Κωνσταντίνος Παπαγεωργίου: Με μελέτη, σχέδιο και δράση για μια Αρκαδία δυνατή

Πέμ, 05/10/2023 - 13:37
Image

Υποψήφιος με τον συνδυασμό «Πελοπόννησος Αφετηρία Ζωής», του Δημήτρη Κουτσούλη, είναι στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές ο πολιτικός μηχανικός Κωνσταντίνος Παπαγεωργίου, ο οποίος ζει και… αναπνέει στην Τρίπολη της Αρκαδίας. Μιλώντας στον «Εθνικό Κήρυκα» («Ε.Κ.») αναφέρθηκε στο τρίπτυχο «μελέτη, σχέδιο και δράση» το οποίο πιστεύει ότι φέρει αποτελέσματα στην ανάπτυξη, αλλά και στο μεγάλο πρόβλημα της Αρκαδίας που είναι «η γήρανση του πληθυσμού, σε συνδυασμό με την ταυτόχρονη φυγή των νέων ανθρώπων».

Κι εκεί είναι που στέλνει το μήνυμά του στους Αρκάδες της Ομογένειας απευθυνόμενος «στο συναίσθημά τους αλλά και τη μνήμη τους», προκειμένου όλοι μαζί, να προσπαθήσουν να δημιουργήσουν «μια Αρκαδία Δυνατή!».

«Γεννήθηκα, μεγάλωσα και πλέον μένω με την οικογένειά μου στην Τρίπολη, οπότε είναι λογικό να με γνωρίζουν άνθρωποι σε όλο τον νομό που ανήκουν σε όλους τους πολιτικούς χώρους. Η στήριξη στο πρόσωπό μου με γεμίζει δύναμη για τις δύσκολες τελευταίες μέρες και ελπίζω το τελικό αποτέλεσμα να δικαιώσει τον αγώνα μας», λέει σχετικά με την απόφασή του να είναι υποψήφιος.

«Ε.Κ.»: Πώς πείθετε τους πολίτες της Αρκαδίας να ψηφίσουν το έργο, την προσφορά και το όραμά σας;

Κ. Παπαγεωργίου: Νομίζω ότι ο κόσμος στα προβλήματα που αντιμετωπίζει θέλει να ακούσει συγκεκριμένες λύσεις οι οποίες θα είναι τεκμηριωμένες και μετρήσιμες. Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε με τον Δημήτρη Κουτσούλη είναι να παρουσιάσουμε πώς θέλουμε να λειτουργεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου και πώς θα λυθούν τα προβλήματα που υπάρχουν.

Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΕΥΓΕΝΙΚΗ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

«Ε.Κ.»: Ως πολιτικός μηχανικός δημιουργείτε κάτι από την αρχή, όπως και το όνομα του συνδυασμού σας «Πελοπόννησος Αφετηρία Ζωής». Αυτό θέλετε και με την Αρκαδία;

Κ. Παπαγεωργίου: Κάθε μέρα που πηγαίνω το πρωί στην δουλειά μου αντιμετωπίζω κάτι καινούργιο και ταυτόχρονα μαθαίνω. Μέσα από την καθημερινότητά μου και την δραστηριοποίηση στο νομό μας αντιμετωπίζω τα ίδια προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλες και όλοι μας, αυτός ήταν και ο λόγος που ασχολήθηκα τώρα με τις περιφερειακές εκλογές. Θεωρώ ότι ήρθε η σειρά της δικής μας γενιάς να βγει μπροστά με δυναμισμό και πείσμα. Αλλωστε η δική μας γενιά είναι αυτή που δοκιμάζεται περισσότερο, αυτή που πρέπει να παραμείνει στον τόπο της και να διασφαλίσει για τις επόμενες γενιές ένα καλύτερο μέλλον.

«Ε.Κ.»: Ποια είναι τα πιο σημαντικά προβλήματα και τα μεγάλα «ατού» της Αρκαδίας;

Κ. Παπαγεωργίου: Ενα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που έχει η Αρκαδία μας είναι η γήρανση του πληθυσμού σε συνδυασμό με την ταυτόχρονη φυγή των νέων ανθρώπων, συνεπώς το όνομα του συνδυασμού μας είναι η προσπάθειά μας να λύσουμε ένα από τα μεγαλύτερα και πιο σύνθετα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σήμερα. Οι γνώσεις μας και η αγάπη μας για τον τόπο μας είναι τα εφόδιά μας για την αντιμετώπιση αυτού του δύσκολου προβλήματος. Μελέτη, σχέδιο και δράση είναι το τρίπτυχό μας.

«Ε.Κ.»: Σε τοποθέτησή σας αναφέρατε «μπορούμε να φέρουμε την ανάπτυξη που θα κάνει την Αρκαδία τόπο που θα μεγαλώσουμε τα παιδιά μας σε συνθήκες ασφάλειας και καλύτερης ποιοτικής ζωής». Πώς θα προσελκύσετε επενδυτές;

Κ. Παπαγεωργίου: Για να μπορέσουν να έρθουν επενδύσεις στον νομό μας θα χρειαστεί ένα διαφορετικό μοντέλο ανάπτυξης της περιοχής μας με σκοπό ν’ αναδείξουμε τα μεγάλα πλεονεκτήματα που έχει ο νομός μας. Πέρα από έργα υποδομών που χρειάζονται οι νέες επενδύσεις, θα πρέπει παράλληλα να ενταχθούν σ’ ένα ολιστικό σχεδιασμό για το τι ανάπτυξη χρειαζόμαστε και πως θα το πετύχουμε. Επενδύσεις χωρίς κοινωνική ανάπτυξη δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί.

«Ε.Κ.»: Πολλοί από τους ομογενείς της Αρκαδίας στηρίζουν εμπράκτως οράματα για «ανάπτυξη και καλύτερη ποιοτική ζωή». Ποιο είναι το μήνυμά σας για τους απανταχού Αρκάδες και Πελοποννήσιους;

Κ. Παπαγεωργίου: Οι Αρκάδες της Διασποράς αποτελούν ένα τεράστιο «κομμάτι» του τόπου μας! Ενα κομμάτι ιστορίας αλλά και προσφοράς. Ακόμα και αν βρίσκονται στο εξωτερικό, τόσο οι ίδιοι όσο και οι οικογένειές τους νοιάζονται για την Αρκαδία και θέλουν να την ξαναδούν ακμαία και ισχυρή! Είναι άλλωστε πολυάριθμες οι φορές που Αρκάδες ομογενείς, με την γενναιοδωρία τους, προσέφεραν στον τόπο μας, στον Πολιτισμό, στην Υγεία, ακόμα και τις υποδομές, σε μια περίοδο ιδιαίτερα δύσκολη για τη χώρα μας! Εγώ θα απευθυνθώ στο συναίσθημά τους αλλά και τη μνήμη τους! Ας προσπαθήσουμε όλοι μαζί, ώστε τα προβλήματα, που ανάγκασαν τους ίδιους να φύγουν από την Αρκαδία, να αντιμετωπιστούν και οι επόμενες γενιές να μπορέσουν να προοδεύσουν στον τόπο τους, σε μια Αρκαδία Δυνατή!

Από το ekirikas.com

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio