Κ. Βλάσης: Η επόμενη τετραετία είναι «στοίχημα» για την Αρκαδία (vid)

Σάβ, 29/04/2023 - 10:31
Image

Στο ραδιόφωνο της ΕΡΑ Τρίπολης και στη δημοσιογράφο Πέγκυ Μπρούσαλη μίλησε ο υποψήφιος βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στην Αρκαδία Κώστας Βλάσης. Η κυρία Μπρούσαλη ρώτησε αν αλλάζει το διακύβευμα σε αυτές τις εκλογές και ο κ. Βλάσης απάντησε:

«Είμαι γιατρός, πρώτα από όλα, το βουλευτής ακολουθεί. Ναι, τίθεμαι πάλι στον αρκαδικό λαό για μια τρίτη φορά ως υποψήφιος βουλευτής. Μετά την τετραετή διακυβέρνηση της ΝΔ μπορεί κάποιος κρίνει και να συγκρίνει, και αυτό αφορά ατομικά και συλλογικά, δηλαδή και τους βουλευτές και τα κόμματα. Να αποφασίσει αν θέλει η χώρα να συνεχίσει στον δρόμο της σταθερότητας και της ανάπτυξης, που μειώνονται οι φόροι και αυξάνονται οι μισθοί και οι συντάξεις σταθερά, αλλά αν θέλει να επιστρέψει σε μια προηγούμενη εποχή με αυξήσεις φόρων και με μειώσεις συντάξεων. Αν θέλουμε να βάλουμε τέλος στο προσφυγικό ή αν θέλουμε να το ανοίξουμε. Αν θέλουμε να επιλέξουμε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως πρωθυπουργό, αυτόν που το 95% των όσων υποσχέθηκε, τα έκανε. Δεν λέμε ότι δεν κάναμε λάθη. Όπου κάνουμε λάθη, μαθαίνουμε από αυτά και προχωράμε. Ακόμα και στο θέμα της ημερομηνίας των εκλογών ο Πρωθυπουργός διέψευσε τα πάντα και οι εκλογές έγιναν στο τέλος της τετραετίας». 

«Στα τοπικά, εγώ νομίζω ότι όσον αφορά εμένα και την εκπροσώπηση του αρκαδικού λαού, και πάλι μιλάμε με τα έργα μας. Μετά από πολύ καιρό, η Αρκαδία παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο όχι στα λόγια, αλλά με πράξεις. Το σύνθημά μου στις προηγούμενες εκλογές, ήταν ''επενδύσεις, επενδύσεις, επενδύσεις''. Να αναπτυχθούν καινούργιες θέσεις εργασίας, και αυτό γίνεται πράξη. Δεν είναι σήμερα το είπαμε και αύριο έγινε. Οι δύο μεγάλες επενδύσεις που ξεκίνησαν στην Αρκαδία, θα πάρουν πάνω από 700-800 υπαλλήλους. Λύνουν το πρόβλημα της ανεργίας στον τόπο μας. Ταυτόχρονα, ήρθε και το φυσικό αέριο, που είναι μια φθηνή μορφή ενέργειας, πρώτα στη Μεγαλόπολη και μετά στην Τρίπολη, και δίνουμε έναν επιπλέον λόγο στους επιχειρηματίες να κάνουν επενδύσεις, αφού θα έχουν φθηνή ενέργεια».

Η Τρίπολη μετατράπηκε σε ευρωπαϊκό φαρμακευτικό κόμβο.

«Μπορούμε τα επόμενα χρόνια να περιμένουμε το αποτέλεσμα όλων αυτών. Είναι δύο εργοστάσια, της DEMO και της ΕΛΠΕΝ, και άλλες δύο με τρεις έτοιμες, μεγάλες επενδύσεις, που θα γίνουν στην Τρίπολη, είναι πολύ κοντά στο να αγοράσουν τον χώρο, και θα προσφέρουν υψηλά αμειβόμενες θέσεις, θα προχωρήσει το σχέδιο Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης, και ελπίζω την επόμενη τετραετία να δείξουν περισσότερη ευαισθησία, και αυτό αφορά την Περιφέρεια και τους Δήμους, να είναι περισσότερο υποβοηθιτικοί στο έργο της κυβέρνησης. Η επόμενη τετραετία είναι στοίχημα για όλο τον τόπο. Ο κ. Δέμος, είχαμε έρθει μαζί και είχε αγοράσει τον χώρο το 2017-18 και τότε αγόρασε τον τόπο. Φτάσαμε στο 2023 όταν η κυβέρνηση προσέφερε τους ευνοϊκούς όρους για να ανοίξει το εργοστάσιο. Θα είναι απτά τα έργα, θα τα βλέπουμε μπροστά μας. Κι αυτό να το τονίσουμε στους όποιους όψιμους επικριτές που εμφανίστηκαν και μιλούν με υποτιμητικούς όρους. Η Αρκαδία είναι το κέντρο της Πελοποννήσου και τα κεφάλαια θα είναι πολλά».

Τέλος, ο κ. Βλάσης έκλεισε με ένα μήνυμα στους αποδήμους: «Έγινε το πρώτο βήμα από αυτή την κυβέρνηση οι απόδημοι, που είναι 6 - 7 εκατ. σε όλο τον κόσμο, να ψηφίσουν. Ο αριθμός είναι μικρός, μόλις 25.000. Αυτοί που θα πάρουν το αεροπλάνο για να ψηφίσουν είναι ένα εκατομμύριο. Θα τους δώσουμε την επόμενη τετραετία τη δυνατότητα να ψηφίσουν από τον τόπο κατοικίας τους. Ταυτόχρονα το ίδιο μήνυμα στέλνω και στους Αρκάδες που βρίσκονται παντού»:

Ως βουλευτής έχω ήσυχη τη συνείδησή μου ότι και αυτή την τετραετία, έβαλα ένα λιθαράκι να πάει η Αρκαδία πιο μπροστά και για να δείξω ότι ο βουλευτής είναι πάντα δίπλα στον πολίτη, όποτε τον χρειάζεται, με ειλικρίνεια στα μάτια.

Video

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio