Σαλάκος: Σχεδιάζοντας ένα Δυναμικό Αύριο για την Κυνουρία

Παρ, 29/09/2023 - 10:48
Image

Ο δρόμος προς την ευημερία της Κυνουρίας απαιτεί διαρκή δέσμευση.

Η Κυνουρία, αυτή η γη της φύσης και της ιστορίας, αντιμετωπίζει την ανάγκη για ανανέωση και ανάπτυξη που θα διαμορφώσει ένα καλύτερο αύριο για τους κατοίκους της και θα αναδείξει τον πλούτο της περιοχής. Μέσα από καινοτόμες προτάσεις, ο στόχος είναι η προώθηση μιας Κυνουρίας με ζωντανές κοινότητες και ευημερία σε όλα τα χωριά.

Ένας από τους βασικούς πυλώνες της στρατηγικής μας είναι η ανάπτυξη της Αρκαδικής Ριβιέρας και η αναδειγμένη παρουσίαση της περιοχής της Βόρειας και Νότιας Κυνουρίας. Βασικός στόχος είναι η βελτίωση του παραλιακού μετώπου, δίνοντας προτεραιότητα στην απόκτηση ευκολότερης πρόσβασης για κατοίκους και επισκέπτες. Πρέπει να προχωρήσει η επέκταση του οδικού δικτύου, η σύνδεση με τη Λακωνία και η δημιουργία θαλάσσιων δρομολογίων προς τον Πειραιά.

Μια ενδιαφέρουσα πτυχή του σχεδίου είναι η αξιοποίηση του φυσικού περιβάλλοντος μέσω τουριστικών δραστηριοτήτων, όπως περιπατητικός τουρισμός (μονοπάτια), αναρριχητικός τουρισμός, το καταδυτικό πάρκο και τα θαλάσσια σπορ. Είναι σαφές ότι ο τουρισμός αποτελεί βασική πηγή κοινωνικής ανάπτυξης, παρέχοντας άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας. Έχοντας αυτό κατά νου, θα πρέπει να δημιουργηθεί ένα ισορροπημένο τουριστικό προφίλ που θα ενισχύσει τον τομέα, διατηρώντας την αυθεντικότητα της περιοχής.

Εντατικοποιούμε τη στήριξη στις παραδοσιακές καλλιέργειες, προσαρμόζοντάς τες στις νέες προκλήσεις. Το λάδι, το χαρούπι και η τσακώνικη μελιτζάνα, με προστατευόμενη ονομασία προελεύσεως (ΠΟΠ), αποτελούν τον θησαυρό μας, που θέλουμε να τον αναδείξουμε σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Ο δρόμος προς την ευημερία της Κυνουρίας απαιτεί διαρκή δέσμευση.Με αυτές τις προτάσεις, φέρνουμε τον τόπο μας ένα βήμα πιο κοντά στο μέλλον που αξίζει.

Βασίλειος Σαλάκος υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με τον συνδυασμό «Νέα Πελοπόννησος»

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio