Στην κουζίνα της Βιβής: Φάβα (pics)

Πέμ, 22/02/2018 - 11:08
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Η φάβα είναι ένα υπέροχο, πεντανόστιμο παραδοσιακό φαγητό παρ' όλη την λιτότητα της συνταγής,
Ιδανική για την περίοδο της νηστείας αλλά και για συνοδευτικό.
Η φάβα είναι από τα καλύτερα συνοδευτικά της Ελληνικής Κουζίνας, δοκιμάστε την παντρεμένη, κλασική ή βελουτέ.

Η φάβα είναι πλούσια σε υψηλής ποιότητας πρωτεΐνες, άρα πολύ θρεπτική και θεραπευτική. 
 

Υλικά:

300 gr.φαβα
2 κρεμμυδια,

Ελλαιολαδο, Θυμαρι
Αλάτι πιπερι 
Λιγο ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 κουταλιές καστανή ζάχαρη 
ένα σφηνάκι πετιμέζι 
λίγη κάπαρη 

Εκτέλεση: 
Καθαρίζουμε την φάβα προσεκτικά. Βάζουμε την φάβα σε ένα μπώλ και καλύπτουμε με χλιαρό νερό. Αφήνουμε την φάβα 2 ώρες να μουλιάσει.
Ξεπλένουμε την φάβα πολύ καλά.
Βράζουμε την φάβα για 10 λεπτά σε αρκετό νερό και την ξαφρίζουμε.
Στραγγίζουμε την φάβα.
Σε μια βαθιά κατσαρόλα σωτάρουμε με ελαιόλαδο τα κρεμμύδια, τα οποία έχουμε ψιλοκόψει., την φάβα και το θυμάρι.
Προσθέτουμε περίπου 1 λίτρο νερό και χαμηλώνουμε την θερμοκρασία.
Σιγοβράζουμε την φάβα, μέχρι να μαλακώσει και αν χρειαστεί προσθέτουμε επιπλέον νερό.
Μόλις σωθούν τα υγρά και χυλώσει η φάβα, προσθέτουμε αλάτι.
Αποσύρουμε από την φωτιά και πολτοποιούμε την φάβα, προσθέτω λιγο ελαιόλαδο σταδιακά φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Ψιλοκόβουμε το μισό κρεμμύδι και το σωτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο μέχρι να πάρει καστανό χρώμα, προσθέτω τη καστανή ζάχαρη και το πετιμέζι 
Περιχύνουμε στην φάβα το μελωμένο κρεμμύδι.
Ψιλοκόβουμε το άλλο κρεμμύδι και το προσθετουμεμε τη κάπαρη ( η Κάπαρη δικό μου τουρσί) στην φάβα, περιχύνουμε λίγο ελαιόλαδο και την σερβίρουμε!

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio