Έξι χρόνια «Άξιον Έστί» - Έξι χρόνια προσφοράς στα παιδιά με καρκίνο (vid)

Τρί, 21/07/2020 - 22:49
Image

Τι  σημαίνει για εσάς «Άξιον Έστί» και τι είναι ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Νομού Αρκαδίας για παιδιά με νεοπλασματικές παθήσεις, ρωτήσαμε τον κ. Γιώργο Παναγούλη, οποίος το καλοκαίρι του 2014 ξεκίνησε μία  προσπάθεια  για την παροχή αίματος σε παιδιά που πάσχουν από νεοπλασματικές παθήσεις και που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία».

Ο κ. Γιώργος  Παναγούλης, στάθηκε λίγα δευτερόλεπτα, πήρε μια βαθιά ανάσα και μας απάντησε: «Έξι χρόνια με το 'Άξιον Εστί' σημαίνει πολύ δουλειά, τρέξιμο, κόπος συλλογικότητα. Είναι φορές που αγχώθηκα, στεναχωρήθηκα αλλά και που ένιωσα όμορφα όταν πάνω από 1.200 εθελοντές αιμοδότες είναι εγγεγραμμένοι στο βιβλίο του Συλλόγου και όταν 2.500 φιάλες αίμα έχουν δοθεί στο "Παίδων".

Από τις παραπάνω προσφορές πάνω από 6.500 παιδιά έχουν εξυπηρετηθεί, πάνω από 340 φιάλες έχουν δοθεί σε πάνω από 40 νοσοκομεία της χώρας και αυτό που με ικανοποιεί είναι ότι ο κόσμος στηρίζει όλη αυτή την προσπάθεια.

Αρωγοί σε αυτή την σπουδαία προσπάθεια, είστε όλοι εσείς, οι εθελοντές που δίνεται 10 λεπτά από τον χρόνο σας και βοηθάτε 3 παιδιά που πάσχουν από νεοπλασματικές παθήσεις. Επίσης η Μητρόπολη Μαντινείας παραχωρώντας τον χώρο του Πνευματικού Κέντρου στην Μεταμόρφωση, όπου γίνονται οι δράσεις και φυσικά οι γιατροί και οι νοσηλευτές από το "Παίδων" που επισκέπτονται τον νομό μας και μας βοηθούν στο να στείλουμε αίμα σε όσους το έχουν ανάγκη στηρίζουν τις προσπάθειές μας.

Ο σκοπός του συλλόγου είναι να βοηθά τα παιδιά που πάσχουν από καρκίνο με κάθε τρόπο, αλλά και να στηρίζει τις οικογένειες του που στέκονται δίπλα του.

Όταν ένα παιδί διαγνωστεί με καρκίνο, ξεκινά,  χημειοθεραπείες, χειρουργεία και βαριά φαρμακευτική αγωγή, για να γίνουν όλα αυτά, χρειάζεται αίμα, αιμοπετάλια και σε κάποιες περιπτώσεις μυελό των οστών

Ο κ. Παναγούλης είναι ιδιαίτερα ευαίσθητος με τα θέματα που αφορούν τα παιδιά, και δίνοντας αυτή την συνέντευξη, θέλησε να συμβουλέψει τους γονείς, να βρίσκονται δίπλα στα παιδιά τους, να τα αγκαλιάζουν όταν τους έχουν ανάγκη, να χαίρονται και να είναι ευτυχισμένοι που έχουν οικογένεια.

Ένα παιδί θέλει αγάπη και σιγουριά, έτσι να είστε υπομονετικοί, να μην φωνάζετε, να μιλάτε μαζί τους, να παίζεται μαζί τους και να τα αγαπάτε όπως και να είναι

Όσον αφορά τα παιδιά με όλη του την αγάπη ο κ. Παναγούλης θέλησε να στείλει το δικό του μήνυμα στα παιδιά, στους έφηβους.

Να διασκεδάζεται, αλλά να προσέχετε και να σέβεστε τον εαυτό σας

Αν την Τρίτη και την Τετάρτη είναι ο δρόμος σας είναι προς την Μεταμόρφωση στην Τρίπολη, θα χαρώ πολύ να σας δω και να δώσετε μία φιάλη αίμα για τα παιδιά, για τα "μικρά σας αδέρφια στο "Παίδων".

Να υπενθυμίσουμε ότι ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Αρκαδίας «Άξιον Εστί» θα πραγματοποιήσει εθελοντική αιμοδοσία με το προσωπικό της κινητής μονάδας του Νοσοκομείου Παίδων- «Η Αγία Σοφία» ως εξής:

Στις 21 και 22 Ιουλίου στο Πνευματικό Κέντρο Ι.Ν. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Τρίπολη.

Στις 23 Ιουλίου στο Πνευματικό Κέντρο Ι.Ν. Αποστόλου Παύλου στο Άστρος.

Με μία φιάλη αίμα μπορούμε να σώσουμε 3 παιδιά

Τέλος ο κ. Παναγούλης κάλεσε όσους μπορούν να δώσουν το παρών και να προσφέρουν μια φιάλη αίμα, ένα κομμάτι του εαυτού τους, που τάχιστα θα έχει αναπληρωθεί για τα παιδιά που νοσούν και βρίσκονται στο νοσοκομείο "Παίδων"

Έφη Καστραντά

Πηγή: .arcadiaportal.gr

Video

Σχόλια επισκεπτών

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio