ολοι ξερουμε ποιοι κλεινουν τους δρομους στη μελιγου. ο Δημαρχος να κοριοδευει αυτους που δεν ξερουν. Οχι τους Μελιγιωτες

Εσύ έχεις μαύρα μεσάνυχτα κύριε τον 11;37 .........................άλλο σε κόφτει κι αλλού βαράς απ'οτι φαίνεται ....... δεν σου έκλεισε κανένα δρόμο ο Καμπύλης ............ όλες οι ενέργειες έχουν όνομα και πρόσωπα ................................. δεν τα ξέρεις καλά.....

Ευτυχώς οι χουρχουλοί και τα κουνάβια στη μελιγού έχουν λιγοστέψει ,εσύ ως φαίνεται παραμένεις ακόμα χουρχουλός και κουνάβι.Θα χαιρόσουν να μην γίνει η πλατεία αλλά έλα που δεν σου έκατσε......πάρε το χάπι σου να ηρεμήσεις .

Εδώ ταιριάζει η παροιμία "με όποιον δάσκαλο καθίσεις τέτοια γράμματα θα μάθεις". Η διαδικασία ανταλλαγής των οικοπέδων είχε ξεκινήσει επί δημαρχίας Μαντα όπως σωστά σημειώνει προηγούμενος σχολιαστής. Όμως ο Δήμαρχος, μικροπολιτικά σκεπτόμενος, δεν αναφέρεται καθόλου στην προηγούμενη Δημοτική αρχή για να καρπωθεί αυτός τα όποια εκλογικά οφέλη. Την πρακτική απαξίωσης του όποιου θετικού είχαν προσφέρει οι προηγούμενες δημοτικές αρχές ακολούθησαν πιστά και ο Σκαντζός με τον Μαντά. Και σήμερα εισπράττουν τα ίδια από τον Καμπύλη. Οι λογικές αυτές της απαξίωσης, δεν έχουν καμία σχέση με μια ηθική αυτοδιοικητική πολιτική και έχουν αρνητικές συνέπειες για τους δημότες.

Δεν θα διαφωνήσω καθόλου 2/4/22 - 11¨22 γι αυτό που γράφεις. Σε όλο το θέμα του κεφαλοπουλέϊκου οικοπέδου, εχω όμως να κατηγορήσω σε ένα σημείο το Ράλιο και κατ΄ επέκταση τη δημοτική αρχή. Ναι μεν καθαρίστηκε εκείνο το απίθανο σκουπιδαριό στην καρδιά του χωριού και άνοιξε ο τόπος , αλλά έκανε το έγκλημα να γκρεμίσει εκείνο το πετρόχτιστο κτίσμα που βρισκόταν μέσα στο οικόπεδο. Κρίμα.

Για τον ..............Εδώ ταιριάζει η παρομοία " με .......... δεν τα ξέρεις καλά πως έχουν τα πράγματα ........και που είχαν μείνει όλες οι ενέργειες ......... μακαθόλου καλά.........

Μη μαλώνετε για το ποιος ξεκίνησε την διαδικασία για την κατασκευή της πλατείας με την ανταλλαγή οικοπέδων γιατί είσαστε όλοι σε ηθελημένη άραγε άγνοια σε πραγματική ή σε σκόπιμη. Το όλο θέμα ξεκίνησε όταν ήταν πρόεδρος του χωριού ο τελευταίος προκαποδιστριακος πρόεδρος Δημήτρης Ραλιος ή Καληρόμητσας. Αυτού ήταν η ιδέα και η σκέψη και την είχε προχωρήσει τόσο που ήταν έτοιμα τα πάντα για να υπογράφουν τα σχετικά συμβόλαια. Τα πάντα το τονίζω. Και εκεί την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή ήρθε ο.... σχετικός " Μελιγιώταρος" που λέει και ο 2/4/22-0032 πήρε τηλέφωνο τη μακαρίτησσα πια Φούλη ιδιοκτήτρια του οικοπέδου και της άλλαξε γνώμη. Ύστερα ήρθαν οι Καποδίστριες οι Καλικράτιδες δηαρχέοι και λοιποί σύμβουλοι και προεστοί και μας πήρε και μας σήκωσε. Αλήθεια ποιος έφτυσε και ποιον όταν μαθεύτηκε το γεγονός; Κάποιο ξέρουν. Ας μιλήσουν επι τέλους. Το χρωστάνε στο χωριό και στην μνήμη όσων αγωνίστηκαν και δεν είναι πια μαζί μας.

14:11 Είσαι εκτός τόπου και χρόνου κάτι δεν σου είπανε καλά ή είσαι από αυτούς που δεν θέλουν την πρόοδο του χωριού(αυτό φαίνεται)βρε ΒΛΑΚΑ μάθε πρώτα πόσα χρόνια προσπαθεί η κοινότητα για την ανταλλαγή και μετά μιλά χαζε που σε βάζουν μπροστά ηλίθιε.Αντε να βγάλεις τη χολή σου που ξέρεις ΒΛΑΚΑ.

Ευτυχώς που τα λιοντάρια είναι λίγα και ξεδοντιασμενα για το καλό του χωριού.Εδω τελεσιδικησε ένα χρονιο θέμα ευχάριστα κι έρχεται ο καθένας να μας τι;, ακριβώς τι να μας πουν κάποιοι.Ετυχε να είναι δήμαρχος ο κύριος Καμπύλης.Μας χαλάει σαν χωριό αυτό το αποτέλεσμα; Ευτυχώς οι ανεγκεφσλοι είναι λίγοι......

Εδώ τελείωσε ευχάριστα για το χωριό μας το θέμα ανταλλαγή οικοπέδου για τη δημιουργία πλατείας ,ένα θέμα που χρόνια μας ταλαιπωρούσε και έρχεται ο κάθε ανεγκέφαλος να βγάλει τα απωθημένα του.Τι κακό 'έκανε ο Δήμαρχος, αλήθειες είπε. Μήπς ξέχασε να ρωτήσει κάποιους ξύπνιους από σας τι πρέπει να πει. ΠΩΣ ΔΕΝ ΤΟ ΣΚΕΦΤΗΚΕ ΝΑ ΣΑΣ ΠΑΡΕΙ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ... Για σοβαρευτείτε .....

Η Μελιγού προχωρά δυναμικά και διαχρονικά με αξίες και εκπροσώπους καλούς. Όσο για κουνάβια,χουρχουλούς και αχάμνιες υπάρχει χώρος αλλά περιορισμένος. Ευτυχώς από νέα φιντάνια σε μπουμπούκια καιφρούτα υπάρχει έλλειψη αλλά είναι καλό αυτό.

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio