Ο Γιώργος Παπαηλιού για την παρουσίαση της επετειακής έκδοσης για τη συμπλήρωση 200 χρόνων από τη Β΄ Εθνοσυνέλευση του Άστρους

Σάβ, 02/09/2023 - 15:15
Image

Ο βουλευτής Αρκαδίας (ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία) Γιώργος Παπαηλιού για την παρουσίαση της επετειακής έκδοσης  για τη  συμπλήρωση 200 χρόνων από τη Β΄ Εθνοσυνέλευση   του Άστρους  

Η θεσμική εξέλιξη της Επανάστασης του 1821 υπήρξε εξίσου σημαντική με τα πολεμικά γεγονότα. Και τα δύο συνδυαστικά οδήγησαν στην κατάκτηση της Εθνικής Απελευθέρωσης και τη δημιουργία του νεοελληνικού κράτους.    

Κατά τη Β΄ Εθνοσυνέλευση του ΄Αστρους, αναδείχτηκαν οι κοινωνικές συνιστώσες και ετέθησαν οι βάσεις για την περαιτέρω θεσμική θωράκιση και συνταγματική συγκρότηση του επαναστατημένου Έθνους, αφού απεφεύχθη προσωρινά η όξυνση των παθών και η εκτράχυνση του διχασμού μεταξύ των αντιπάλων παρατάξεων, χάρη στις συνετές κινήσεις  του Γέρου του Μοριά.

Σήμερα σε μία άλλη ιστορική φάση, η πατρίδα μας οφείλει να διαμορφώσει μία εθνική στρατηγική σε συνεργασία και συμπόρευση με την Κύπρο, αξιοποιώντας όλα τα διαθέσιμα μέσα και εκμεταλλευόμενη  τις συμμαχίες στις οποίες μετέχει, για τη διασφάλιση του εθνικού συμφέροντος-την προάσπιση της εδαφικής ακεραιότητας, της εθνικής κυριαρχίας και των εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων έναντι της τουρκικής επιθετικότητας σε όλα τα πεδία, όπου αυτή αναπτύσσεται.      

Σε αυτό το πλαίσιο, εκδόσεις, όπως η παρουσιαζόμενη, συνιστούν σημαντική συμβολή στη μελέτη της ιστορίας της Επανάστασης του 1821 και στην άντληση διδαγμάτων για την περαιτέρω πορεία του Ελληνισμού.

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio