Οι υπερωρίες στο υπουργείο Εξωτερικών και η απόφαση Κώστα Βλάση

Πέμ, 23/04/2020 - 12:05
Image

Σύμφωνα με αποφάσεις που έχουν αναρτηθεί στη Διαύγεια, υπερωρίες συνεχίζουν να καταβάλλονται για απογευματινή, νυχτερινή, κυριακάτικη εργασία και για τις εξαιρέσιμες ημέρες της εβδομάδας στα ιδιαίτερα γραφεία του υπουργείου Εξωτερικών, όπως αναφέρουν δημοσιεύματα στον Τύπο.

Μάλιστα, γίνεται λόγος για τα ιδιαίτερα γραφεία του υπουργού Εξωτερικών, Ν.Δένδια (15 άτομα), του αναπληρωτή υπουργού, Μ.Βαρβιτσιώτη (10 άτομα), του υφυπουργού, Κ.Φραγκογιάννη (8 άτομα και 4 αστυνομικοί) αλλά και τα διπλωματικά γραφεία του υπουργού (10 άτομα), του αναπληρωτή υπουργού (5 άτομα), του υφυπουργού (4 άτομα) (δείτε ΕΔΩ).

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, οι υπερωρίες καταβάλλονται κανονικά παρά το γεγονός ότι τα υπουργεία στο σύνολό τους υπολειτουργούν, εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, καθώς έχει εφαρμοστεί εκ περιτροπής εργασία και εργασία με μειωμένο προσωπικό, επομένως οι υπερωρίες δεν δικαιολογούνται.

Το ζήτημα των υπερωριών στα υπουργεία και το αν και κατά πόσον θα καταβάλλονταν στους συνεργάτες των υπουργών και των υφυπουργών είχε διευθετηθεί με απόφαση Μητσοτάκη. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες μας, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης με υπόμνημα προς όλους τους υπουργούς αναφέρεται στην απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, σύμφωνα με την οποία για τον χρόνο κατά τον οποίο διατηρείται η καραντίνα και η εκ περιτροπής εργασία δεν θα δίδονται υπερωρίες σε εργαζόμενους στην κυβέρνηση, παρά μόνον για συγκεκριμένα άτομα τα οποία αποδεδειγμένα έχουν εργαστεί πέραν του προβλεπόμενου ωραρίου τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Βλάσης δεν είχε εγκρίνει την καταβολή υπερωριών ακόμα και πριν από την απόφαση του Πρωθυπουργού, ενώ ανταποκρίθηκε από τους πρώτους στο κάλεσμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη διάθεση του ήμισυ της αποζημίωσής του στο ταμείο κατά του κορωνοϊού.

Πηγή: arcadiaportal.gr

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio