Δημήτριος Πετρής: Ζητώ εκ νέου την στήριξη και την εμπιστοσύνη σας

Τρί, 26/09/2023 - 15:39
Image

 Στις  26  Μαΐου   2019,  με τιμήσατε με την ψήφο σας και με  αναδείξατε  στο  Αξίωμα  του  Προέδρου  της   Κοινότητας  Πραστού, όπου  ασκώ  τα  καθήκοντα μέχρι και σήμερα.

          Αμέσως  με  την ανάληψη των καθηκόντων μας,  ως  Νέα  Κοινοτική  Αρχή  του  Όμορφου και  Ιστορικού  Χωριού μας, το Σεπτέμβριο του 2019, ξεκινήσαμε  ένα  γενικό  συμμάζεμα  του πλήρως  εγκαταλελειμμένου  τότε   χωριού μας.

          Προβήκαμε   σε  μία σειρά  έργων, δράσεων, ενεργειών κλπ.  με  γνώμονα  πάντα  την  καλυτέρευση  του  χωριού μας,  την βελτίωση της καθημερινότητας, με  σκοπό πάντα   την βελτίωση της ποιότητας ζωής και των  συνθηκών διαβίωσης  των  κατοίκων  και των επισκεπτών του  χωριού μας.

          Πετύχαμε πολλά,  με  εργασία,  κόπο, υπομονή, επιμονή, θάρρος,  τόλμη  και αποφασιστικότητα. Τα  οποία  θα  σας   παρουσιάσουμε  άμεσα  προσεχώς  αναλυτικά κατά  αντικείμενο με  τον  ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ  των  πεπραγμένων μας    για  την  Τετραετία  2019 – 2023.  Αναγκαστήκαμε  παρά την θέλησή μας να  έρθουμε  σε  αντιπαράθεση με  κάποια συμφέροντα γιατί   ύψιστη  υποχρέωσή μας  ήταν  η  διασφάλιση - διαφύλαξη  της  περιουσίας   και  των  ακινήτων  της Κοινότητας  του χωριού  μας.

ΣΗΜΕΡΑ      ΣΑΣ    ΕΝΗΜΕΡΩΝΩ   ΚΑΙ  ΕΠΙΣΗΜΑ

          Ότι θα διεκδικήσω για 2η  φορά  την Προεδρία της Κοινότητας Πραστού,  μαζί  με  τους  συνυποψηφίους  του  Συνδυασμού μας,   για να ολοκληρώσουμε  - διεκπεραιώσουμε πλήρως  τις  σκέψεις μας  και  το  όραμά μας σύμφωνα  με  το  νέο  πρόγραμμά  μας που θα σας  ανακοινώσουμε  άμεσα  προσεχώς  για  την νέα ερχόμενη  αυτοδιοικητική  περίοδο  2023-2028.

         Θα είμαι εκ νέου υποψήφιος στις Δημοτικές Εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023 με τον Συνδυασμό  «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ   ΑΛΛΑΓΗΣ»  με  Υποψήφιο  Δήμαρχο  τον Γεώργιο  Καμπύλη   γιατί :  το ήθος,  ο σεβασμός  στις  ανθρώπινες αξίες, η  αξιοπρέπεια   και  η διαφάνεια στην διαχείριση  του  Δήμου μας,  που  είναι  τα  αδιαμφησβήτητα  χαρακτηριστικά του,  μπορούν να  οδηγήσουν τον  Δήμο  μας σε  περαιτέρω  ανάπτυξη και πρόοδο πράγμα  που  θα είναι  προς  όφελος  και  της  Κοινότητας  μας.

        Η αγάπη μου  για το  χωριό μας   είναι  γνωστή  σε  όλους  σας. Η στήριξη σας στο  πρόσωπό μου, όλα αυτά τα χρόνια είναι τιμητική  αλλά  συγχρόνως και δεσμευτική για εμένα και με  προτρέπει  δίνοντας μου  δύναμη να συνεχίσω  να  υπηρετώ τα  κοινά του χωριού μας. Πιστεύω ότι έχω προσφέρει στην τοπική μας  Κοινωνία πολλά  σημαντικά έργα, από οποιαδήποτε  θέση μου (Αντιδήμαρχος, Πρόεδρος  Κοινότητας Πραστού κλπ,  Δασολόγος – Δασάρχης)   και θα συνεχίσω να προσφέρω με όλα  τα  χαρακτηριστικά  που  με  διακρίνουν, (Γνώσεις, Εμπειρία, Υπομονή, Θάρρος, Τόλμη, Επιμονή  και  Αποφασιστικότητα)  για την πρόοδο, την Ανάπλαση και την ανάπτυξη του όμορφου και  Ιστορικού  Πραστού μας  που όλοι μας  τόσο  πολύ ΑΓΑΠΑΜΕ.

Κοιτάζοντάς   σας στο  πρόσωπο με  σεβασμό   και  γεμάτος  ευγνωμοσύνη

έναν προς  ένα  και  μία  προς  μία

        Ζητώ εκ  νέου  την στήριξη και την εμπιστοσύνη σας προς το πρόσωπο μου για να σας εκπροσωπήσω επάξια, αποφασιστικά και αποτελεσματικά  και πάλι  ως  Πρόεδρος  του  Χωριού μας.

Ήμουν, είμαι και θα είμαι πάντα διπλά σας.

…Σας ευχαριστώ θερμά…!!!

Με εκτίμηση,

Δημήτριος    Πετρής

ΠΕΤΡΗΣ  ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Πρόεδρος   Κοινότητας   Πραστού  

Σχόλια επισκεπτών

Δυστυχώς πρόεδρε, ενω ειχες τα εχέγγυα να βοηθησεις το χωριο, αποδειχθηκες ιδιοτελής και το χειροτερο, διχαστικος!!! Και αυτο μονο φτάνει! Ο Πραστος βρισκεται στη χειρότερη κατασταση που ηταν ποτε κι εσυ σε συγκρουση με ολους τους φορεις! Ηρεμία χρειαζεται το χωριο και να μπουν ολα σε μια νεα βαση, ενωτικη, να παμε παρακατω για να σωσουμε ο, τι σωζεται!!!

Σε στηρίξαμε με σθένος την προηγούμενη φορά, άλλα τελικά έμειναν τα ΘΑ και ο εγωκεντρισμός στο όρια του..Ερντογανισμού! Συμβούλιο ωσεί παρόν, έργα που τα διέκοψε η αρχαιολογία και μελέτες που περιμένουμε 4 χρόνια! 4 κλειστά μαγαζιά κατά την θητεία σας και γκρίνια..πολλή γκρίνια! Δεν αξίζει αυτή η κατάσταση στην ιστορία του χωριού!

Ξάδερφε, όσα έργα και να κάνεις, από την στιγμή που έκλεισαν τα καταστήματα του χωριού, η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη. Έργα έκανες. Τον περιφερειακό, το νερό που είχαμε ροή όλο το καλοκαίρι, τις μπάρες στην είσοδο του χωριού, και άλλα. Αλλά για εμένα, το σημαντικό είναι το χωριό να έχει ζωή, όλο τον χρόνο (καλοκαίρι) και όχι μόνο στα πανηγύρια που διοργανώνουν, ο παπάς και οι σύλλογοι. Όπως έχω πει και στην επιστολή παραίτησης μου από τον σύλλογο, αλλιώς ονειρεύομαι το χωριό. Το χωριό πριν μερικά χρόνια, είχε τέσσερα (4) καταστήματα εστίασης, και τώρα κανένα. Φταίει και η δημοτική αρχή, φταίει και η κοινότητα γι' αυτό, φταίνει και οι σύλλογοι , φταίνε όλοι όσοι διοργανώνουν πανηγύρια, εκτός των καταστημάτων τα οποία είναι και τα μόνα αρμόδια. Τώρα, θα έχουν δίκιο οι Αστρινοί, που λέγανε ότι θέλουν και οι Πραστιώτες γήπεδο μπάσκετ, για να παίζουν οι αλεπούδες. Ο Δαλιάνης που είχε υποσχεθεί ότι θα προβεί στην συντήρησή του, τι απέγινε άραγε. Υ.Γ. Σου εύχομαι καλή επιτυχία, σε στηρίζω, το γράφω δημόσια, αλλά μια κοινωνία δεν μπορεί να είναι διχασμένη. Θα απέχω από τα πράγματα, εως ότου φτιάξει η κατάσταση, αν φτιάξει.

Αγαπητέ πρόεδρε,
Επειδή νοιάζεσαι τόσο πολύ για το όμορφο χωριό σου και κινείσαι με γνώμονα μόνο για το συμφέρον των κατοίκων αυτού του "άτυχου" δυστυχώς χωριού θα ήθελα να σε ενημερώσω για τα εξής.
Αρχικά και καλοπροαιρετα να ξέρεις ότι η έπαρση είναι μόνο για την σημαία.. οπότε άφησε τους πολίτες να σε κρίνουμε για το δήθεν έργο σου. Τα αξιώματα έρχονται και παρέχονται και σας τα δίνουμε εμείς οι πολίτες... Δεν τα φέρνετε από το σπίτι σας οπότε, θα πρέπει να είστε υποδειγματικοι όταν αναλαμβάνετε θέσεις ευθυνης χωρίς να κάνετε κατάχρηση εξουσίας. Δυστυχώς στην περίπτωσή σου, εμένα προσωπικά δεν με έχεις πείσει για το αντίθετο αλλά θεωρώ και πολλούς άλλους συγχωριανους μου που για τους δικούς τους λόγους ο καθένας ή δεν θέλει να φανεί "κακός" οπότε δεν μιλάει, ή σε έχει ανάγκη επειδή όπως προανέφερα κάνεις κατάχρηση εξουσίας και λόγω του επαγγέλματος σου, και πολλά άλλα που δεν με αφορούν προσωπικά. Εγώ λοιπόν θέλω να επισημάνω ότι στο χωριό λοιπόν αυτό δεν είδα επί θητείας σου έργα που να οφελειται το σύνολο του χωριού αλλά αντίθετα έργα που εξυπηρετούσαν συγγενείς, φίλους και μόνο. Δεν είδα το χωριό μου καθαρό πάρα ίσως μόνο εκεί που εσύ θεωρείς ότι πρέπει μόνο να καθαρίζεται.. Ένα χωριό που ανήμερα της Παναγίας ήταν μες το σκοτάδι γιατί ο προεδρος του από την πολύ αγάπη είπε να κλείσει τα φώτα της κεντρικής πλατείας.. Ένα χωριό που ο επισκέπτης μέχρι να φτάσει στην κεντρική πλατεία έχει σπάσει το αυτοκίνητό του από την απαράδεκτη είσοδο και δρόμο.... και πολλά άλλα που χρειάζομαι ατελείωτες ώρες και μέρες να απαριθμώ. Και το αποκορύφωμα...το οποίο γνωρίζεις ότι κινήθηκα προσωπικά με επώνυμη καταγγελία η οποία έχει θαφτεί όπως ενημερώθηκα σήμερα στο γραφείο δημάρχου και στο δικό σου επίσης συρτάρι. Μια καταγγελία για το μπάζωμα ρεματος αγνοώντας αν θα πνίγει όλο το χωριό που βρίσκεται από την πλατεία και κάτω. Μου αρέσει που συστήνεσαι Δασαρχης - δασολογος. Απαράδεκτο ακόμη και για την ιδιότητα σου να μπαζωνεις παράνομα χωρίς καμία μελέτη, καμία άδεια, καμία έγκριση το ρέμα. Έπρεπε να ανοίγεις ρέματα όχι να μπαζωνεις, τσιμεντοστρωνοντας και καταστρεφοντας τα πάντα και ειδικά σε παραδοσιακό οικισμό που είναι ο Πραστός. Τέλος επειδή δεν χρειάζεται να κουράζω άλλο το θέμα αυτό έχει ήδη πάρει το δρόμο του στις αρμόδιες υπηρεσίες και στον εισαγγελέα θέλω να σε ενημερώσω ότι και πριν από εσένα αυτό το χωριό που λες ότι παρέλαβες και βρήκες καμένη γη το υπηρέτησαν αδολα και με πάθος ικανοί άνθρωποι που πέρασαν και κοίταξαν πραγματικά το σύνολο των κατοίκων του χωρίς να εξυπηρετούν σκοπούς προς ίδιον όφελος αλλά πολλές φορές μην πω τις περισσότερες εις βάρος τους και εις βάρος των οικογενειών τους που τις έβαζαν σε δεύτερη μοίρα μπροστά στο δημόσιο καλό και καλό του Πραστού... Υπήρχαν και ικανοί και άξιοι και πριν από εσένα. Όλοι κρινόμαστε για την συνεισφορά μας και την πορεία μας.
Χ. Σούρσου

Δυστυχώς ο Πραστός δεν βρήκε στο όνομα του προέδρου το άτομο που θα ενώσει το χωριό...ούτε στον προηγούμενο...Τσιμέντα μπορεί να έπεσαν,δρόμοι να καθαρίστηκαν,λάμπες να μπήκαν αλλά δεν είναι αυτή η μόνη δουλειά τους...επίσης επειδή υπάρχει όντως μια έπαρση στον πρόεδρο από όσα καταλογίζει στον εαυτό του ότι έκανε δεν ξέρω πόσα όντως έκανε ή αν ήταν αποφάσεις πχ της Περιφερειας κλπ. Ο Πραστός έχει δύναμη να βγάλει άτομα και αποφάσεις και μόνο αυτό δεν γίνεται... Και για να μην κακολογω μόνο τον Πρόεδρο βλέπουμε και το πρόγραμμα του Γκαυρου που μας έχει ταράξει στο τσιμέντο και αυτός...έλεος ρε παιδιά...κάντε κάτι πιο ουσιαστικό

14:56 γράψε με ονοματεπώνυμο, για αρχή. Δεύτερον. Οι σύλλογοι διοργανώνουν εκδηλώσεις, δεν λειτουργούν δέκα μέρες ταβέρνα στην κεντρική πλατεία του χωριού. Τα έχω πει, μην επαναλαμβανομαστε. Κάντε ότι θέλετε, κάντε όσα πανηγύρια θέλετε, δικό σας το χωριό, δική σας η πλατεία. Εμείς που διαφωνούμε έχουμε τον τρόπο να περνάμε καλά στο χωριό και χωρίς τα πανηγύρια σας. ΥΓ. Τον παπά γιατί τον βάζετε μπροστά, για προστασία; Γιατί, τι φοβάστε.

Ακου Παναγιωτη, μπαινω στη διασικασια να σχολιασω γιατι με ενημερωσαν πως αναφερθηκες στο Συλλογο και την Ενορια! Οπως λοιπον σου εγω ξαναπει, αν δεν ηταν αυτες οι εκδηλώσεις της ενοριας ή του παπα οπως επιμενετε να λετε γιατι ειστε και προκατειλημενοι, ο Πραστος θα ειχε σβησει προ πολλού! Μαλλον εχεις ξεχασει τις εποχες προ εκδηλωσεων, που ο Πραστος της Παναγιας μετα τη θεια λειτουργια ηταν νεκροταφειο! Οσο μαζευαν κόσμο αυτες οι εκδηλωσεις, παραλληλα δουλευαν και τα μαγαζια.. κοσμος που υπο αλλες συνθηκες δεν θα "ανεβαινε" στον Πραστο!Ειναι τουλαχιστον αχαριστία να μην το παραδεχομαστε!! Δεν ξέρεις καν τι κουβεντες μπορει να ειχαν γινει και το βασικότερο, για να παρεις.. πρέπει να δωσεις.. τελεια και παυλα!!! Κατα τα αλλα, χαιρομαστε ιδιαιτερα οταν ο κοσμος περναει ομορφα ειτε στα γλέντια μας ειτε χωρις αυτα γιατι πολυ απλα δεν είμαστε μίζεροι! Ειναι χαρα μας παντως το χωριο να γεμιζει με κοσμο! Επισης σου εχω ξαναπει να κανουμε μια κουβεντα απο κοντα για οσα εχουν συμβεί στο χωριο αλλα συνεχιζεις να επαναλαμβανεις τα ιδια πραγματα στο διαδικτυο χωρις να εχεις ιδεα για τις καταστασεις! Οσο για το υστερόγραφο σου, μαλλον πρεπει να γελασω γιατι ειναι εντελως αστοχο.. για πολλους λογους!
Οσο για τις εκλογες και τους υποψήφιους, κοντος ψαλμος, ο κοσμος θα κρινει..στο μονο που θα συμφωνησω οτι το χωριο θελει ηρεμια γιατι ειναι στη πιο δυσκολη φαση του τη μετα Ιμπραημ εποχη!
Κλείνοντας, σαν υστερόγραφο θα πω οτι την πραγματικη αγαπη για το χωριο δεν την ξερουμε εμεις οι.. γνησιοι πραστιωτες αλλα καποιος που ηρθε απο μακρυά! Εμεις απλα αχαριστοι και στενομυαλοι!

Ρε Κωστή, μην μπαίνεις καν στη διαδικασία να απολογηθείς για πράγματα που δεν χρειάζεται! Μην αναλώνεσαι σε αστειότητες! Από την Αθήνα κριτική με τρεις μέρες παρουσίας στο χωριό, δεν γίνεται Ο κόσμος βλέπει και κρίνει! Και τους Ενορία και τους Συλλόγους και τα Μαγαζιά και τους Πολιτικούς και όλους τους παρατρεχάμενους! Το έκανε ήδη το καλοκαίρι! Βλέπει λοιπόν, ποιος τρέχει για το χωριό χωρίς προσωπικό συμφέρον και ποιος όχι! Προχωρήστε μπροστά και να δέχεστε κριτική από αυτούς που βάζουν πλάτη.. μονο τοτε ειναι καλοπροαιρετη και δημιουργικη η κριτικη!

Φίλε Κώστα. Η πρότασή μου, που την έχω πει και σε εσένα προσωπικά, και σε άλλους φίλους και γνωστούς, είναι η εξής: Ο σύλλογος, αφού έχει την τεχνογνωσία και το δυναμικό να διοργανώνει εκδηλώσεις, να λειτουργήσει κατάστημα εστίασης στην κεντρική πλατεία του χωριού. Να αιτηθείτε την ενοικίαση του χώρου, να στήσετε καντίνα στο κάτω μέρος της πλατείας, να ενοικιάσετε το μαγαζί του Τρύφωνα ως αποθήκη, και να το δουλεύετε εναλάξ τα μέλη του συλλόγου. Τα έξοδα είναι το ενοίκιο του καταστήματος και οι αγορές των προϊόντων. Σε αυτό το εγχέιρημα, συμμετέχω βοηθώντας οικονομικά τον σύλλογο, και με την προσωπική μου εργασία, τις ημέρες που θα είμαι στο χωριό.
Αν αγαπάμε το χωριό, όπως λέμε όλοι εδώ, ας παραμερίσουμε τις όποιες διαφορές έχουμε, και ας λειτουργήσουμε όπως προανέφερα. Κανένας δεν αγαπάει το χωριό, παραπάνω από τον άλλον, κανένας δεν διεκδικεί το αλάθητο του πάπα. Κάποιοι γεννηθήκαμε στο χωριό, κάποιοι μεγαλώσαμε στο χωριό, κάποιοι ήρθαν και το αγάπησαν.
Το θέμα είναι, όποιος επισκέπτης έρθει στο χωριό να βρει τουλάχιστον ένα καφενείο να πιει ένα ποτήρι νερό.
Μπορούμε ως χωριό να του το προσφέρουμε; Αυτό είναι το ζητούμενο.
Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα. ΥΓ. η διαφωνία μου δεν είναι προσωπική, ούτε με εσένα ούτε με τον παπά, ούτε με κανέναν. Η διαφωνία μου είναι στο πως βλέπουμε το χωριό. Και να ενημερώσω ότι ούτε έχω ούτε διεκδικώ κάποιο θεσμικό ρόλο, άρα δεν μπορώ να επηρεάσω καταστάσεις. Απλά την γνώμη μου λέω. Αν επιτρέπεται.

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio