Συνάντηση πραγματοποίησε αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με το ΔΣ του Αγροτικού - Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Αρκαδίας

Πέμ, 17/02/2022 - 11:20
Image

Συνάντηση πραγματοποίησε αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με το ΔΣ του Αγροτικού-Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Αρκαδίας ¨Η Ένωση¨.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο συντονιστής του Τμήματος Αγροτικής Πολιτικής Φάνης Κουρεμπές, ο συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής Αρκαδίας Χρήστος Στάικος, το μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Θοδωρής Πλέσσιας και όλα τα μέλη του ΔΣ του Συνεταιρισμού.

Στη συζήτηση τέθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες της Αρκαδίας και πιο συγκεκριμένα η μεγάλη αύξηση των τιμών σε καύσιμα και ενέργεια, καθώς και η κούρσα ανατιμήσεων στις ζωοτροφές και στα γεωργικά εφόδια. Μικρές αυξήσεις τιμών που παρατηρούνται σε ορισμένα αγροτικά προϊόντα, δεν είναι ικανές να καλύψουν το μεγάλο κόστος παραγωγής.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στις επιπτώσεις λόγω CONID -19 σε προϊόντα όπως η πατάτα, που δεν φαίνεται να περιλαμβάνεται στη στήριξη που ετοιμάζει η κυβέρνηση, καθώς και στις ζημιές από τον παγετό του 2021 που βρήκε πολλές δενδρώδεις καλλιέργειες σε προανθικό στάδιο και δεν καλύπτονται από τον ΕΛΓΑ.

Μεταξύ άλλων, τα μέλη του ΔΣ εξέφρασαν την αγωνία τους για τα αρδευτικά έργα στη λίμνη Τάκα που δεν υλοποιούνται, παρότι είχαν ενταχθεί στο ΠΑΑ από την προηγούμενη κυβέρνηση.

Από πλευράς των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ, τονίστηκε η αναποτελεσματικότητα των μέτρων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και επανάφεραν τις προτάσεις τους για ουσιαστική μείωση του κόστους παραγωγής.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ  δεσμεύεται να παρέμβει για τη στήριξη των καλλιεργειών του νομού που επλήγησαν από την πανδημία, όπως και για την ολοκλήρωση των αρδευτικών έργων στη λίμνη Τάκα.

Όσο για τις ζημιές από τον παγετό του 2021, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει ήδη καταθέσει ερωτήσεις στο ΥΠΑΑΤ, για το εάν έχει υποβληθεί σχετικό αίτημα στην ΕΕ, αλλά και έχει προτείνει χρηματοδοτικές λύσεις που θα μπορούσε να αξιοποιήσει η κυβέρνηση.

Απέναντι στις καταστροφικές πολιτικές της κυβέρνησης του κ.Μητσοτάκη στον πρωτογενή τομέα, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στέκεται στο πλευρό των αγροτών υψώνοντας δίχτυ προστασίας και προτείνοντας λύσεις. 

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio