Γιορτή κάστανου 2017 στην Καστάνιτσα (pics)

Δευ, 30/10/2017 - 12:03
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Πολύς κόσμος βρέθηκε και φέτος στη Γιορτή του Καστάνου στην Καστάνιτσα που διοργάνωσε ο Μορφωτικός και Φυσιολατρικός Σύλλογος των Απανταχού Καστανιτσιωτών για 34η χρονιά.

Πάνω από 3000 κόσμος και περίπου 20 πούλμαν, επισκέπτες, τόσο από την περιοχή, όσο και από πιο μακριά απόλαυσαν για ακόμη μία χρονιά την πολύ ωραία γιορτή στο όμορφο χωριό της Κυνουρίας.

Οι επισκέπτες απόλαυσαν καστανολιχουδιές και άφθονο ποτό, ενώ δεν παρέλειψαν να προμηθευτούν και τα κάστανα του χειμώνα από ντόπιους παραγωγούς, γεύτηκαν ζεστά φαγητά όπως χοιρινό με κάστανο, γίδα βραστή, φασολάδα παντρεμένη, χειροποίητες πίτες, σουβλάκια αλλά και γλυκά με βάση το κάστανο. Ο σεφ από την Αθήνα δημιούργησε πρωτότυπες δημιουργίες με βάση το κάστανο.

Το παρών έδωσαν επίσης και πολλοί εκπρόσωποι της πολιτικής ζωής του τόπου μεταξύ άλλων ήταν ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας, ο κ. Γκαύρος, ο πρόεδρος του Δ.Σ. Κουτρουμπής, Δημοτικοί Σύμβουλοι της Βόρειας Κυνουρίας και Περιφερειακοί Σύμβουλοι.

Το χορευτικό συγκρότημα του Αγίου Ανδρέα χόρεψε τοπικούς και μη παραδοσιακούς χορούς.

Επίσης όσοι βρέθηκαν στην Καστάνιτσα είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν την Έκθεση Παραδοσιακών Επαγγελμάτων και το Κέντρο Πληροφόρησης του Φορέα Διαχείρισης Όρους Πάρνωνα-Μουστού όπου οι ξεναγοί του Φορέα τους ενημέρωσαν μέσω παρουσιάσεων για την ιστορία της Καστάνιτσας, την μοναδική χλωρίδα και πανίδα του Πάρνωνα και το ιδιαίτερο φυσικό κάλλος της περιοχής.Στο Κέντρο Πληροφόρησης του Φορέα ενημερώθηκαν για τις ευεργετικές ιδιότητες του καρπού του κάστανου από την εταιρεία KORRES Φυσικά Προϊόντα, που δραστηριοποιείται στον χώρο των καλλυντικών και των φυσικών προϊόντων, αλλά και για τις δυνατότητες και τις ευκαιρίες που δημιουργούνται μέσω των αγροτικών συνεταιρισμών.  

Ρεπορτάζ ArcadiaPortal.gr, Astrosnews.gr

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio