Η ιστορία του ψωμιού στον όμορφο Αγιάννη Κυνουρίας και η ταυτόχρονη ανάδειξή της μέσω των μονοπατιών και την άθληση (pics)

Παρ, 05/06/2020 - 13:47
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Παρουσία του ιδιοκτήτη ενός εκ των 5 νερόμυλων στον Αγιάννη Κυνουρίας(περιοχή Πρόδρομος) κ Νεκτάριου Δικαίου & οικογένειας , ο Αστρινός Δ/Σ και εντεταλμένος σύμβουλος Αθλητισμού Β. Κυνουρίας  Γιάννης. Ευ. Δαλιάνης μαζί με τον πρόεδρο Άστρους Κώστα Μπάρλα (λαβιός ,ειδικός άλλωστε ως τεχνίτης και μάστορας πέτρας) σας παρουσιάζουν μια πρωτοπόρα ιδέα για το πώς μπορούν τέτοιου είδους ιστορικά πολιτιστικά στοιχεία να αναδειχθούν και να μας οδηγούν σε ιστορίες που ίσως να μην τις γνωρίζαμε ποτέ εάν ο κ Νεκτάρης δεν μας τα έλεγε. Η ιστορία του ψωμιού στον Αγιάννη Γυναίκες απ όλη την περιοχή με τα γαϊδουράκια τους κατέφθαναν στους Νερόμυλους και αφού ζύμωναν , κάθονταν καρτερικά και περίμεναν με την σειρά τους μια μια πότε θα βάλει την φρατζόλα της στον Φούρνο.

Μια ιστορία Ένας Νερόμυλος και ένας φούρνος που έφερναν πιο κοντά τους ανθρώπους και ίσως υπήρξαν και γνωριμίες προξενιά και γάμοι απ αυτό το γεγονός. 1845-2020 Ενας δρόμος μια ολόκληρη ιστορία του ψωμιού στην περιοχή μας χάρη στην πρωτοβουλία να ξαναφτιαχτούν όπως τότε του κυρ Νεκτάρη του γείτονα μου. Σε αυτό το σημείο να ευχαριστήσω και τον εξωραϊστικό σύλλογο Αγιάννη καθώς και την ομάδα εθελοντισμού για την διάνοιξη των μονοπατιών πέριξ του προδρόμου. Σε συνεργασία με το parnon trail ,τούς Κους Λαγο και Λαλουδάκη θα προσπαθήσουμε σε κάθε χωριό του δήμου μας να βρούμε ένα ιστορικό πολιτιστικό στοιχείο και μέσω των μονοπατιών να οδηγούμε τους περιπατητές στην ταυτόχρονη άθληση&γνώση τέτοιων ιστορικών πολιτιστικών μνημείων.

Θα θέλαμε την βοήθεια όλων των τοπικών προέδρων και όσων γνωρίζουν τέτοιου είδους ιστορικά πολιτιστικά στοιχεία.

Γιάννης Δαλιάνης.

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio