Απ. Σπυρόπουλος: Ο πρωθυπουργός της χώρας πρέπει να είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης (vid)

Τρί, 02/05/2023 - 10:30
Image

Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega» των δημοσιογράφων Ανθής Βούλγαρη και Ιορδάνη Χασαπόπουλου ήταν φιλοξενούμενος ο υποψήφιος βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στην Αρκαδία Απόστολος Σπυρόπουλος τη Δευτέρα 1η Μαΐου. Στο ίδιο τηλεοπτικό πάνελ, φιλοξενήθηκαν ο κ. Νίκος Μπίστης, μέλος Πολιτικού Συμβουλίου ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, και ο κ. Παναγιώτης Δουδώνης, υποψήφιος Επικρατείας με το ΠαΣοΚ - Κίνημα Αλλαγής. Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από το ζήτημα της εγκληματικότητας στη χώρα μας, μετά και τα στοιχεία που ήρθαν δύο χρόνια μετά για τη δολοφονία εν ψυχρώ του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, αλλά και την κατάσταση που επικρατεί σε κάποια εξαιρετικά δημοφιλή νησιά με το «οργανωμένο έγκλημα», αλλά και γύρω από το κόμμα Κασιδιάρη και τις μετεκλογικές συνεργασίες των κομμάτων.

Ο κ. Χασαπόπουλος άνοιξε τη συζήτηση, ρωτώντας τον κ. Σπυρόπουλο: «Είχαμε αποκαλύψεις για τη δολοφονία Καραϊβάζ που σχετίζεται και με το οργανωμένο έγκλημα. Πιστεύετε ότι θα μπορούμε να ζούμε σε μια κοινωνία που δεν δολοφονούνται δημοσιογράφοι στον δρόμο;».

«Και όχι μόνο δημοσιογράφοι. Είμαστε σε έναν δρόμο αντιμετώπισης, δεν μπορούμε να βάλουμε ένα μπλάνκο και να τα σβήσουμε όλα/ Η Αστυνομία με το μεθοδικό έργο δύο χρόνια από τον θάνατό του κατάφερε και βρήκε τους πρώτους δράστες και θα συνεχίσει στο ίδιο επίπεδο. Η εγκληματικότητα θέλει μια αντιμετώπιση που περνάει από τα κόμματα, να αφήσουμε την ΕΛ.ΑΣ να κάνει τη δουλειά της».

Στη συνέχεια, έγινε λόγος για την εξυγίανση της Αστυνομίας, καθώς πολλές φορές βλέπουμε αστυνομικούς να εμπλέκονται σε διάφορες υποθέσεις.

Ο κ. Νίκος Μπίστης στην παρατήρηση του κ. Σπυρόπουλου ότι ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ δεν καταδίκασε την επίθεση εναντίον του Θάνου Πλεύρη με γιαούρτια , απάντησε ότι οι επιθέσεις αυτές είναι απόλυτα καταδικαστέες. «Συμφωνώ με τον κ. Σουρόπουλο, πάντα υπάρχουν εσωτερικές υποθέσεις, υπάρχει όμως. Στα μεγάλα κόμματα θα βγουν άνθρωποι ανόητοι να πουν το μακρύ τους και το κοντό τους. Σε ό,τι αφορά στον εγκέφαλο, στον ηθικό αυτουργό, αυτό είναι το κρίσιμο σημείο, εκτελεστές υπάρχουν, το θέμα είναι ποιος έδωσε την εντολή».

Ο κ. Δουδώνης είπε: «Υπάρχει τεράστιο θέμα με την εγκληματικότητα στη χώρα, προφανώς έχει περάσει πάρα πολύ καιρός μέχρι σήμερα που φτάνουμε σε μια πορεία, η εύρεση του ηθικού αυτουργού είναι ουσιαστική, και έχει πραγματικό, δεν θα πω πολιτικό, ενδιαφέρον. Στο ζήτημα συγκεκριμένων νησιών, έχει χαρακτηριστικά οργανωμένης δράσης αυτό που βλέπουμε. Το έχει υποτιμήσει η κυβέρνηση. Έπρεπε να φτάσει στο ως εδώ και μη παρέκει. Είναι επαρκέστατο το νομικό μας οπλοστάσιο, έχουμε τα εργαλεία, είναι θέμα προτεραιοτήτων, δεν μπορεί η χώρα να παραδοθεί στη μαφία».

«Εμάς σαν Νέα Δημοκρατία δεν μας τρομάζει καθόλου, εμείς είμαστε οι πρώτοι που εκκινήσαμε τη διαδικασία με τον Άρειο Πάγο,όσον αφορά την απαγόρευση της καθόδου του κόμματος Κασιδιάρη, Η ΝΔ στο ζήτημα αυτό έχει την πλέον ξεκάθαρη στάση, το ποιος προσδοκά ψήφους από τη ΧΑ πρέπει αν το απευθύνετε στον ΣΥΡΙΖΑ, δεν είδαμε την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ στον Άρειο Πάγο να καταθέτει, και αυτό εμένα μου γεννά ερωτήματα».

«Αυτός που φλερτάρει με τις ψήφους της ακροδεξιάς είναι αυτός που άφησε τον έγκλειστο να κάνει προεκλογικό αγώνα μέσα από τις φυλακές, δεν λέω προσωπικά ο κ. Τσιάρας, αλλά η κυβέρνηση. ο υπουργός, κατά συνέπεια έχει την ευθύνη», απάντησε ο κ. Μπίστης. «Αυτό το οποίο συνέβη, το είχαμε προβλέψει και είχαμε προειδοποιήσει. Θελήσαμε να στηρίξουμε μια πρόταση δύο συνταγματολόγων που δεν ανήκουν στον δικό μας χώρο, και ζητήσαμε συστράτευση όλου του δημοκρατικού τόξου, εμείς δεν είχαμε με την ακροδεξιά καμία σχέση, δεν κατεβήκαμε μαζί τους εναντίον της Συμφωνίας των Πρεσπών. Να θυμόμαστε και τα πιο πρόσφατα. Ήταν ένα δύσκολα αντιμετωπίσιμο νομικό θέμα».

«Για θέμα συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ - ΠαΣοΚ, κατά τη δική μου εκτίμηση το πρόγραμμα κεντροαριστεράς - αριστεράς κατά ένα 70% συμπίπτει. Η θέση μας είναι πάρα πολύ συγκεκριμένη σε ό,τι αφορά τις συνεργασίες», ειπε, τέλος ο κ. Μπίστης.

Ο κ. Δουδώνης, απευθυνόμενος στον κ. Σπυρόπουλο, παρατήρησε ότι δεν το περίμενε ο κ. Σπυρόπουλος να μην θυμάται ότι η αείμνηστη Φώφη Γεννηματά ήταν η πρώτη που κατέθεσε συγκεκριμένη πρόταση για τον αποκλεισμό της ΧΑ από τις εκλογές.

Για τις συνεργασίες ο κ. Σπυρόπουλος είπε: «Να ψηφίσουν οι πολίτες, και το βασικότερο διακύβευμα είναι ότι θα ξέρουν ποιον πρωθυπουργό θα έχει η χώρα. Η πιο ξεκάθαρη θέση που μπορεί να έχει ο πολίτης, είναι να επιλέξει πρωθυπουργό. Και ο πρωθυπουργός πρέπει να είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης».

Δείτε το βίντεο ΕΔΩ.

Σχόλια επισκεπτών

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio