Χρήσιμες συμβουλές από τις ναυαγοσώστριες της ακτής «Καλλιστώ» στο Παράλιο Άστρος (vid)

Δευ, 17/07/2023 - 15:46
Image

Στους πύργους τους στις παραλίες του Παραλίου Άστρους βρίσκονται οι ναυαγοσώστες της «Ναυαγοσωστικής Ακαδημίας Πελοποννήσου» αναλαμβάνοντας κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών επιτυχώς τη ναυαγοσωστική κάλυψη των πολυσύχναστων ακτών. Οι ναυαγοσώστες διαθέτουν σύγχρονο ναυαγοσωστικό εξοπλισμό και είναι άρτεια εκπαιδευμένοι.

Στην ακτή «Καλλιστώ» στο Παράλιο Άστρος, έχουν το πόστο τους οι ναυαγοσώστριες Χαρά και Σταυρούλα Παπασταματάκη, προσφέροντας τις υπηρεσίες τους, όταν αυτές απαιτηθού.

Η Ν.Α.ΠΕΛ., είναι μέλος της Ένωση Σχολών Ναυαγοσωστικής Ελλάδος και δραστηριοποιείται τόσο στην εκπαίδευση υποψηφίων ναυαγοσωστών από εκπαιδευτές με πολυετή εμπειρία όσο και στη ναυαγοσωστική κάλυψη πολυσύχναστων παραλιών, καθώς και στην κάλυψη κολυμβητικών δεξαμενών επιχειρήσεων και κολυμβητικών αγώνων διάφορων φορέων.

Η Σταυρούλα και η Χαρά στο βίντεο που ακολουθεί, μας παρουσιάζουν τους βασικούς κανόνες ασφαλείας στη θάλασσα, τα λάθη που κάνουν οι γονείς στη σχέση των παιδιών με τη θάλασσα αλλά και τον ρόλο του ναυαγοσώστη στην παραλία.

Επίσης, μας επισημαίνουν τη σημασία της ύπαρξης σημαιών στις παραλίες που εποπτεύουν και τις οποίες οι λουόμενοι προτού μπουν στη θάλασσα, θα πρέπει να προσέχουν.

Όπου υπάρχει πράσινη σημαία, δεν υπάρχει κίνδυνος κι επιτρέπεται η κολύμβηση. Το κίτρινο χρώμα συνεπάγεται κολύμβηση με ενδεχόμενο κίνδυνο, ενώ η κολύμβηση αποτελεί ευθύνη των ίδιων των κολυμβητών.

Η κόκκινη σημαία σημαίνει πως υπάρχει κίνδυνος και δεν επιτρέπεται την κολύμβηση.

Η ναυαγοσωστική κάλυψη, βάσει του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος, γίνεται με το εξής ωράριο: Από τις 10 το πρωί έως και τις 6 το απόγευμα.

Ο Δήμος έχει τοποθετήσει πινακίδες με οδηγίες ασφαλούς κολύμβησης για τους λουόμενους και τους παρακαλεί αφενός να ακολουθούν τους κανόνες ασφαλείας και τις οδηγίες των ναυαγοσωστών, ώστε να αποφευχθούν δυσάρεστες καταστάσεις, και αφετέρου να προτιμούν να κολυμπούν τις ώρες κατά τις οποίες οι ναυαγοσώστες βρίσκονται στη θέση τους.

Υπενθυμίζει ότι, για την αποφυγή δυσάρεστων καταστάσεων, οι λουόμενοι να ακολουθούν τις εξής συστάσεις:

* Οι λουόμενοι και ιδίως τα μικρά παιδιά, αλλά και οι ηλικίες υψηλού κινδύνου πάνω από 65 χρονών να μην κολυμπούν ποτέ χωρίς εποπτεία ή συνοδεία και άλλου ενήλικα, ακόμα και αν υπάρχει Ναυαγοσώστης.

* Δεν μπαίνουμε στη θάλασσα μετά από φαγητό τουλάχιστον για τρεις ώρες, ή μετά την κατανάλωση ακλόολ.

* Τα μικρά παιδιά δεν πρέπει να διαφεύγουν της προσοχής μας.

* Δεν κολυμπάμε στα ανοιχτά όσο καλή γνώση και αν έχουμε. Μπορούμε να κολυμπάμε κατά μήκος της ακτογραμμής.

* Σε περίπτωση που ενώ κολυμπούμε αισθανθούμε κράμπα, κούραση ή αδιαθεσία, διατηρούμε την ψυχραιμία μας, καλούμε σε βοήθεια και δεν σπαταλούμε άσκοπα τις δυνάμεις μας.

* Όπου υπάρχει βάθρο ναυαγοσώστη προτιμούμε να κολυμπάμε εντός εμβέλειας 200 μέτρα εκατέρωθεν του πύργου.

* Για οποιαδήποτε απορία δε διστάζουμε να μιλάμε με τον ναυαγοσώστη σχετικά με την σήμανση, σημαίες καιρού κλπ και γενικά ότι άλλο χρειαζόμαστε.

Μέλη της ομάδας ναυαγοσωστών βρίσκονται κατά μήκος της ακτής, ενώ ένας ακόμα πύργος βρίσκεται στην παραλία «Ασίγγανος»

Πηγή:arcadiaportal.gr

Video

Σχόλια επισκεπτών

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio