Συνταγές με κάστανο για φαγητό από την Καστάνιτσα

Σάβ, 27/10/2018 - 19:50
Image

Στην ιστοσελίδα της Καστάνιτσας θα βρείτε ιδιαίτερες συνταγές με κάστανο για φαγητό.  Μερικές από τις συνταγές θα τις δοκιμάσετε όσοι επισκεφτείτε τη Καστάνιτσα στη Γιορτή Κάστανου αλλά και άλλες μέρες στις τοπικές ταβέρνες.

 

Χοιρινό με κάστανο

Σ Υ Σ Τ Α Τ Ι Κ Α

2 κιλά χοιρινό κρέας κομμένο σε μεγάλα κομμάτια

2 κιλά κάστανα βρασμένα ή ψημένα και ξεφλουδισμένα

1 ποτηράκι ελαιόλαδο

1 ποτηράκι κρασί

1 μεγάλο κρεμμύδι

1 ποτήρι νερό

Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η
Τσιγαρίζουμε το κρέας με το λάδι και το κρεμμύδι και αφού μαραθεί προσθέτουμε το κρασί. Στη συνέχεια ρίχνουμε το νερό και το αφήνουμε να βράσει. Όταν μαλακώσει το κρέας και μείνει με λίγο ζουμί, ρίχνουμε τα κάστανα και το αφήνουμε για ένα τέταρτο να δέσει η σάλτσα του.

 

Αρνάκι με κάστανo

Σ Υ Σ Τ Α Τ Ι Κ Α

1 μπούτι αρνίσιο περίπου 1 ½ κιλό

1 κιλό κάστανα βρασμένα ή ψημένα και ξεφλουδισμένα

1 κρεμμύδι

½ ποτηράκι κονιάκ

2 κουταλιές μέλι

1 κούπα ελαιόλαδο

Αλάτι κα πιπέρι

Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η
Αλατοπιπερώνουμε το κρέας αφού το κόψουμε σε κομμάτια και το σοτάρουμε στην κατσαρόλα με το λάδι. Ρίχνουμε ψιλοκομμένο και το κρεμμύδι και μόλις μαραθεί, προσθέτουμε μια κούπα ζεστό νερό και το αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά για μια ώρα περίπου. Όταν μαλακώσει το κρέας προσθέτουμε τα κάστανα, και το κονιάκ και το αφήνουμε για ½ ώρα ακόμα να σιγοβράσει και να μείνει με λίγο ζουμί, οπότε του προσθέτουμε το μέλι και μετά από μια βράση το κατεβάζουμε από τη φωτιά. Σερβίρετε ζεστό με ρύζι ή τηγανιτές πατάτες.

 

Κοτόπιτα με κάστανο

1 πακέτο φύλλο χωριάτικο

700 γρ. κοτόπουλο ψαχνό σε κύβους

1 κούπα βρασμένα και κομμένα κάστανα

1 κούπα στραγγιστό γιαούρτι

Λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο

1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος

½ κούπα ξανθή σταφίδα

1 ποτηράκι λευκό κρασί

1 αυγό

1 ματσάκι μαϊντανό, αλάτι, κόκκινο πιπέρι

1 φλιτζάνι σπορέλαιο για τα φύλλα

Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η
Σοτάρουμε το κρεμμύδι με το κοτόπουλο και το σβήνουμε με το κρασί. Ρίχνουμε μέσα σιγάσιγά τα κάστανα, τη σταφίδα, το μαϊντανό, το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι. Το κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφού κρυώσει λίγο, προσθέτουμε το γιαούρτι και την κρέμα γάλακτος. Εν τω μεταξύ στρώνουμε σε ένα ταψί τα μισά φύλλα λαδώνοντάς τα με ένα πινελάκι. Ρίχνουμε μέσα τη γέμιση και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα. Στο τέλος χτυπάμε το αυγό με λίγο λάδι και αλείβουμε την επιφάνεια της πίττας. Τη χαράζουμε και τηνψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40΄ να ροδοκοκκινίσει.

 

Μοσχαράκι στιφάδο με κάστανο

Σ Υ Σ Τ Α Τ Ι Κ Α

1 κιλό μοσχάρι σπάλα κομμένο σε μερίδες

1 κρεμμύδι σε φετάκια

1 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο

½ κιλό κρεμμυδάκια στιφάδου

1 ποτήρι του νερού κόκκινο κρασί

1 ποτηράκι χυμό ντομάτας

3 φύλλα δάφνης, ξύλο κανέλλας

2-3 κόκκους μπαχάρι

Αλάτι και πιπέρι

1 κιλό κάστανα βρασμένα ή ψημένα και ξεφλουδισμένα

Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η
Σε μια λεκάνη από βραδύς βάζουμε τα κομμάτια του κρέατος και προσθέτουμε το κρασί, τα φύλλα δάφνης το μπαχάρι, το κρεμμύδι κομμένο σε φέτες και το σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη στο ψυγείο για να μαριναριστεί. Την άλλη μέρα στραγγίζουμε το κρέας και το σοτάρουμε σε κατσαρόλα με το ελαιόλαδο, σβήνουμε με τη μαρινάδα που έχουμε κρατήσει και προσθέτουμε την ντομάτα. Ρίχνουμε ζεστό νερό και το αφήνουμε να βράσει για μία ώρα. Στη συνέχεια και αφού μαλακώσει το κρέας, προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια καθαρισμένα και ζεματισμένα και βράζουμε , μέχρι να δέσει η σάλτσα. Στο τέλος βάζουμε τα κάστανα, το αφήνουμε να πάρει 2-3 βράσεις και το κατεβάζουμε. Σερβίρετε με ρύζι πιλάφι ή πατάτες τηγανιτές.

 

Μανιτάρια στιφάδο με κάστανο

Σ Υ Σ Τ Α Τ Ι Κ Α

1 ½ φρέσκα μανιτάρια

½ κιλό κρεμμυδάκια

½ ποτήρι νερού ελαιόλαδο

1 ποτηράκι κρασί

1 φύλλο δάφνης

750 γρ. κάστανα

Αλάτι και πιπέρι

Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η
Τσιγαρίζουμε τα μανιτάρια με το ελαιόλαδο, ρίχνουμε τις ντομάτες περασμένες από τον τρίφτη, το κρασί, το φύλλο δάφνης, τα κρεμμυδάκια καθαρισμένα και ζεματισμένα, το αλάτι και το πιπέρι και προσθέτουμε ζεστό νερό. Τα αφήνουμε να βράσουν, μέχρι να μείνουν με το ζουμί τους. Στο τέλος ρίχνουμε τα κάστανα, να πάρουν λίγες βράσεις και να δέσει η σάλτσα τους.

 

Γαλοπούλα γεμιστή με κάστανο

Σ Υ Σ Τ Α Τ Ι Κ Α

700 γρ. κιμάς

50 γρ. βούτυρο

1 κρεμμύδι

400 γρ. ρύζι

500 γρ. κάστανα βρασμένα και ξεφλουδισμένα

1 ποτήρι λευκό κρασί

50 γρ. σταφίδες

50 γρ. κουκουνάρι

200 ζωμός κότας

Αλάτι – πιπέρι

Θυμάρι φρέσκο

Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η
Σοτάρουμε στο βούτυρο το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, τον κιμά, και το σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε το ρύζι, τα κάστανα,τις σταφίδες, το κουκουνάρι και τα μπαχαρικά. Ρίχνουμε και το ζωμό και το αφήνουμε λίγο να πιείι τα υγρά. Γεμίζουμε και ράβουμε τη γαλοπούλα. Την ψήνουμε τόσες ώρες όσα κιλά είναι.

 

Περισσότερα στο Kastanitsa.gr

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio