Παρουσίαση του βιβλίου του ιερέως Γεωργίου Πετρή, «Επαρχία Πραστού» (pics,vid)

Δευ, 05/12/2022 - 18:37
Image

Παρουσίαση του βιβλίου του ιερέως Γεωργίου Πετρή "Επαρχία Πραστού" έγινε το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου στη Φάμπρικα Πολιτισμού Λεωνιδίου.

Την παρουσίαση διοργάνωσε το «Ἀρχεῖον τῆς Τσακωνιᾶς» ενώ η έκδοση του βιβλίου πραγματοποιήθηκε με την οικονομική επιχορήγηση της Περιφέρειας Πελοποννήσου , του Δήμου Νότιας Κυνουρίας και της Αναπτυξιακής Εταιρείας " Αναπτυξιακή Πάρνωνα A.E. Aναπτυξιακός Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης".

Πρόκειται για ένα πόνημα στο οποίο παρατίθενται ιστορικές μαρτυρίες - ιστορικά τεκμήρια από τα Γενικά Αρχεία του Κράτους - της ιστορικής διαδρομής της επαρχίας του Πραστού μεταξύ των ετών 1821 -1833.

Στην παρουσίαση ο δήμαρχος Νότιας Κυνουρίας απουσίαζε ενώ έστειλε τον χαιρετισμό του με την ευχή να το βιβλίο να είναι καλοτάξιδο. Ο πρόεδρος του Αρχείου Τσακωνιάς Δημήτριος Τσιγκούνης έστειλε τον χαιρετισμό του στον οποίο τόνιζε ότι το Αρχείο Τσακωνιάς θα είναι πάντα αρωγός σε τέτοιες προσπάθειες που αναδεικνύουν τον τόπο και μαθαίνουν οι νεότεροι την ιστορία του.

Ο εκπρόσωπος της Αναπτυξιακής Πάρνωνα Δημήτρης Κολινιώτης ανοίγοντας την παρουσίαση είπε ότι ο παπα Γιώργης προσπαθεί να κρατήσει την ιστορία του τόπου μας ζωντανή.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος Βόρειας Κυνουρίας και εντεταλμένος αθλητισμού Γιάννης Δαλιάνης τόνισε ότι χαίρεται που υπάρχουν άνθρωποι που προσπαθούν να μας μυήσουν στον τσακώνικο χαρακτήρα και στα τσακώνικα έθιμα.

Ο πρόεδρος της κοινότητας Πραστού Δημήτρης Πετρής είπε ότι το βιβλίο αυτό αποτελεί μεγάλη τιμή για τον Πραστό.

Για το βιβλίο μίλησε μέσω βιντεοκλήσης και ο Παναγιώτης Φάκλαρης, καθηγητής αρχαιολογίας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Video

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio