Παρτίδα γέλιου και επίκαιρης κοινωνικής σάτιρας με το «Τάβλι» στο Άστρος

Σάβ, 29/10/2022 - 20:17
Image
Image
Image
Image

Πρεμιέρα ανάμεσα σε ιαχές γέλιου και ευχάριστης θεατρικής ατμόσφαιρας για το "Τάβλι" του Δ. Κεχαΐδη, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής στο Αστρος, με την ομάδα "Δρασις 21" να εγκαινιάζει και την χειμερινή θεατρική περίοδο. 

Το εμβληματικό έργο του σπουδαίου θεατρικού συγγραφέα, που είχε παιχτεί το καλοκαίρι του 2021 στο Καλολίμανο Ξηροπηγάδου με τους ίδιους συντελεστές και πάλι υπο την σκηνοθεσία του Κώστα Φαρμασώνη, ζεστάθηκε ξανά, προσαρμόστηκε στον εσωτερικό θεατρικό χώρο και επικαιροποιήθηκε περίτεχνα από τον εμπειρο και επιδέξιο συμπατριώτη μας σκηνοθέτη. Διαχρονικά ταυτοτικά χαρακτηριστικά των Ελλήνων, κοινωνικές παθογένειες και ιδαιτερότητες, διαπροσωπικές σχέσεις και επιδιώξεις, ατομικά και συλλογικά οράματα και προσδοκίες αλλα και το πολυπόθητο εθνικό ζητούμενο "να πιάσουμε την καλή", αποδίδονται με απολαυστικό και παραστατικό τρόπο επί σκηνής. 

Παρότι το έργο προβλέπει μόνο δυο ηθοποιούς, χάρη στην εξαιρετική πλοκή του κειμένου, την εντυπωσιακή απόδοση των δυο ερασιτεχνών αλλα έμπειρων μαθητών του Φαρμασώνη, του Γιώργου Καβάσαλη και Θοδωρή Διαμντόγιαννη και βέβαια την κατάλληλη μουσική και σκηνική επιμέλεια προσφέρει μια πληρέστατη θεατρική εμπειρία και μια παράσταση που απολαμβάνεται απνευστί, με εξαίρεση βέβαια τις στιγμές που το γέλιο ξεχειλίζει.

Οι παραστάσεις συνεχίζονται στο Γενικό Λύκειο του Αστρους, αποψε Σαββατο και αύριο Κυριακή ενώ την πρεμιέρα τίμησαν με την παρουσία τους μεταξύ άλλων,  ο δήμαρχος Β. Κυνουρίας Γιώργος Καμπύλης, ο αντιδήμαρχος Παναγιώτης Καμπουρολιάς, ο προεδρος επ. Αθλητισμού Γιαννης Δαλιανης και η διευθύντρια Γεν. Λυκείου Αστρους Μαίρη Φάκλαρη.

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio