Κοντοζαμάνης για προμήθεια αναλώσιμου υλικού: Βρισκόμαστε σε έναν παγκόσμιο πόλεμο

Τρί, 31/03/2020 - 20:01
Image

"Το θέμα δεν είναι πόσα τεστ έχουν γίνει. Έχουν γίνει όσα έπρεπε να γίνουν. Δεν έχουμε αρνηθεί σε κανένα" απάντησε ο Βασίλης Κοντοζαμάνης στη Βουλή σε όσους επιμένουν στην γενικευμένη χρήση προληπτικών τεστ ως μέσο για την αναχαίτηση της πανδημίας.

Ο υφυπουργός Υγείας ανέφερε ότι η χώρα έχει ακολουθήσει μια συγκριμένη διαδικασία με βάση τις εισηγήσεις των ειδικών και εξήγησε ότι σημασία έχει ο αριθμός των νοσηλευόμενων και εκείνων που βρίσκονται στις ΜΕΘ "και εκεί τα πάμε πολύ καλά" σημείωσε και πρόσθεσε "υπάρχει σχέδιο και το έχουμε αποδείξει ανάλογα με την εξέλιξη της νόσου". Ο κ. Κοντοζαμάνης ενημέρωσε εξάλλου ότι υπάρχει επάρκεια στα φάρμακα που χρησιμοποιούνται στους ασθενείς που έχουν νοσήσει από τον κορονοιό, αλλά και στα νέα πρωτόκολλα. Πληροφόρησε επίσης τους βουλευτές ότι οι συνταγές είναι ελεγχόμενες. "Έχουν απαγορευθεί οι εξαγωγές των φαρμάκων και δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας" σημείωσε.

Βρισκόμαστε σε έναν παγκόσμιο πόλεμο η 1η υγειονομική περιφέρεια ζήτησε υλικά αξίας 5.000.000 ευρώ και κατάφερε να συγκεντρώσει προμήθειες αξίας 2.500 ευρώ, ενώ συνολικά οι προμήθειες που έχουν γίνει αντιστοιχούν σε 150.000 ευρώ.

Ο κ. Κοντοζαμάνης αναφέρθηκε και στις προσλήψεις επικουρικού προσωπικού που στην πορεία θα γίνει μόνιμο.

«Λειτουργούν πια 75 νέες κλίνες μονάδων εντατικής θεραπείας. Καταφέραμε να εγκρίνουμε περισσότερες από 4200 προσλήψεις επικουρικού προσωπικού ιατρικού και λοιπού. Περισσότερες από 2000 θέσεις έχουν ήδη πληρωθεί.

Τις θέσεις Επικουρικού προσωπικού σταδιακά θα τις μετατρέψουμε σε μόνιμες θέσεις που τόσο έχουμε ανάγκη.

Προχώρα η διαδικασία έγκρισης και διορισμών 950 θέσεων επιμελητών Β στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Όπου υπάρχουν θέσεις, όπου υπάρχει ένας υποψήφιος θα προσληφθεί άμεσα στο ΕΣΥ. Προχωράμε στην αύξηση του ορίου σε ό,τι αφορά την υπέρβαση των εφημεριών στα δημόσια νοσοκομεία από το 9% στο 15% για τους επόμενους τέσσερις μήνες για να ανταμείψουμε τους μαχητές που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αυτής της μάχης.»

Πηγή: arcadiaportal.gr

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio