Π. Τατούλης: Η Περιφέρεια Πελοποννήσου δεν είναι υφυπουργείο με διορισμένο πολιτικό προϊστάμενο (pics,vid)

Πέμ, 07/09/2023 - 10:38
Image

Την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου στην κατάμεστη αίθουσα του Country Inn στην Τρίπολη πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του ψηφοδελτίου της παράταξης «Νέα Πελοπόννησος» με επικεφαλής τον Πέτρο Τατούλη.

Ο κ. Τατούλης ανεβαίνοντας στο βήμα καταχειροκροτήθηκε από τους παρευρισκομένους, και απηύθυνε ομιλία, στην οποία αναφέρθηκε στους στόχους της παράταξής του για την Περιφέρεια Πελοποννήσου του 2030, αλλά και στον χαρακτήρα της, ο οποίος, όπως επεσήμανε, είναι ανανεωμένος, με πολλούς νέους ανθρώπους που συστρατεύονται για το καλό του τόπου τους, προερχόμενους από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους, ο καθένας τους ξεχωριστός και με εμβέλεια στην τοπική κοινωνία στην οποία δραστηριοποιείται.

Ο κ. Τατούλης μοιράστηκε με τους παρευρισκομένους το όραμά του για μια Περιφέρεια που θα πρωταγωνιστεί στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη. Αναφέρθηκε στις αξίες της «Νέας Πελοποννήσου», επισημαίνοντας ότι η παράταξή του βρίσκεται μακριά από τον τοξικό διχασμό και τον άκρατο λαϊκισμό και παθογένειες.

Βγαίνουμε μπροστά με αποφασιστικότητα, για να ανατείλει ο ήλιος στην Πελοπόννησο

Οι στόχοι της «Νέας Πελοποννήσου» είναι η σταθερότητα, η ανάπτυξη και η ασφάλεια, όπως υπογράμμισε, και προέταξε στη σημασία που έχει για τον ίδιο και την παράταξή του το να δοθεί η δυνατότητα οι νέοι της Πελοποννήσου να μείνουν στον τόπο τους. Ο κ. Τατούλης είπε ότι ο ίδιος και η παράταξή του δεν έχουν «σχέδιο 100 ημερών», αλλά σχέδιο από την πρώτη μέρα, ενώ υποστήριξε ότι «η Πελοπόννησος δεν αντέχει άλλα πειράματα».

Η Αυτοδιοίκηση δεν πρέπει να έχει χρώματα για να εκφράζει όσες περισσότερες διαφορετικές φωνές γίνεται και μίλησε για τους υποψηφίους της παράταξής του, λέγοντας ότι τόλμησαν και εγκατέλειψαν την «ασφάλεια του περίγυρου» και εντάχθηκαν σε μια ακομμάτιστη παράταξη, που μόνο πρόταγμα έχει την ευημερία της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Είμαι υπερήφανος για την ομάδα μου, για καθεμία και καθέναν, και ο αγώνας μας είναι κερδισμένος, διότι είναι ένας αγώνας για τις αρχές και τις αξίες

Ακολούθως, ο κ. Τατούλης αναφέρθηκε στο πρόγραμμα της «Νέας Πελοποννήσου», «κοστολογημένο για κάθε δράση», όπως είπε, το οποίο περιλαμβάνει σχεδιασμό για κρίσιμα ζητήματα, όπως την ολοκληρωμένη διαχείριση των υδάτινων πόρων, την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των αγροτών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, οι οποίες θα ενισχυθούν με μόχλευση κεφαλαίων «που λιμνάζουν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου», τον ψηφιακό μετασχηματισμό, που τον χαρακτήρισε «εργαλείο πολλαπλασιασμένης γνώσης», την κυκλική οικονομία, την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, την ενίσχυση της απασχόλησης κ. ά. Όπως είπε ο Πέτρος Τατούλης, «δεν είμαστε άδεια πουκάμισα, η πολιτική είναι η διεύρυνση του στόχου του εφικτού. Η δική μου πορεία περπατήθηκε όλη στο φως. Προέρχομαι από τη Νέα Δημοκρατία, αλλά δεν ήμουν βουλευτής αφωνίας. Στην αυτοδιοίκηση συνεργάστηκε με το ΠαΣοΚ και με τη ΝΔ, που στήριξαν την υποψηφιότητά μας ως ανεξάρτητης παράταξης».

Δεν έγινα υπάλληλος καμίας κυβέρνησης

Αναφερόμενος στους υποψηφίους της »Νέας Πελοποννήσου», ο κ. Τατούλης δήλωσε περήφανος επειδή  «δεν λένε σε όλα ''ναι''» και είπε:Απέναντί μας δεν βάζουμε ούτε πρόσωπο ούτε πολιτικό φορέα. Ας είναι αυτοί οι τοξικοί. Οι εκλογές είναι πολιτικές και καθόλου κομματικές.

Ακόμα, ο κ. Τατούλης είπε ότι ο νυν περιφερειάρχης Πελοποννήσου υπέστη φέτος αυτό που υπέστη και ο ίδιος το 2019 και επεσήμανε:Έχουμε άλλη αντίληψη. Εκείνοι θέλουν την Πελοπόννησο πτωχή. Οι πολίτες είχαν κάθε λόγο να ψηφίσουν για πρωθυπουργό τον Κ. Μητσοτάκη. Δεν έχουν, όμως, κανέναν λόγο να ψηφίσουν για περιφερειάρχη έναν υπάλληλο του Αντώνη Σαμαρά. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου δεν είναι ένα υφυπουργείο με διορισμένο πολιτικό προϊστάμενο.

Ακολούθως, ο κ. Τατούλης παρουσίασε τα πρόσωπα που συμμετέχουν στην ακομμάτιστη και ανεξάρτητη παράταξη «Νέα Πελοπόννησος».

Φωτογραφίες: arcadiaportal.gr

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio