Δημήτρης Κουτσούλης: Είμαι ένας από εσάς, βαρέθηκα να ακούω τα ίδια και τα ίδια - Πείτε ναι στην ανανέωση (vid)

Τετ, 27/09/2023 - 15:28
Image

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου  με την παράταξη «Πελοπόννησος - Αφετηρία Ζωής» που στηρίζεται από το ΠαΣοΚ - Κίνημα Αλλαγής μίλησε στο ArcadiaPortal για το πρόγραμμα της παράταξης, για το όραμα που έχουν ο ίδιος και οι συνεργάτες του για την περιφέρειά μας και δεν μάσησε καθόλου τα λόγια του για τους περιφερειάρχες και τους συνδυασμούς που έχουν ήδη διοικήσει την περιφέρεια και έχουν αφήσει, σύμφωνα με τον ίδιο, ελάχιστο έργο.

Στη συνέντευξή μας ο κ. Κουτσούλης, ο οποίος είναι μαιευτήρας - γυναικολόγος, έχει υπηρετήσει στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο και σήμερα εργάζεται στο νοσοκομείο Άργους, αναφέρθηκε στο διακύβευμα των εκλογών, λέγοντας:

«Το διακύβευμα είναι η ανανέωση ή η ανακύκλωση. Στις 8 Οκτωβρίου ο κόσμος καλείται να αποφασίσει αν θα πάμε μπροστά ή αν θα μείνουμε στάσιμοι, όπως έχουμε μείνει 13 χρόνια, αν θα παραμείνουμε σε μια λογική ανακύκλωσης προσώπων και πολιτικών, που έφεραν και θα φέρουν μόνον οπισθοδρόμηση στην περιφέρεια.»

«Η ''Αφετηρία Ζωής'' σημαίνει ότι ξεκινάμε με έργο, όραμα, προγραμματισμό και στρατηγική. Λείπει ένας σοβαρός προγραμματισμός ώστε η περιφέρεια να βγει από το τέλμα. Παντού στην περιφέρειά μας υπάρχουν έκπτωτες εργολαβίες, έργα που δόθηκαν σε κατασκευαστικές ημετέρων, σπατάλησαν εκατομμύρια ευρώ χωρίς να αποδοθούν έργα. Πρέπει να επενδύσουμε στον πρωτογενή τομέας, σε Υγεία, Παιδεία και εκπαίδευση και τουρισμό», επεσήμανε.

Στο ερώτημα ποιες ελλείψεις έχει ο ίδιος εντοπίσει στις περιοδείες που πραγματοποιεί στις περιφερειακές ενότητες με τους συνεργάτες του, ο κ. Κουτσούλης απάντησε:

«Τα προβλήματα είναι κοινά σε όλες τις περιφερειακές ενότητες. Ο κόσμος αντιμετωπίζει τα ίδια ζητήματα παντού. Βασικό θέμα, είναι η αξιοποίηση των υδάτινων πόρων, στις περιοχές τις αγροτικές, Αργολίδα και Κορινθία υπάρχουν αποφάσεις για φράγματα που δεν έχουν κατασκευαστεί, εκεί όπου υπάρχουν φράγματα, δεν έχουν ολοκληρωθεί τα αρδευτικά δίκτυα. Είναι ντροπή να μην υπάρχει οδικό δίκτυο, ακόμα περιμένουμε τον περιβόητο δρόμο που συνδέει τη Βυτίνα με την Αρχαία Ολυμπία. Ντράπηκε και η ντροπή, σαν χαμηλής νοημοσύνης αντιμετωπίζονται οι κάτοικο. Κάποιοι υποψήφιοι ήταν περιφερειάρχες, γιατί δεν τα έκαναν;»

Είναι ντροπή να μιλάμε ξανά για την αξιοποίηση της λίμνης του Λάδωνα. Δεν υπάρχει ούτε καν μια πινακίδα που να κατευθύνει τον κόσμο εκεί

«Έρχομαι για να δώσουμε μια νότα ανανέωσης του ΠεΣυ Πελοποννήσου. Τα τελευταία χρόνια οι συνεδριάσεις ντροπιάζουν τους πολίτες. Πρόκειται για ένα πολιτικό τσίρκο, ακόμα και σατιρικές εκπομπές σε κανάλια εθνικής εμβέλειας μας παρουσίαζαν. Οι συνεργάτες μου προέρχονται μέσα από την κοινωνία, έρχονται για να καταθέσουν την πρότασή τους.

Ο ίδιος και οι συνεργάτες του οραματίζονται την περιφέρεια ως έναν τόπο όπου «όλοι θα έχουμε λόγο και τον πρώτο λόγο θα έχουν οι πολίτες». «Τα έργα θα πρέπει να μπουν αμέσως σε μια στρατηγική, η Περιφέρεια θα λάβει 4 δισ. ευρώ και απαιτείται συνεργασία με όλους τους φορείς και με τα επιμελητήρια». 

Τα προβλήματα δεν έχουν χρώμα. Όλοι εδώ θα κατοικούμε μετά τις εκλογές

Ο κ. Κουτσούλης εκτίμησε ότι με επτά υποψήφιες παρατάξεις οι εκλογές θα πάνε οπωσδήποτε σε δεύτερο γύρο και ακολούθως μίλησε για την Περιφέρεια Πελοποννήσου στην Ευρώπη, λέγοντας ότι περιφέρεια βρίσκεται σε κατρακύλα, καθώς είναι στην 215η θέση ανάμεσα στις 235 περιφέρειες της Ευρώπης ως προς την ανάπτυξη.

«Έχω επισκεφθεί όλες τις Περιφερειακές Ενότητες και δεν μπορώ να βρω ένα πολύ μεγάλο έργο. Έχουν γίνει μικρής σημασίας έργα και ο απερχόμενος περιφερειάρχης έχει μιλήσει για δρόμους που κόστισαν όσο θα κόστιζαν εθνικές οδοί!», είπε χαρακτηριστικά

Στη συνέχεια, ρωτήσαμε τον κ. Κουτσούλη, που, ως μαιευτήρας φέρνει καθημερινά ανθρώπους στη ζωή, ποιο μέλλον ονειρεύεται. Εκείνος επεσήμανε ότι αυτό είναι ένα ευαίσθητο σημείο και είπε ότι κατά τη θητεία του στο Παναρκαδικό συνάντησε ανθρώπους από πολύ ορεινά μέρη. «Τα παιδιά αυτά δεν πρέπει να μεγαλώσουν με δεύτερη ταχύτητα. Δεν έχουμε δικαίωμα να τους αφαιρέσουμε το δικαίωμα να ζήσουν στον τόπο τους», υπογράμμισε.

«Δεν έχουμε δικαίωμα να αφήσουμε τον τόπο να ερημώνει, αν εξαιρέσετε Τρίπολη και Κυνουρία, η υπόλοιπη Αρκαδία κινδυνεύει με δημογραφική ερήμωση, κι εκεί πρέπει να δώσουμε μεγάλη βαρύτητα».

Στη συνέχεια, ο κ. Κουτσούλης αναφέρθηκε στη Μεγαλόπολη, που κινδυνεύει με ερήμωση μετά την απολιγνιτοποίηση, λέγοντας: «Εκείνο που πρέπει να απαιτήσουμε για το Λεκανοπέδιο που επιβαρύνθηκε για να φωτίζεται η υπόλοιπη Ελλάδα, πρέπει να φέρουμε επενδύσεις», ενώ, όπως επεσήμανε, θα έρθει σε επαφή με τους ανθρώπους εκεί και τους φορείς για να συζητήσει για τις ανάγκες τους.

Από τις 31 Αυγούστου πήγαμε βήμα - βήμα, ξεκινήσαμε, τολμήσαμε να βγούμε στην κοινωνία, και ναι, θα νικήσουμε, θα έχουμε έναν καθαρό λόγο, με επιχειρήματα, για τους πολίτες

Τέλος, ο κ. Κουτσούλης στέλνει το μήνυμα του στους πολίτες, και τους καλεί να ψηφίσουν «ανανέωση»:

«Είμαι ένας από εσάς, βαρέθηκα να ακούω τα ίδια και τα ίδια και γι' αυτό βγήκα μπροστά, αφήστε μακριά στα ψευτοδιλήμματα και να πείτε ναι στην ανανέωση, δεν είναι ώρα να απέχουμε. Δεν θα αφήσουμε την τύχη μας σε χέρια που δοκιμάστηκαν». 

Πηγή: arcadiaportal.gr

Video

Σχόλια επισκεπτών

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio