Η Επανάσταση του 1821

Πέμ, 24/03/2022 - 20:33
Image

"Παραμονή, σήμερα, της διακοσιοστής πρώτης επετείου από την έναρξη της Ελληνικής επανάστασης και ένας μήνας αφότου ο Μόσκοβος έφερε το σεφέρι του στην Ουκρανία. Βέβαια οι Ουκρανοί δεν θέλησαν να γίνουν ραγιάδες ραγιάδες και αποφάσισαν να αντισταθούν.

Τα λέγαμε κάποιοι από τις πρώτες μέρες πως εδώ, αυτός ο πόλεμος θα κρατήσει πολύ... Ακόμα τούτ’ την άνοιξη, ίσως και τούτο το καλοκαίρι, καημένη ..Μαριούπολη.

Αμέσως δημιουργήθηκαν εδώ στην Ελλάδα δυο "κόμματα". Το Ρωσικό ή ρωσόφιλο και το Δυτικό ή δυτικόδουλο... Παλιά μας τέχνη κόσκινο δηλαδή..."

Σκίτσο του panosiatridis.gr

Σχόλια επισκεπτών

Έχω το δικαίωμα να μην είμαι ούτε Ρωσόφιλος ούτε Δυτικόφιλος; Έχω το δικαίωμα να είμαι εναντίον του πολέμου και να μάχομαι υπέρ της ειρήνης και της ειρηνικής συνύπαρξης των λαών, ή θα πρέπει να ταχθώ είτε με Δυτικούς (ΝΑΤΟ και ΕΕ) είτε με τους πολεμοκάπηλους Ρώσους;

Γιατί την Μικρασιατική εκστρατεία έχει μιλήσει η ιστορία. Η μεγάλη μας ιδέα έγινε αλαζονική, και προφανώς άλλαξε και τα συμφέροντα των μεγάλων δυνάμεων!

Φαντάζομαι ότι κάτι θα ετοιμάσω και τότε. Δεν το λες βέβαια και επέτειο... Μάλλον μνημόσυνο!

Προφανώς και έχεις δικαίωμα να είσαι οτι θες! Όπως και καθένας έχει το δικαίωμα να κάνει κριτική σε μια θέση.
Όλοι με την ειρήνη είμαστε. Αλλά όταν κάποιος σου επιτίθεται θα πεις, εντάξει μωρέ ,εγώ δεν πολεμάω; Μόνο ο Γκάντι το έκανε αυτό και στο τέλος τον δολοφόνησαν!
Καλώς ή κακώς πρέπει να κάνεις ως χώρα συμμαχίες. Άλλωστε δεν υπάρχουν μόνο οι Ρώσοι ή οι δυτικοί! Υπάρχει η Κίνα και ο σύνδεσμος των Αράβων! Μπορείς να είσαι με κάποιον από αυτούς!😀

Αγγλόφιλο Γαλλόφιλο και Ρωσόφιλο ήταν τα κόμματα στη βουλή των Ελλήνων τότε ,το Ελληνικό ήταν ανύπαρκτο.Πάντα χρυσώνουμε ένα χάπι όσον αφορά την ιστορία του τόπου και δεν εμβαθύνουμε για να μαθαίνονται και οι σκληρές αλήθειες.Εμείς όλο αγωνιστές είμαστε ,όλο αδικημένοι , όλο πολεμάμε για το καλό ............. μέχρι και σήμερα μετά από τόσα χρόνια με το χέρι σαν ζητιάνοι στην ευρώπη γυρίζουμε.Αυτό φαίνεται και στην πατρίδα μας όλο αδικημένοι ,όλο κατατρεγμένοι ,όλο για αξίες και δικαιοσύνη μιλάμε βγάζοντας πάντα τον εαυτό μας απέξω.

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio