Κ. Παπαγεωργίου: Με νέο ήθος, νέες αξίες θα δημιουργήσουμε καλύτερες συνθήκες για την νέα γενιά

Παρ, 06/10/2023 - 09:37
Image

Με την παράταξη «Πελοπόννησος – Αφετηρία Ζωής» με επικεφαλής τον Δημήτρη Κουτσούλη, ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Περιφέρειας Πελοποννήσου Κωνσταντίνος Παπαγεωργίου διεκδικεί μια θέση στο επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο. Στην συνέντευξη που ακολουθεί ο κ. Παπαγεωργίου μιλάει για μια σειρά σημαντικών ζητημάτων για την Αρκαδία και στέλνει το μήνυμά του στους συμπολίτες του που θα προσέλθουν στην κάλπη την Κυριακή 8 Οκτωβρίου. 

Είναι η πρώτη φορά που ασχολείστε με τα κοινά; Τι θα πρέπει να γνωρίζουμε για τον Κωνσταντίνο Παπαγεωργίου;

Από τα φοιτητικά μου χρονιά είχα ενεργή ενασχόληση με τα κοινά της Σχολής μου και είχα την τιμή να διατελέσω πρόεδρος του Φοιτητικού Συλλόγου. Τα τελευταία χρόνια είμαι ενεργό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής.
 
Για ποιο λόγο αποφασίσατε να κατέλθετε υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος στην Αρκαδία με το ψηφοδέλτιο του κ. Κουτσούλη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου;

Η περιφέρεια βρίσκεται σ ένα κρίσιμο σταυροδρόμι και θα πρέπει να ληφθούν οι σωστές αποφάσεις ώστε ο τόπος μας να γίνει ένα μέρος ανάπτυξης που θα κρατάει τους νέους ανθρώπους για να δημιουργήσουν την οικογένεια τους εδώ. Δυστυχώς τα στοιχεία που είδα και μελέτησα από την τελευταία απογραφή ήταν αποκαρδιωτικά, γι’ αυτό πρέπει γρήγορα  ν αλλάξουμε την ροή των πραγμάτων.  

H Αρκαδία και κυρίως η Μεγαλόπολη διανύει μια κρίσιμη περίοδο, καθώς οι εξελίξεις γύρω από το λιγνίτη είναι ραγδαίες με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το μέλλον της περιοχής. Ποια είναι η άποψή σας για το παραγωγικό μοντέλο της περιοχής, τα επόμενα χρόνια

Δυστυχώς σαν χώρα κάναμε το λάθος να προβούμε στην βίαιη διακοπή του λιγνίτη χωρίς να έχουμε ένα σαφές και ασφαλές σχέδιο για την μετάβαση μας στις ανανεώσιμες πήγες ενέργειας. Η περιφέρεια Πελοποννήσου πρέπει να προβεί σε σημαντικά έργα υποδομών που θα βοηθήσουν να έρθουν μεγάλες επενδύσεις στην περιοχή. Η Ανάπτυξη και ο εκσυγχρονισμός της Βιομηχανικής περιοχής, η ανάπτυξη του αγρο-τουρισμού και του οίνο-τουρισμού αλλά και άλλοι παρεμφερείς τομείς μπορούν να δημιουργήσουν τις συνθήκες εκείνες που θα μετατρέψουν την Αρκαδία σ έναν πόλο έλξης νέων επενδύσεων. Επίσης θα πρέπει ν αναδείξουμε τα σημαντικά πολιτιστικά στοιχεία της Αρκαδίας που αποτελούν μέρος της ιστορίας μας αλλα και της ίδιας της ταυτότητας μας.

Ποιες είναι οι προτεραιότητές σας, αν εκλεγείτε περιφερειακός σύμβουλος;

Το πιο σημαντικό πρόβλημα της Αρκαδίας είναι ότι «μαραζώνει», χάνει διαρκώς τους Νέους της. 
Για να ανατρέψουμε αυτή την κατάσταση πρέπει να πείσουμε τους Νέους να γυρίσουν στην πατρίδα τους, να στήσουν εδώ τις οικογένειες τους, πρέπει να τους δώσουμε προοπτική, να κάνουμε την Αρκαδία προορισμό Ζωής και Δημιουργίας.
Η λύση στο παραπάνω πρόβλημα δεν είναι άλλη από την Οικονομική Ανάπτυξη με κέντρο τον Άνθρωπο.

Ένα από τα σημαντικότερα εμπόδια στην ανάπτυξη μιας περιοχής είναι η απουσία ολοκληρωμένου και συστηματικού χωροταξικού σχεδιασμού και η γραφειοκρατία.
Είναι απαραίτητος ο επαναπροσδιορισμός του περιβαλλοντολογικού και χωροταξικού πλαισίου, με τον καθορισμό συγκεκριμένων χρήσεων γης και ειδικών πολεοδομικών σχεδίων και την εναρμόνιση τους με τις πραγματικές αναπτυξιακές ανάγκες, διατηρώντας παράλληλα την περιβαλλοντική κληρονομιά μας. Η βάση δεδομένων του κτηματολογίου, που επιτέλους ολοκληρώνεται, πρέπει να εμπλουτιστεί με κάθε άλλη χρήσιμη πληροφορία, για τις ιδιαιτερότητες και τις προοπτικές του τόπου μας.
Ταυτόχρονα πρέπει να ολοκληρωθεί με διαδικασίες Fast-Track η επέκταση της Βιομηχανικής Περιοχής Τρίπολης και να ενεργοποιηθεί άμεσα το Βιομηχανικό Πάρκο Μεγαλόπολης.
Τέλος, οι περίπλοκες διαδικασίες αδειοδότησης και η υπέρ-πληθώρα νόμων, με ασάφεια ως προς την εφαρμογή τους, αποθαρρύνουν τις επενδύσεις. Πρέπει να γίνει άμεσα απλοποίηση και επιτάχυνση των διαδικασιών αδειοδότησης και να παταχθεί η γραφειοκρατία, τουλάχιστον στο επίπεδο που αφορά την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Πρέπει επιτέλους οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές να ξέρουν που μπορούν να δραστηριοποιηθούν και η Αρκαδία να γίνει όσο το δυνατόν πιο ελκυστική για Νέες επιχειρήσεις, με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον και τη νομοθεσία.
Με αυτό τον τρόπο η Αρκαδία θα γίνει πιο ελκυστική και για τους Νέους της.
Με πολλές και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας η Αρκαδία μπορεί να γίνει ξανά ένας τόπος Ζωής και Δημιουργίας.

Η Αρκαδία αξίζει να πρωταγωνιστήσει, έχετε δηλώσει, Πώς πιστεύετε ότι μπορεί να γίνει αυτό;

Για να πρωταγωνιστήσει η Αρκαδία μας πρέπει να βγει μπροστά η νέα γενιά που ζει και δημιουργεί εδώ. Χρειαζόμαστε μια άλλη προσέγγιση σε όλους τους τομείς ώστε να δοθεί η δυνατότητα να γίνουν όλες εκείνες οι αλλαγές που χρειαζόμαστε ώστε ν γυρίσουμε σελίδα την Κυριακή 8/10 από το μίζερο παρελθόν μας σ ένα μέλλον που μας αξίζει. 

Τι αντιπροσωπεύει για εσάς η παράταξη «Πελοπόννησος - Αφετηρία ζωής» και τι ο επικεφαλής της Δημήτρης Κουτσούλης;

Ο Δημήτρης Κουτσούλης πέρα απο ένας θαυμάσιος επιστήμονας είναι ένας άνθρωπος με πλήρη αντίληψη για όλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε στην όλοι μας. Η υποψηφιότητα του φέρνει στο προσκήνιο μια ομάδα νέων ανθρώπων που μ ένα επεξεργασμένο πρόγραμμα απαντάμε στα προβλήματα του σήμερα και ταυτόχρονα σχεδιάζουμε το μέλλον της περιοχής μας.

Ποιο το μήνυμά σας προς τους πολίτες από τους οποίους ζητάτε τη στήριξή του

Το μήνυμα μου είναι μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας για ένα καλύτερο μέλλον για τους πολλούς. Με νέο ήθος, νέες αξίες θα δημιουργήσουμε καλύτερες συνθήκες για την νέα γενιά ώστε να μένει στον τόπο μας, την Αρκαδία που αγαπάμε.

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio