Φαράντος: Μαζί με τον Μάκαρη για να φτιάξουμε ένα τόπο που θα αξίζει να ζει κανείς και να μεγαλώνει τα παιδιά του

Πέμ, 14/09/2023 - 22:15
Image

Τα βασικά σημεία της τοποθέτησης του στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Μεγάλο Καφενείο στην Τρίπολη, την 13/09/2023 ανήρτησε ο Γεώργιος Φαράντος. Ο Γεώργιος Φαράντος είναι υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος στην Αρκαδία με την παράταξη του Μανώλη Μάκαρη. Ο Γιώργος Φαράντος τοποθετήθηκε επάνω στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Δήμοι της Αρκαδίας και ανέπτυξε ορισμένες από τις πολιτικές προτάσεις της παράταξης.

Τοποθέτηση μου κατά την εκδήλωση της παράταξης του Μ. Μάκαρη

Η Αρκαδία αποτελεί έναν νομό της Πελοποννήσου που βάλλεται από την αναποτελεσματικότητα των Περιφερειακών πολιτικών και την ευθυγράμμιση τους με τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές

Δυστυχώς, αμφότερες οι προηγούμενες Περιφερειακές διοικήσεις δεν έλυσαν τα προβλήματα της Αρκαδίας, ούτε αυτά της Πελοποννήσου.

Η Γορτυνία ερήμωσε εξ αιτίας των καταστροφικών πυρκαγιών, της μη έγκαιρης χορήγησης αποζημιώσεων, της ανεξέλεγκτης και χωρίς σχέδιο επιχειρούμενης εγκατάστασης πάρκων ΑΠΕ και των αναποτελεσματικών πολιτικών.

Η Μεγαλόπολη πλήττεται από την εσπευσμένη μετάβαση στη Μεταλιγνιτική εποχή, από την απουσία υλοποίησης σχεδίων για την ομαλή μετάβαση και υποβαθμίζεται συνεχώς.

Η Βόρεια Κυνουρία πλήττεται από την μη-αξιοποίηση του Πάρνωνα και των τουριστικών περιοχών και από τη μη στήριξη των αγροτών.

Η Νότια Κυνουρία βάλλεται καθημερινά από την απαξίωση των αγροτικών προϊόντων, την απουσία υποδομών και τη λογική του ωχαδελφισμού.

Μήπως δεν ισχύει η κατακόρυφη μείωση του πληθυσμού στην Αρκαδία;

Απέναντι στην Περιφερειακή αναποτελεσματικότητα για την Αρκαδία, μόνον ο Μανώλης Μάκαρης, ο επικεφαλής της Παράταξης «Πρώτα η Πελοπόννησος» παρατάσσει ένα οργανωμένο σχέδιο με συγκεκριμένες προτάσεις-τακτικές για το μέλλον της Αρκαδίας μας:

· Ανάπτυξη και υποδομές για τη Γορτυνία, μέτρα αποκατάστασης των πληγείσων περιοχών, παράκαμψη Λαγκαδίων, εκπόνηση σχεδίου για τις ΑΠΕ, ενίσχυση τουρισμού

· Σχέδιο ολοκληρωμένης αποκατάστασης του ενεργειακού λεκανοπεδίου της Μεγαλόπολης, που θα εξασφαλίσει εκατοντάδες θέσεις εργασίας επί μακρό χρονικό διάστημα, ουσιαστική ανάπτυξη επιχειρηματικού πάρκου, αξιοποίηση αρχαιολογικών και τουριστικών προορισμών.

· Υποδομές στη Νότια Κυνουρία, δρόμος Λεωνίδιο-Άστρος -Άργος, ενίσχυση αγροτικών προϊόντων, ενίσχυση τουρισμού

· Υποδομές στη Βόρεια Κυνουρία, προστασία και αξιοποίηση Πάρνωνα, δρόμος Άστρος – Καστρί -Τρίπολη, ενίσχυση γεωργικού εισοδήματος

· Πρωτεύουσα της ενωμένης Περιφέρειας Πελοποννήσου η Τρίπολη, ανάδειξη της ως σταυροδρόμι της Πελοποννήσου με έμφαση στην μυθική, πολιτιστική και πνευματική της υπόσταση.

Με αυτά και πολλά άλλα, επιχειρούμε με το Μανώλη Μάκαρη να αλλάξουμε το τοπίο της Αρκαδίας, σε ένα τόπο στο οποίο θα αξίζει να ζει κανείς και να μεγαλώνει τα παιδιά του με ανάπτυξη και προοοπτικές για το μέλλον.

Γεώργιος Φαράντος

Σχόλια επισκεπτών

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio