Ο Πάνος Δημάκης παρουσίασε στην Τρίπολη το βιβλίου του «Το Ποτάμι των Χιλίων Τυφλών» (pics,vid)

Πέμ, 06/04/2023 - 20:51
Image

Το απόγευμα της Τετάρτης 6 Απριλίου στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο Τρίπολης το δικό μας «γεράκι» ο Πάνος Δημάκης παρουσίασε το βιβλίο του με τίτλο «Το ποτάμι των χιλίων τυφλών» στο κοινό της Αρκαδίας.

Ο Πάνος Δημάκης με καταγωγή από το Άστρος είναι ιδιαιτέρως γνωστός από την συμμετοχή του στο επιτυχημένο τηλεοπτικό παιχνίδι γνώσεων του Mega «The Chase» και είναι ένας από τους τέσσερις «κυνηγούς» που προσπαθούν να πιάσουν τους παίχτες σε μια καταδίωξη γνώσεων.

Πρόσχαρος και χαμογελαστός ο Πάνος Δημάκης καλωσόρισε όσους βρέθηκαν στο Μαλλιαροπούλειο στην εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου του που για πρώτη φορά το παρουσιάζει στην Αρκαδία και μάλιστα είναι και το δεύτερο συγγραφικό του έργο με το πρώτο του «Δεκαεπτά κλωστές» να γίνεται αυτό το διάστημα μίνι σήριαλ με την υπογραφή της Μιρέλας Παπαοικoνόμου.

Την εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου «Το ποτάμι των χιλίων τυφλών» τίμησαν με την παρουσία τους ο υποψήφιος βουλευτής Αρκαδίας Κώστας Μπεντεβής, ο Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας Γιώργος Καμπύλης, ο υποψήφιος Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας Δημήτρης Γκαύρος, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης Γεωργία Παναγοπούλου, ο Δημοτικός Σύμβουλος Δημήτρης Βόσνος καθώς ακόμα και πλήθος κόσμου από διάφορα μέρη του νομού μας που ήρθαν για να γνωρίσουν από κοντά το «γεράκι».

Ο Πάνος Δημάκης αγαπούσε τις λέξεις από μικρός –μιλάει οκτώ γλώσσες- και η ζωή του στην Αρκαδία, ως το 1995 που έφυγε για σπουδές, τον εμπνέει ως σήμερα. Σπούδασε Αγγλική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Δούλεψε για δεκαοκτώ μήνες ως μεταφραστής στην Οργανωτική Επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 στην Αθήνα. Έχει μεταφράσει αφηγήματα από τα Αγγλικά και τα Ιταλικά. Μετά από ανάθεση, έκανε την επαναμετάφραση του έργου «Ο Καπετάν Μιχάλης» του Νίκου Καζαντζάκη από τα Ελληνικά στα Αγγλικά, αναθεωρώντας την αρχική μετάφραση του 1955. Επίσης, εργάστηκε ως επιμελητής στο φιλολογικό τμήμα των Εκδόσεων Καζαντζάκη και βοήθησε συνεπικουρικά στις αφιερωματικές εκθέσεις του Μουσείου Μπενάκη, στο πλαίσιο του «2017: Έτος Νίκου Καζαντζάκη». Τέλος, διατηρεί μεταφραστικό γραφείο όπου ασχολείται, κυρίως, με οικονομικά και νομικά κείμενα. Επί σειρά ετών διδάσκει επαγγελματικά Αγγλικά και Ισπανικά σε στελέχη πολυεθνικών εταιρειών. Έχει εκδώσει δύο βιβλία γλωσσολογικού ενδιαφέροντος: «Το Βερβενιώτικο Ιδίωμα» (Κάπα Εκδοτική) και το αγγλικό ετυμολογικό λεξικό «Etymolexicon» (εκδ. 24 Γράμματα).

«Μιλάω οκτώ γλώσσες (αγγλικά, ισπανικά, ιταλικά, γαλλικά, σουηδικά, πορτογαλικά, σέρβικα και γερμανικά) –άπταιστα τις πέντε». Το όνειρό του, όπως είχε πει σε παλαιότερη συνέντευξή του στο περιοδικό «Ok!», είναι να μάθει ισλανδικά γιατί είναι μια γλώσσα-απολίθωμα, είναι σχεδόν η ίδια από το 1.000 μ.Χ. Αγαπά τη γλώσσα ως φαινόμενο, και γι' αυτό έχει γράψει δύο λεξικά.

Το μυθιστόρημά του «Δεκαεπτά κλωστές» θα μεταφερθεί στη μικρή οθόνη από την Cosmote TV σε σενάριο Μιρέλλας Παπαοικονόμου και σκηνοθεσία Σωτήρη Τσαφούλια.

Το Ποτάμι των Χιλίων Τυφλών

Σε μια φανταστική ορεινή κωμόπολη της Αρκαδίας η Μάγδα Ζεΐρη, γυναίκα του τέως δημάρχου, διατηρεί την ισχύ της, ασκώντας κύρος με την επιβλητική της φυσιογνωμία.

Παράλληλα, αναπολεί τις στιγμές δόξας και μεγαλείου, απολαμβάνοντας τον θαυμασμό μεγάλης μερίδας του τοπικού πληθυσμού.

Όμως, όσο τα χρόνια περνούν, η διαρκώς αμείωτη αίσθηση που έχει για τον εαυτό της ως τοποτηρητή της ηθικής καθώς και η βαθιά πεποίθησή της ότι βρίσκεται πάνω από όλους τους άλλους τής δίνουν την εντύπωση ότι η κοινωνία στην οποία ζει δεν της αξίζει, με αποτέλεσμα να παγώνει σιγά σιγά η καρδιά της.

Έτσι, η Μάγδα, θέλοντας να ελέγχει τους ανθρώπους, ξεκινά να υφαίνει έναν δηλητηριώδη ιστό, στα δίχτυα του οποίου θα παγιδευτεί όλη η κωμόπολη.

Εν τέλει διχάζοντάς τη σε έναν μικρό εμφύλιο, όπου ξυπνούν τα πάθη και οι έχθρες που ήταν βαθιά κρυμμένα μέσα στις ψυχές των ανθρώπων.

Το Ποτάμι των χιλίων τυφλών είναι ένα έργο για τη διαφθορά της εξουσίας, τους έρωτες, τα μίση και τα πάθη που διαχρονικά κυριαρχούν σε ανθρώπους και κοινωνίες.

Με λογοτεχνική δεινότητα και διεισδυτική ματιά, μας δείχνει ότι η ανθρώπινη φύση πάντα επιβεβαιώνει τις υψηλότερες και τραγικότερες προσδοκίες...

Είναι πιο εύκολο να μισείς απ' ό,τι να αγαπάς;

Η εξουσία είναι τόσο ισχυρό ναρκωτικό;

Αυτό το βιβλίο είναι ένα δράμα μέσα στα βουνά που ψάχνουν την ανατολή. (Από τον εκδότη).

Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου.

Video

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio