Επιτροπή Αγώνα για τη σωτηρία του Πάρνωνα: Όχι αιολικά στον Ερύμανθο

Τρί, 28/09/2021 - 11:55
Image

Η Επιτροπή Αγώνα για την προστασία του Πάρνωνα από την επέλαση των μονοπωλιακών ομίλων των ΑΠΕ καταγγέλλει την απόπειρα της κυβέρνησης της Ν.Δ για εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο Λεόντιο του Δήμου Ερυμάνθου στην Αχαΐα, σαν συνέχεια της πρώτης άδειας για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών, που είχε δοθεί επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Καταγγέλλει το γεγονός ότι συνεργεία μεγάλης ιδιωτικής εταιρείας πραγματοποιούσαν μετρήσεις ακόμα και μέσα σε ιδιωτικές περιουσίες σε απόσταση αναπνοής από κατοικημένες περιοχές, σε περιοχές που ακόμα δεν είχε διαλυθεί ο καπνός από τις φωτιές που έπληξαν την περιοχή.

Απαιτούμε μαζί με τους κατοίκους της περιοχής Αντιπλημμυρικά και όχι αιολικά στα καμένα.         

27-9-2021

Σχόλια επισκεπτών

Έτσι, σωστά!
Όχι στις ανεμογεννήτριες, γιατί δημιουργούν οπτική και ακουστική όχληση, γιατί τοποθετούνται στα καμμένα, γιατί καταστρέφουν τα δάση κ.λπ.!
Άρα, αφου δεν θέλουμε τις προτεινόμενες ΑΠΕ, πώς θα παράγεται η απαιτούμενη ενέργεια στη χώρα μας; Οι λοιπές επιλογές που έχουμε είναι:
1) Τα θερμοηλεκτρικά εργοστάσια (βλ. Μεγαλόπολη, Πτολεμαΐδα) που αλλοιώνουν το τοπίο με τα ορυχεία, κατασπαταλούν τους υδάτινους πόρους, έχουν καυσαέρια, επιφέρουν όξινη βροχή κ.λπ.
2) Τα υδροηλεκτρικά που κι αυτά αλλοιώνουν το τοπίο.
3) Τις ντηζελομηχανές στα νησιά που και καυσαέρια έχουν και ανεβάζουν τη θερμοκρασία της γύρω θαλάσσιας περιοχής με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
4) Tα φωτοβολταϊκά που όμως κάποια εξ αυτών είναι παλιάς τεχνολογίας, αποψιλώνονται καλλιεργήσιμες εκτάσεις κ.λπ.
5) Εισαγωγή ενέργειας από άλλες χώρες, με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε κόστος και στη αυτάρκεια και τη σταθερότητα της χώρας.
6) ...
Επομένως, η Επιτροπή Αγώνα τι προτείνει;
Πώς θα θερμάνουμε/ψύξουμε τα σπίτια μας, πώς θα διατηρήσουμε τα τρόφιμά μας στη σωστή θερμοκρασία, πώς θα μαγειρέψουμε, πώς θα φωτίσουμε τα σπίτια μας το βράδυ κ.λπ.
Η Επιτροπή Αγώνα ποια άλλη μέθοδο μας προτείνει να χρησιμοποιήσουμε για την παραγωγή ενέργειας; Γι’ αυτό το θέμα, για άλλη μια φορά, δεν μας λέει κάτι.
Εν τέλει ... ’όχι’ προς χάριν του ’όχι’ ή ’όχι’ και ’προτείνω κάτι άλλο’;

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio