Η καρδιά της κολύμβησης χτυπάει στο Παράλιο Άστρος (pics,vid)

Παρ, 11/09/2020 - 13:32
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Όλα είναι έτοιμα για τους Πανελλήνιους Κολυμβητικούς αγώνες ανοιχτής θαλάσσης που θα πραγματοποιηθούν το Σαββατοκύριακο 12 και 13 Σεπτεμβρίου στο Παράλιο Άστρος.

Την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου οι διοργανωτές της εκδήλωσης παραχώρησαν από το Παράλιο Άστρος συνέντευξη Τύπου, με τις τελικές λεπτομέρειες του αγώνα, επισημαίνοντας ότι οι θεατές δεν μπορούν να βρίσκονται στον χώρο διεξαγωγής των αγώνων, αλλά θα μπορούν κατά μήκος της παραλίας να παρακολουθούν και να εμψυχώνουν τους αθλητές.

Οι αγώνες αυτοί γίνονται τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας για την διαφύλαξη της δημοσίας υγείας, όπως ανέφεραν έτσι θα υπάρχουν αυστηρά πρωτόκολλα λόγω κορωνοϊόυ.

Στην συνέντευξη τοποθετήθηκαν ο δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας κ. Καμπύλης Γιώργος, ο γενικός γραμματέας της κολυμβητικής Ομοσπονδίας κύριος Δημήτρης Σαρακατσάνης, η  Πρόεδρος του ΚΟΑ Τρίπολης κυρία Χριστίνα Καλαθά, ο τεχνικός σύμβουλος του ΚΟΑΤ Γιώργος Σωτηρόπουλος, ο ολυμπιονίκης Σπύρος Γιαννιώτης.

Επίσης ο τεχνικός σύμβουλος της κολυμβητικής ομοσπονδίας για θέματα της κλασικής κολύμβησης,  κ. Χριστόδουλος Χούμας, ενώ τον συντονισμό έκανε ο Γιάννης Κορακής υπεύθυνος Τύπου της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας.

Πρώτος μίλησε ο δήμαρχος κ. Καμπύλης, ο οποίος ευχαρίστησε και καλωσόρισε τους παρευρισκομένους και μίλησε για την διοργάνωση.

Οι συνθήκες είναι ιδιαίτερες είπε, σημειώνοντας ότι πρόθεση της δημοτικής αρχής , σε άλλη περίπτωση θα ήταν η διοργάνωση και παράλληλων εκδηλώσεων, αλλά αυτό φέτος οι συνθήκες δεν το επιτρέπουν.  

Δεν υπάρχει χώρος για θεατές, αλλά θα μπορούν οι επισκέπτες να βρίσκονται στην παραλία

Τιμή μας που είναι μαζί μας ο Γιαννιώτης  που είναι υπόδειγμα για όλους τους νέους αθλητές της χώρας είπε, ευχαριστώντας και τους χορηγούς που στήριξαν τη  διοργάνωση, τον κ. Νίκα και τον κ. Λαμπρόπουλο το επιμελητήριο και τον κ. Τρουπή, αλλά και την ΠΕΔ.

Στόχος μας να καθιερωθούν οι αγώνες στο Παράλιο Άστρος είπε κλείνοντας, δίνοντας τον λόγο στον  γενικό γραμματέα της κολυμβητικής ομοσπονδίας.

Ο κ. Σαρακατσάνος, είπε «Αυτή η διοργάνωση έγινε χάρη στην αρωγή του δήμου, οι αγώνες γίνονται κοντά στην παραλία έτσι ώστε να μπορούν εύκολα να παρακολουθούν οι θεατές.

Φέτος συμμετέχουν 116 Αθλητές και 29 Σωματεία, αριθμός ρεκόρ

Η Πρόεδρος του ΚΟΑ Τρίπολης κυρία Χριστίνα Καλαθά μίλησε για την αναβίωση των αγώνων και για τον αγώνισμα της κολύμβησης και ο κ. Σωτηρόπουλος αναφέρθηκε στις ενέργειες που έγιναν, προκειμένου να διοργανωθούν οι αγώνες. Ευχαρίστησε την Ομοσπονδία για την αρωγή της για να γίνουν οι πολύ σημαντικοί αυτοί αγώνες.

Στην συνέχεια τον λόγο έλαβε ο Σπύρος Γιαννιώτης ο οποίος αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες φυσιογνωμίες στο χώρο της κολύμβησης. Επί σειρά ετών παγκόσμιος πρωταθλητής στην μαραθώνια κολύμβηση, ευτύχησε το 2016, στους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο, να κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο στα 10 χιλιόμετρα. Μια μοναδική στιγμή για τον ελληνικό αθλητισμό, την κλασική κολύμβηση.

Ο κ. Γιαννιώτης ευχαρίστησε τον δήμαρχο για την πρόσκλησή του, επισημαίνοντας ότι ανάλογες προσκλήσεις τον βρίσκουν πάντα ανοιχτό για να προσφέρει από όποιο πόστο μπορεί.

Είναι σημαντικό να γίνεται αγώνες στην επαρχία

Ο τεχνικός σύμβουλος της κολυμβητικής ομοσπονδίας για θέματα της κλασικής κολύμβησης, ο κύριος Χριστόδουλος Χούμας, ο οποίος είναι από το 1964 στην κολύμβηση και δεν έχει σταματήσει ούτε μία μέρα, μίλησε για τους Παναρκαδικούς αγώνες που θα αναβιώσουν.

Συνεχάρη τον δήμαρχο για αυτή του την πρωτοβουλία και μίλησε για το άθλημα της κολύμβησης, αλλά και για τον Ολυμπιονίκη Σπύρο Γιαννιώτη και για τα πρώτα του βήματα στο άθλημα της κολύμβησης στην Κέρκυρα από όπου και κατάγεται.

Ο Σπύρος με έχει κάνει να κλάψω, για εμένα είναι ο αθλητής πρότυπο

Ο ΚΟΑΤ με την προσπάθειά του διοργανώνει το επόμενο σαββατοκύριακο  τους αγώνες βετεράνων σε πισίνα στην Τρίπολη ανέφερε, καλώντας τους γονείς να φέρουν παιδιά τους στην κολύμβηση για να μείνουν στον αθλητισμό για να κρατήσουμε τα αθλήματά μας και οι αγώνες αυτοί είναι σε αυτή την κατεύθυνση.

Μετά το πέρας της συνέντευξης ο δήμαρχος απένειμε τιμητική πλακέτα στον Σπύρο Γιαννιώτη για τις επιτυχίες του, αλλά και για την συμμετοχή του στην διοργάνωση .

Σχόλια επισκεπτών

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio