Π. Βαλασόπουλος: Χωρίς επιχειρηματίες, δεν υπάρχει ανάπτυξη - Μοιραζόμαστε το ίδιο όραμα με τον Δ. Πτωχό (vid)

Πέμ, 05/10/2023 - 20:22
Image

Στην κάμερα του ArcadiaPortal μίλησε ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με την παράταξη «Η Πελοπόννησος Μπροστά» με επικεφαλής τον Δημήτρη Πτωχό Παναγιώτης Βαλασόπουλος, ενόψει των εκλογών της Κυριακής 8 Οκτωβρίου.

Ο κ. Βαλασόπουλος κατ' αρχάς επεσήμανε ότι αυτή την περίοδο, πριν από τις εκλογές, οι υποψήφιοι επισκέφθηκαν τα χωριά της Αρκαδίας και αυτό έδωσε ζωή και κινητικότητα στις τοπικές κοινότητες. Μάλιστα, εξέφρασε την ελπίδα ότι και μετά τις εκλογές θα υπάρχει στα χωριά κίνηση.

Ερωτηθείς για το πώς κύλησε η προεκλογική περίοδος που ολοκληρώνεται σε λίγες μέρες, ο κ. Βαλασόπουλος μάς είπε ότι αυτή τη φορά ο αγώνας έγινε με έναν τρόπο που προσιδιάζει στον ευρωπαϊκό πολιτισμό. Όπως είπε, «η αντιπαράθεση γίνεται σε ένα επίπεδο που προάγει τη δημοκρατία, με αστική ευγένεια».

Ο κ. Βαλασόπουλος, επιχειρηματίας με πολυετή παρουσία στην Αρκαδία ο ίδιος, στη συνέντευξή του έκανε εκτενή αναφορά στο επιχειρείν και στις ανάγκες που πρέπει να απαντηθούν στην Αρκαδία, ώστε να γίνουν οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται εδώ ανταγωνιστικές.

Το επιχειρείν είναι δύσκολο πράγμα, επισημαίνει, και εξηγεί ότι μετά τη Μεταπολίτευση, ο επιχειρηματίας και το ιδιωτικό κέρδος «ποινικοποιήθηκε».

«Ανακαλύψαμε ότι χωρίς τον επιχειρηματία, δεν υπάρχει ζωή στον τόπο, και δικαιωθήκαμε εμείς που υπερασπιστήκαμε φύσει και θέσει την επιχειρηματικότητα. Είμαι 35 χρόνια επιχειρηματίας, και ξέρω ότι μόνο αν μπαίνουν άνθρωποι μπροστά υπάρχει ζωή σε έναν τόπο. Δεν υπάρχουν δουλειές, λέμε όλοι, αλλά για να υπάρχουν δουλειές πρέπει να υπάρχουν επιχειρηματίες. Ο επιχειρηματιας βάζει τα χρήματά του για να κάνει μια δραστηριότητα, και πρέπει να τον κοιτάμε ως ένα άνθρωπο πο προσφέρει στον τόπο του, και η αυτοδιοίκηση και η Πολιτεία να τον αντιμετωπίζει ως πολύτιμο».

Τι πρέπει να γίνει στην Αρκαδία; Κατά τον κ. Βαλασόπουλο, πρέπει να δημιουργηθούν υποδομές και να μειωθεί η γραφειοκρατία, ώστε να ενισχυθεί η επιχειρηματικότητα. «Ο Δημήτρης Πτωχός μιλά για μετάβαση σε μια ψηφιακή περιφέρεια, Να μην περιμένεις τις υπηρεσίες, πότε να έρθει ο υπάλληλος, να κάνεις τις δουλειές σου από την επιχείρησή σου ηλεκτρονικά. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με την ψηφιοποίηση του κράτους, έχει κάνει βήματα σε αυτόν τον τομέα. Η Αρκαδία έχει το πλεονέκτημα της Βιομηχανικής Περιοχής, στην οποία υπάρχει ακόμα χώρος να δεχθούμε επιχειρήσεις. Έρχονται τρεις φαρμακοβιομηχανίες άμεσα, δημιουργείται στη ΒΙΠΕ Τρίπολης ένα hub φαρμάκου, και θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας. Πρέπει στη Μεγαλόπολη, άμεσα να προχωρήσει η χωροθέτηση της περιοχής, διότι όταν έχεις χωροθετήσει ΒΙΠΕ, δημιουργείς τις αναγκαίες υποδομές για το επιχειρείν. Μπορούμε να κάνουμε και άλλα πράγματα για να δώσουμε κίνητρα, τώρα με τη μεταλιγνιτικκή. Η δεύτερη αναγκαιότητα, να χωροθετήσουμε αυτές τις περιοχές».

Ως προς την υπόλοιπη Αρκαδία, στη Βόρεια και στη Νότια Κυνουρία, αναπτύσσεται μια άλλου τύπου επιχειρηματική δραστηριότητα, εκεί πρέπει να δημιουργηθούν καταλύματα, και να δημιουργήσουμε όλα όσα μπορούν να κρατήσουν τον επισκέπτη στην περιοχή. Όπως στον Τυρό, να προχωρήσει η βύθιση του σκάφους στο Καταδυτικό Πάρκο, να έχουμε προχωρήσει το λιμάνι Λεωνιδίου και συνοδά έργα, για να έχουμε επισκεψιμότητα, να δώσουμε παροχές για να έρχονται τα σκάφη, δηλαδή να φτιάξουμε ασφαλή λιμάνια, με παρεχόμενες υπηρεσίες υψηλής ποιότητας.

Για τον ορεινό όγκο, ο κ. Βαλασόπουλος δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στο φαράγγι του Λούσιου, για να έχουν μεγαλύτερη επισκεψιμότητα τα καταλύματα.

Πώς οραματίζεται την Αρκαδία του 2030; Μας απαντά:

«Πρώτον, να δημιουργήσουμε μια Περιφερειακή Ενότητα φιλική στον επισκέπτη, είτε επιχειρηματία είτε τουρίστα, προκειμένου να δραστηριοποιηθεί, να μείνει, να γευτεί τον τόπο. Να καταφέρουμε να κρατήσουμε τους ανθρώπους μας εδώ, να εκπαιδευτούν οι νέοι μας και να έχουν τη βούληση να έρθουν να δραστηριοποιηθούν στην Αρκαδία». 

Το νέο αίμα είναι η ελπίδα του τόπου.

Τέλος, ζητήσαμε από τον κ. Βαλασόπουλο να δώσει το μήνυμά του στους συμπολίτες του:

«Ο Δημήτρης Πτωχός είναι το νέο που έρχεται, αφήνοντας πίσω το παλιό σε οποιοδήποτε επίπεδο. Έχει τα εργαλεία να οδηγήσει με ασφάλεια την Πελοπόννησο στο μέλλον, και έχει το όραμα και τα εφόδια να το κάνει. Ο Πτωχός δημιουργεί μια προστιθέμενη αξία για την περιφέρειά μας. Μοιράζομαι το ίδιο όραμα μαζί του, το έχω αποδείξει τα τελευταία 15 χρόνια στην Αρκαδία με τις δραστηριότητές μου». 

 Όπως μέχρι σήμερα έχω πορευτεί με εμπιστοσύνη, με αλήθεια, με κατανόηση, έτσι και στο τέλος της πενταετίας, αν με εμπιστευτείτε, θα κοιτάζουμε ο ένας τον άλλον στα μάτια, και θα είμαστε αλληλέγγυοι στα προβλήματά μας.

Video

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio