Στο Παράλιο Άστρος o Ευκλείδης Τσακαλώτος – «Σεβόμαστε την αυτονομία των θεσμών και το εννοούμε» (vid)

Σάβ, 26/11/2022 - 09:00
Image

Την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου η Οργάνωση Μελών του ΣΥΡΙΖΑ -Π.Σ. Βόρειας Κυνουρίας πραγματοποίησε ανοιχτή πολιτική εκδήλωση στην αίθουσα του Διοικητηρίου στο Παράλιο Άστρος με θέμα Δικαιοσύνη Παντού: Οι 6 Εθνικές Προτεραιότητες, με εισηγητή τον Ευκλείδη Τσακαλώτος, Κοινοβουλευτικό εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ και πρώην υπουργός Οικονομικών.

Πριν από την εκδήλωση έγινε συνέντευξη τύπου, στην οποία συμμετείχαν ο κ. Τσακαλώτος και ο βουλευτής Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ –ΠΣ  κ. Γιώργος Παπαηλιού. 
Αρχικά έγινε αναφορά  στο καυτό ζήτημα της «Κιβωτού του Κόσμου», για το οποίο  ο κ. Τσακαλώτος απάντησε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει ότι τα παιδιά δεν θα πρέπει να βρίσκονται σε ιδρύματα. 

Η αποιδρυματοποίηση είναι ένας μεγάλος στόχος

Σε ερώτηση σχετικά με αν ο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ σχεδιάζει να στηρίξει δημάρχους τόσο στον δήμο Βόρειας Κυνουρίας όσο και στο δήμο Τρίπολης αλλά και ποιον θα ήθελε να δει ως Περιφερειάρχη Πελοποννήσου ο κ. Τσακαλώτος απάντησε ότι σίγουρα θα υπάρξει μια πολιτική συζήτηση για τις μεγάλες πόλεις και θα έχουν άποψη και για μικρότερες πόλεις αλλά για το δικό τους χώρο η τοπική αυτοδιοίκηση παραμένει τοπική αυτοδιοίκηση. Επιπλέον συμπλήρωσε χαρακτηριστικά « ότι είναι δυνατόν εγώ να έχω πραγματική άποψη για τα βασικά ζητήματα της περιοχής, πώς πρέπει να αντιμετωπιστούν με ποιο πρόγραμμα δεν είναι». 

 

Αυτή η διαδικασία είναι σε εξέλιξη προφανώς θα υπάρξει η κεντρική επιτροπή που θα συζητήσει απλά θα ήθελα να σας πω ότι όταν εμείς λέμε σεβόμαστε την αυτονομία των θεσμών το εννοούμε


Με την σειρά του ο κ. Παπαηλιού πρόσθεσε ότι οι βουλευτικές εκλογές προηγούνται οπότε υπάρχει χρόνος για να συζητηθούν αυτά τα θέματα αργότερα. 
Τέλος, αναφορά έγινε και στο θέμα των πλειστηριασμών. 
Ο κ. Παπαηλιού ως νομικός επεσήμανε ότι όσο παραμένει με αυτό τον τρόπο διαμορφωμένο το θεσμικό πλαίσιο η πρώτη κατοικία δεν θα είναι προστατευμένη. 

Μην ξεχνάμε ότι αυτό το θεσμικό πλαίσιο ενισχύει τις τράπεζες, οι οποίες θέλουν να βάλουν χέρι στην πρώτη κατοικία του Έλληνα πολίτη


Με την σειρά του ο κ. Τσακαλώτος δήλωσε ότι επί Σύριζα δεν έγινε κανένας πλειστηριασμός σε σπίτι λαϊκού ή μεσαίου στρώματος. 

Εμείς έχουμε ένα οριστικό σχέδιο το οποίο χωρίζεται σε δυο κομμάτια – το ένα αφορά το covid χρέος όπως το ονομάζουμε, που θα υπάρχουν ειδικές ρυθμίσεις και θα υπάρχει ένα άλλο μόνιμο σύστημα που θα μπορεί να προστατέψει την κατοικία των πιο ευάλωτων ομάδων


 

Video

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio