Το 1ο Φεστιβάλ Τσακωνιάς στον ιστορικό Πραστό (pics,vid)

Κυρ, 21/08/2022 - 13:05
Image

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 20 Αυγούστου το 1ο Φεστιβάλ Τσακωνιάς στον Πραστό. του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας, την ιστορική πρωτεύουσα της Τσακωνιάς. Μια συνδιοργάνωση του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας, της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Κοινότητας Πραστού.
 

Αντικείμενο της εκδήλωσης ήταν η ανάδειξη του Τσακώνικου Πολιτισμού.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με παρέλαση των συμμετεχόντων, χαιρετισμοί των επισήμων ενώ ακολούθησαν ομιλία από την κυρία Στρατηγούλα Ρήγα, MSc Γλωσσολογίας και τσακώνικοι διάλογοι από την Τσακωνοπαρέα.
 

Έπειτα παρουσιάστηκαν παραδοσιακοί χοροί από τον Πολιτιστικό Σύλλογος Αγίου Ανδρέα-Πραστού, από το σύλλογος Πραστού και Τσακωνιάς «Πραστός, α χώρα νάμου», από τη Χορευτική Ομάδα Λεωνιδίου και το Λύκειο Ελληνίδων Τρίπολης.

 Αποκορύφωμα της βραδιάς ήταν ο τσακώνικος χορός, με την συμμετοχή όλων των χορευτικών συλλόγων.

Στη συνέχεια, η κυρία Ελένη Μάνου μίλησε για την «Τσακώνικη Γαστρονομία» και ακολούθησε μεγάλο παραδοσιακό γλέντι με τους μουσικούς

Σδούκος Παναγιώτης (τραγούδι), Κωτσίνης Γιώργος (κλαρίνο), Βερύκοκκος Νίκος (βιολί), Κωνσταντίνου Θωμάς (ούτι- τραγούδι), Καραχάλιος Μιχάλης (λαούτο), Παπαγεωργίου Πέτρος (κρουστά). Παράλληλα θα υπάρχει έκθεση Υφαντικής από το Αρχείο Τσακωνιάς.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους μεταξύ άλλων ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας κ. Σκαντζός, ο δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας κ. Καμπύλης και ο δήμαρχος Νότιας Κυνουρίας κ. Λυσίκατος.

Φωτογραφίες και βίντεο από το συνεργάτη μας στην Κυνουρία Nigel Copage. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Video

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio