Στην κουζίνα της Βιβής: Τυρόπιτα με γιαούρτι (pics)

Tue, 13/03/2018 - 14:13

Στην Ελλάδα αγαπάμε πολύ τις πίτες. Για εμάς τους Έλληνες, η πίτα είναι ότι είναι για τους Ιταλούς η πίτσα: ένα φαγητό απλό ή σύνθετο, ανάλογα με τα υλικά που θα χρησιμοποιήσουμε, το οποίο είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με μνήμες, και με γεύσεις από την παιδική μας ηλικία που πάντα θα μας συνοδεύουν σ’ όλη μας την ζωή!

Σήμερα η Κα Βιβή θα μας μάθει πως να φτιάχνουμε τυρόπιτα.

 

Μπορεί να αρέσει σε όλους από μας η τυρόπιτα, αλλά αυτό που κάνει πιο δύσκολη τη διαδικασία καμιά φορά είναι το άνοιγμα του φύλλου.

Γι αυτό κι εγώ έχω δοκιμάσει αυτή την τυρόπιτα χωρίς φύλλο, η οποία φτιάχνεται πολύ εύκολα και θα σας ενθουσιάσει πάρα πολύ με τη γεύση της.

Υλικά:

1 κούπα γιαούρτι

1 κούπα  λάδι (Μισό μισό, δηλαδή ελαιόλαδο και σπορέλαιο)

1 κούπα εβαπορέ γαλα περίπου 400 γρ.

Λίγο αλάτι

350 γρ. αλεύρι φαρινάπ

Τυρί (Φέτα ή Ανθότυρο)

Δυόσμο

3 αυγά

Αλάτι και πιπέρι

Μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση:

Πρώτα ετοιμάζω τη ζύμη και σε ένα μεγάλο μπολ βάζω το γιαούρτι το λάδι και το αλάτι μέσα και τα ανακατεύω καλά με το σύρμα (αβγοδάρτη).

Στην συνέχεια ρίχνω λίγο λίγο το αλεύρι μέχρι να μαλακώσει για να μην κολλάει στα χέρια.

Στρώνω τη ζύμη σε ένα στρόγγυλο ταψάκι και καλύπτω επίσης με κομμάτια της ζύμης τα πλαϊνά του ταψιού (εγώ το έβαλα σε φόρμα του γλυκού)

Αφού τρίβω την φέτα, χτυπάω τα αυγά μαζί με το γάλα, και ρίχνω το αλάτι το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο.

Μετά το μίγμα μου το αδειάζω πάνω στο τυρί και στο τέλος σκεπάζω το τυρί με το ζυμάρι που εξέχει .

Το ψήνω στους 175 βαθμούς περίπου για 45 λεπτά και περιμένω να γίνει.

Καλή σας επιτυχία!!!!

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
katafigio