Επετειακός ιστότοπος του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και της Βουλής για τους αντιπροσώπους των Εθνοσυνελεύσεων και του Βουλευτικού

Παρ, 22/05/2020 - 18:12
Image

Σε διακριτή θέση η Β’ Εθνοσυνέλευση του Άστρους και πολύτιμα ιστορικά στοιχεία και αρχεία

Με αφορμή την συμπλήρωση 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και η Βουλή των Ελλήνων παρουσιάζουν τον ιστότοπο http://representatives1821.gr/ και το έργο «Αντιπρόσωποι των Εθνοσυνελεύσεων και Βουλευτικό».  Το έργο επιχειρεί την κατά το δυνατόν πληρέστερη καταγραφή και ανάδειξη των προσώπων που συμμετείχαν στους πρώτους αντιπροσωπευτικούς θεσμούς και συνέβαλαν στην εδραίωση της νέας κρατικής οντότητας, θέτοντας τα θεμέλια της δημοκρατικής αντιπροσώπευσης.

Σε αυτό το πλαίσιο διακριτή θέση με παράθεση πολύτιμων ιστορικών στοιχείων και αρχείων καταλαμβάνει η Β’ Εθνοσυνέλευση του Άστρους.

Σύμφωνα με τους δημιουργούς της σελίδας, το έργο δομήθηκε σε δύο άξονες, οι οποίοι αλληλοσυμπληρώνονται. Πρώτος άξονας είναι η τεκμηριωμένη καταγραφή και η παρακολούθηση του βίου του πολιτικού προσωπικού της Επανάστασης του 1821, των προσώπων εκείνων που συμμετείχαν στις Εθνοσυνελεύσεις και στα Βουλευτικά σώματα. Δεύτερος άξονας είναι η καταγραφή των πολιτικών σωμάτων (τοπικές συνελεύσεις και διοικήσεις, εθνοσυνελεύσεις, σώματα νομοθετικής και εκτελεστικής εξουσίας) σε μια προσπάθεια συνοπτικής παρουσίασης της ιστορίας των θεσμών αντιπροσώπευσης στην επαναστατημένη Ελλάδα.

Ένα σημαντικό ψηφιακό εργαλείο, χρήσιμο σε κάθε ερευνητή αλλά και ευαισθητοποιημένο για την ιστορία πολίτη που οργανώνει επιστημονικά και τιμά την κοινοβουλευτική ιστορία της χώρας.

 

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio