Ευχαριστίες για το καρναβάλι στο Παράλιο Άστρος

Παρ, 28/02/2020 - 13:04
Image
Image
Image

Την Κυριακή, 23 Φεβρουαρίου 2020, στο Παράλιο Άστρος, από ώρα 11:45 π.μ. πραγματοποιήθηκε παρέλαση μασκαράδων με παραδοσιακά τραγούδια, που ξεκίνησε από την οδό Σωκράτη Καλλίτση στη συμβολή της με την οδό Τήνου (ψαροταβέρνα Μαυρόγιαννη), κατά μήκος της οδού Ζαφειροπούλου με κατάληξη στην κεντρική πλατεία “Δημητρίου Υψηλάντη”,  όπου έγινε η τέλεση του “πολιτικού” και σύντομου “θρησκευτικού” γάμου του Χαράλαμπου και της Κούλας, διασκεδάσαμε με μουσική και τραγούδια σε παραδοσιακούς και λάτιν αποκριάτικους σκοπούς και προσφέρθηκαν εδέσματα, κρασί και αναψυκτικά.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το “Σύλλογο των Απανταχού Φίλων του Παραλίου Άστρους – Κυνουρίας” σε συνεργασία με τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου ευχαριστεί το Δήμο Βόρειας Κυνουρίας για την παραχώρηση του χώρου, τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας (ΔΗ.Κ.Ε.Δ.Β.Κ.) για τη χορηγία της μουσικής και ηχητικής κάλυψης της εκδήλωσης, την Κοινότητα Παραλίου Άστρους για τη στήριξη και την παραχώρηση του χώρου που στεγάζει τις δραστηριότητές μας, το “Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Παραλίου Άστρους” για τη συμμετοχή και τη στήριξη, τα μέλη των τμημάτων μας και τους δασκάλους τους με ξεχωριστή αναφορά στο τμήμα ζωγραφικής παιδιών, που με τη συμμετοχή και την καθοδήγηση της κ. Τζωρτζίνας Κωστοπούλου παρουσίασαν ξεχωριστές “στολές” - εικαστικές δημιουργίες από ανακυκλώσιμα υλικά, στο τμήμα παραδοσιακών χορών ενηλίκων με το “γαϊτανάκι” (διδασκαλία κ. Μανώλη Γύφτου) και στο τμήμα tumbao παιδιών για το χορό τους σε latin ρυθμούς (διδασκαλία κ. Ίριδας Παπουτσά),  τα μέλη της χορωδίας του Δήμου, τους μικρούς τυμπανιστές μας και τον κ. Σπύρο Καρκούλη, με το κλαρίνο του, που συνόδεψαν την πομπή με τα τραγούδια τους, τον κ. Σταύρο Κουτίβα, διευθυντή του Αρκαδικού Ωδείου, που ενίσχυσε την προσπάθειά μας να οργανωθεί η μικρή αυτή ομάδα, το γαμπρό μας “Χαράλαμπο”, τη νύφη μας “Κούλα-Μπιρμπίλω”, το “δήμαρχο” και τον “παπά” του δρώμενου του “γάμου”, τις επιχειρήσεις που διέθεσαν τα τραπέζια τους, προϊόντα και ηλεκτρικό ρεύμα για τις ανάγκες της εκδήλωσης, τον κ. Γιώργο Λαλογιάννη και τη σύζυγό του Ελευθερία για τη μουσική και ηχητική κάλυψη, τις κυρίες που πρόσφεραν τα εδέσματα και βοήθησαν στο σερβίρισμα και όλους όσοι συμμετείχαν (μασκαρεμένοι ή μη) στην εκδήλωση.

Σκοπός μας ήταν να διασκεδάσουμε και να βρεθούμε λίγο πιο κοντά τα μέλη του Συλλόγου μας και οι συνδημότες μας με χαλαρή, αποκριάτικη, γιορτινή διάθεση χωρίς να θέλουμε να αποδείξουμε κάτι σε κάποιον και χωρίς να θέλουμε να ανταγωνιστούμε τις άλλες καρναβαλικές εκδηλώσεις του Δήμου μας. 

Δελτίο τύπου του "Συλλόγου των Απανταχού Φίλων του Παραλίου Άστρους - Κυνουρίας"

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio