Όλα καλά, ακριβά, και πουλημένα;

Παρ, 03/11/2023 - 10:54
Image

Πού είσαστε αδέλφια μου, χαθήκαμε από τον Ιούλιο.Σας άφησα, να χαλαρώσετε, για τα μπανάκια σας , τα μπάνια του λαού, ντε, που έλεγε και ο άλλος –Α. Παπανδρέου. Επειδή μού ,τα κάνατε . . .θάλασσα ,όμως,λόγω  . . . ηλιοθεραπείας, τώρα θα σας ζορίσω λίγο—μπας και κάνουμε και καμιάς πεντάρας δουλειά. Όποιος θέλει το καλό μου, με κάνει να κλαίω , έλεγε η σοφή,ταχυδρόμος γιαγιά μου, η Στάμω,  όποιος το κακό μου, με κάνει να χαζογελάω—σαν χαζοχαρούμενος ηλίθιος,α.  Λοιπόν , σύμφωνα με την ευρωπαϊκή Γιούροστατ, που εμπιστεύεστε , σε αντίθεση με την ελληνική ΕΛΣΤΑΤ, που αλληθωρίζει,  τα πράγματα είναι μαύρα και άραχλα :  Η Ελλάδα είναι η ακριβότερη χώρα, στην  Ευρώπη ,μετά  την Ιρλανδία , και δεύτερη στην ανεργία μετά την Ισπανία. Ανέβηκαν από πέρσι : Το λάδι κατά 56/ο, λεμόνια πορτοκάλια 89/ο, πατάτα 38/ο, γάλα 32/ο, αυγά 21/ο, φρούτα 16/ο, λαχανικά 14/ο . Χοιρινό και βοδινό, ψάρια, λόγω πυρκαγιών και πλημμυρών, στις περιοχές που τα παράγουν , ακόμη ψάχνουν τις τιμές, προς το ταβάνι. Όσο για το λάδι, επειδή το περσινό το δώσαμε. . . χύμα στα ξένα, φέτος ο τενεκές από 85 πήγε και θα πάει στα 170. Ευρώ ε ; φέτος κατά την Ελληνική(;) τώρα ΕΛΤΑΤ , από Γενάρη μέχρι Αύγουστο , ξοδεύτηκαν 524 εκατομμύρια ευρώ παραπάνω, από ο,τι πέρυσι το ίδιο οχτάμηνο, στα σούπερ μάρκετ. Με την τρομακτική διαφορά : Οι πωλήσεις προϊόντων αυξήθηκαν,όμως, μόνον κατά 1/ο . Άρα  η ακρίβεια οφείλεται στον πληθωρισμό , δηλαδή πληρώνεις παραπάνω, αλλά δεν παίρνεις .  . . παραπάνω πράγματα—γιούπι. Εσείς χοροπηδάτε βέβαια ,σαν τις αρκούδες, γιατί σας λένε τα έξη μιλημένα κανάλια και οι κυβερνητικές και όχι μόνον, εφημερίδες της πλάκας, ότι μπήκαμε στην επενδυτική βαθμίδα .

Έτσι θα πλακώσουν οι επενδυτές το χρήμα και θα τρώμε με χρυσά κουτάλια.Τώρα γιατί μας πέρασαν . . .  με μέσον στις εξετάσεις,ως ανεξεταστέους(αν  και στουρνάρια), για την  αμφιλεγόμενη επενδυτική βαθμίδα, τον  Οκτώβριο ; Ακούστε τι μου είπε ο μιλημένος φίλος μου εξεταστής . Αδέλφια μου, χωρίς επενδυτική βαθμίδα , δεν θα μπορούσε η  Ελλάδα μας  , να εκδίδει ομόλογα(εγγύηση για  τα δάνεια) και έτσι θα έμπαινε πάλι σε καθεστώς χρεοκοπίας  --αυτό το  αποκορωμμένο  που λένε και οι γριές.Μας έπαιρναν τα ομόλογα,   χαριστικά ,μέχρι το τέλος(;)  της κορονοϊού. Τώρα τέρμα. Άρα καταφύγιο η βαθμίδα.Χωρίς αυτή, δεν συμφέρει  κανέναν, με πρώτους τους δανειστές μας , που  συνεχίζουν να  αρμέγουν την Ελλάδα, γλεντώντας την. Προσέξτε :το 2010  με χρέος κάτω από 300δις.  που αντιστοιχούσε στο 130/0 του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος(ΑΕΠ ) το χρέος τότε κρίθηκε μη βιώσιμο(νεκρό) τώρα με χρέος  410 δις.ευρώ και 180 /ο του ΑΕΠ ,περάσαμε τις εξετάσεις και πήραμε ως  έπαινο , την επενδυτική βαθμίδα ; Σας θέλω σοβαρούς-ές. Ως πότε ,όμως, θα σας πονηρεύω, ενώ , με βρίζετε καιαπό πάνω καιέτσι μπορεί να πεθάνω γρήγορα, και  τότε ,ποιος θα σας . .  . ψυλλιάζει    κριάρια μου ; Φτύνατε τους άλλους --  σωστά και δίκαια  ,μέχρι να γίνετε κυβέρνηση -- για υπερφορολόγηση  των αδύναμων και μεσαίων, και τώρα μας φορτώσατε 3δις, 100 εκατ.  με  φόρους. Με τους  500.000 ελεύθερους επαγγελματίες , σαρώσατε στις εκλογές.Τέλος Οκτωβρίου τους φοράτε ένα χαράτσι 1450 ευρώ. Τα είχατε πει  προεκλογικά ; Όχι, γιατί θα σας θέριζαν, με  δρεπάνι. Μόνον η αντιπολίτευση εξαπατά και παραπλανά τους ψηφοφόρους ; Συνέλθετε, γιατί θα πάτε για ψυχιατρείο. Με τα πας μάρκετ, φιουελ, επιδόματα,κλπδεν  γίνεται οικονομική πολιτικήκαι ανάπτυξη και σας πήρανε χαμπάρι  και οι. . . αχινοί.

ΕΘΝΙΚΕΣ ΤΡΑΓΩΔΙΕΣ   

Το έχω γράψει πολλές φορές. Οι  κυβερνήσεις  , στην Ελλάδα παλαιόθεν, πέφτουνε --- «δημοκρατικές» δικτατορικές , «λαϊκές» ---μόνον ύστερα από θανάτους μεγάλων ηγετών, η εθνικό ακρωτηριασμό , δηλαδή όταν χάσει η χώρα κάποιο έδαφος μικρό , η μεγάλο—αδιάφορο. Ποτέ  από  οικονομικά η στραπάτσα δημοκρατικών ελευθεριών και δικαιωμάτων.Και το σύστημα Μητσοτάκη,  έτσι  θα εξαφανιστεί.  Δείτε  42/ο Ανατ. Μακεδονία –Θράκη ο δικός του ΤουρκόψυχοςΜέτιος , 5.50/ο ο Πόντιος Τοψίδης. Κοντά  στο 60/ο  ο Τοψίδης στον δεύτερο γύρο,  στον κουβά ο Μέτιος. Είδαν  και εκεί Μακεδόνες και θρακιώτες … εθνικό ακρωτηριασμό μέσω Τουρκικού Προξενείου  και Τουρκίας---πολεμάμε για αρετή , αξιοπρέπεια , ιδανικά, αξίες και αρχές και όχι μόνον για τα φράγκα ,παλιολεμέδες φραγκοφονιάδες.  Γνώρισα τον οδηγό του τανκ που μπήκε στο πολυτεχνείο, το  μακαρίτη λοχαγό το Μανιάτη Γουνελά.

Γνώρισα και τον φοιτητή του πολυτεχνείου  μακαρίτη Σταμέλο,που « διαπραγματεύτηκε» με τον  Γουνελάτου τανκ, τη νύκτα του πολυτεχνείου. Και οι δύο συμφώνησαν, ότι η χούντα έπεσε από τον  ακρωτηριασμό --χάσιμο της Κύπρου το 1974, και η αρχή έγινε από το πολυτεχνείο, με το δάκτυλοτης  Αμερικής και Εγγλέζων. Παλιότερα λόγω Μικράς Ασίας, Πόντου, η κυβέρνηση του Γράμμου--- Βίτσι Δημοκρατικός στρατός, ύστερα από την « παράδοση» Μακεδονίας Θράκης στους Σλάβους με  αποφάσεις των  Ολομελειών της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ 1946—1949. Ο Σύριζα , εάν  δεν ζητήσει----γονυπετώς,  κλαίγοντας  και κτυπώντας με κοπετούς το στήθος του--- από τον Ελληνικό λαό , συγγνώμη  για το ξεπούλημα της Μακεδονίας  στους Σκοπιανούς (αυτά πληρώνει ακόμη) θα ιδεί κυβέρνηση, όταν ο ήλιος  βγάλει κέρατα. Εκτός αν οι Αμερικάνοι , κατεβάσουν τα τανκ, αλλά Παπαδόπουλο, με  στρατάρχες  τους … Αρσενικούς Κασελλακη και Τάιλερ. . Γιουσουφάκι   τους  είναι ούτως η άλλως. Εκεί ποντάρουν άλλωστε, οι άρρωστοι εξουσιολάγνοι Κρητικοί (Πολάκης, Αποστολάκης και όλη η βλαχιά των άκης) και ο αμόρφωτος --εξαρτημένος  Τσίπρας. Και ο Μητσοτάκης(μέχρι  τώρα  λόγω  50/ο αποχής  και  ελλείψει  αντιπάλου τη γλίτωσε)πούλησε πριν 15 ημέρες ελληνικό έδαφος, το  ασύλληπτης  σημασίας για τη ασφάλεια και  ακεραιότητα της χώρας,  μικρονήσιΖουράφα. Με  τη  Σαμοθράκη, ήταν το σκληρό τείχος  για  τους Τούρκους, και κανόνιζε χωρικά ύδατα, αιγιαλίτιδα ζώνη, εναέριο χώρο , το ψάρεμα Μακεδόνων και θρακιωτών. Τώρα η Τουρκία . . . το έκλεψε και το έκανε πλέον Τουρκικό και κάνει γυμνάσια με  τους Ρωσικούς  S400(για να κτυπάν πλέον Αθήνα απευθείας) με F-16 και ντρόουνς. Ο  Μητσοτάκης  μούγκα δεν το κατήγγειλε  ούτε  ΝΑΤΟ, ΟΥΤΕ ΟΗΕ ΟΥΤΕ ΕΥΡΩΠΗ. Για  να  μη τα χαλάσει  με  Τουρκία  , λόγω  της. . .  αγαπησιάρικης συνάντησης  του  Δεκέμβρη  στη Θεσσαλονίκη.

Αυτά δεν σας τα λένε, ούτε τα γράφουν  τα μπουκωμένα ΜΜΕ. Στα τέτοια  μου, εμένα. Έλα όμως, που εγώ εκτιμώ και πιστεύω, ότι  από τα εθνικά ,θα εξαφανιστεί το ΜΗΤΣΟΤΑΚΑΙΙΚΟ, γιατί εκεί  είναι η αχίλλειος πτέρνα του, λόγω. . .  προκλητικού σκυψίματος.

Tags

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio