Επιστημονική εκδήλωση για την πρόληψη και αντιμετώπιση του σακχαρώδη διαβήτη στην Τρίπολη (pics,vid)

Κυρ, 10/12/2017 - 13:09
Image

Ο Διαβήτης κατατάσσεται στα νοσήματα διαταραχής του μεταβολισμού. Ο άνθρωπος που πάσχει από Σακχαρώδη Διαβήτη έχει αρκετά αυξημένη ποσότητα γλυκόζης στο αίμα του (υπεργλυκαιμία). Αυτό συμβαίνει γιατί είτε το πάγκρεας δεν παράγει αρκετή ή καθόλου ινσουλίνη, ή γιατί τα κύτταρα δεν ανταποκρίνονται επαρκώς στην ινσουλίνη που παράγεται από το πάγκρεας.,

di

Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας Περιφέρειας Πελοποννήσου διοργάνωσε ημερίδα με θέμα «Πρόληψη και σύγχρονη αντιμετώπιση του σακχαρώδη διαβήτη» το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης.

Σε αυτή την εκδήλωση συμμετείχε και ο σύλλογος ατόμων με σακχαρώδη διαβήτη Αρκαδίας. Να αναφέρουμε ότι το πρωί του Σαββάτου στην πλατεία Πετρινού πραγματοποιήθηκε μία ανάλογη δράση όπου εξειδικευμένο προσωπικό έκανε δωρεάν μετρήσεις σακχάρου στους πολίτες.

fw

Ομιλητές στην ημερίδα ήταν η κυρία Βάια Λαμπαδιάρη, επίκ. καθηγήτρια Παθολογίας-Σακχαρώδη Διαβήτη ΕΚΠΑ και ο Θεόδωρος Αλεξανδρίδης, Καθηγητής Ενδοκρινολογίας τμήμα Ιατρικής Παν. Πατρών.

Μερικά από τα πολύ ενδιαφέροντα θέματα τα οποία αναλύθηκαν από τους καθηγητές είχαν να κάνουν με τον διαβήτη, με τα συμπτώματα, με τα είδη της ασθενείας και φυσικά με τους τρόπους αντιμετώπισης και πρόληψης της ασθένειας.

s

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τις δηλώσεις της κυρίας Λαμπαδιάρη, του κ. Αλεξανδρίδη της Αντιπεριφερειάρχη Υγείας Πελοποννήσου Ελένης Παναγιωτοπούλου και του Γιατρoύ δημόσιας υγείας και προϊστάμενου της διεύθυνσης δημόσιας υγείας της περιφέρειας Πελοποννήσου Βασίλη Διαμαντόπουλου.

Πηγή: arcadiaportal.gr

Video

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio