Γιώργος Πραχαλιάς: Η ιστορικότητα της στιγμής επιβάλλει να δημιουργήσουμε μια ανεξάρτητη, ισχυρή, αυτοδύναμη Πελοπόννησο (vid)

Τετ, 04/10/2023 - 18:00
Image

Μία ανάσα πριν από τις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου, ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με την παράταξη «Νέα Πελοπόννησος» με επικεφαλής τον Πέτρο Τατούλη, Γιώργος Πραχαλιάς, μίλησε στην κάμερα του ArcadiaPortal για το διακύβευμα των εκλογών, για το πρόγραμμα της παράταξης στην οποία εντάχθηκε με το χέρι στην καρδιά, όπως μας είπε, και ανέπτυξε το σκεπτικό του για το πώς η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα ισχυροποιηθεί και θα αναπτυχθεί τα επόμενα χρόνια.

Προϋπόθεση για να πάμε μπροστά, όπως υπογράμμισε ο κ. Πραχαλιάς, μελετητής και λάτρης της ιστορίας ο ίδιος, είναι να ανταποκριθούν οι Πελοποννήσιοι στην ιστορικότητα της στιγμής.

«Το διακύβευμα αυτών των εκλογών είναι μεγάλο. Ζούμε μια ιστορική στιγμή, ακριβώς 200 χρόνια από το 1823, όταν ο Μαυροκορδάτος ενταφίασε την Πελοποννησιακή Γερουσία, με αποτέλεσμα να τριχοτομηθεί η Πελοπόννησος και να μην αποκτήσει ποτέ ξανά ανεξάρτητη και ισχυρή αυτοδιοίκηση.

Έχουμε, λοιπόν, μια ιστορική ευκαιρία να μην διαπράξουμε τα λάθη του 1823, να δώσουμε τέλος στην πολιτικά λάθος υποψηφιότητα του κ. Πτωχού, μια δοτή υποψηφιότητα, που έγινε προσωπική επιλογή του πολιτικού και οικονομικού συστήματος των Αθηνών.

Ο ίδιος διευκρινίζει: «Το λάθος δεν είναι το γεγονός ότι ο κ. Πτωχός στηρίζεται από τη Νέα Δημοκρατία, προς Θεού, το ζήτημα είναι ότι αυτή η υποψηφιότητα ήρθε από ένα πολιτικό σύστημα. Οι πολίτες, επομένως, καλούνται να σκεφτούν ποιο είναι το μέλλον της Πελοποννήσου».

Ο Γιώργος Πραχαλιάς σκέφτεται τις κινήσεις του πολύ σοβαρά και δεν λαμβάνει καμία απόφαση ελαφρά τη καρδία. Έτσι και τώρα:

«Σκέφτηκα πολύ σοβαρά, θέλησα να συμμετέχω σε αυτή την προσπάθεια, σε μια ακηδεμόνευτη Πελοπόννησο. Ο Πέτρος Τατούλης είναι φίλος μου, τον στηρίζω από το 2010 και το 2014. Όταν, ενώ είχα κατεβεί υποψήφιος βουλευτής, είπα ανοιχτά ότι στον δεύτερο γύρο θα ταχθώ με τον Πέτρο Τατούλη, η τεράστια, η αείμνηστη Φώφη Γεννηματά δεν διανοήθηκε να θέσει θέμα διαγραφής μου».

Έχω πάντα ξεκάθαρες απόψεις.

Ο κ. Πραχαλιάς, στη συνέχεια, καλεί όλους τους πολίτες να στηρίξουν στον δεύτερο γύρο τον Πέτρο Τατούλη, ανεξαρτήτως κομματικών πεποιθήσεων.

«Αν υπάρχει κάτι που με χαρακτηρίζει, είναι η καθαρότητα των απόψεών μου. Στέκομαι με σεβασμό απέναντι σε όλα τα κόμματα, ειδικά της Κεντροαριστεράς. Κάνουν μεγάλη προσπάθεια και είναι σεβαστό. Στον πρώτο γύρο να καταγράψουν τα κόμματα την προσπάθειά τους, αλλά  στον δεύτερο γύρο να συνταχθούν με τον Πέτρο Τατούλη. Ο ίδιος ο Τατούλης απευθύνει ένα μεγάλο ανοιχτό κάλεσμα. Η ήττα της παράταξης της δεξιάς, δεν θα είναι ήττα του Κ. Μητσοτάκη, αλλά ήττα του συστήματος Σαμαρά. Καλούμε όλους τους Πελοποννήσιους να συνταχθούν μαζί του στον δεύτερο γύρο».

Για τον συνδυασμό της «Νέας Πελοποννήσου», ο κ. Πραχαλιάς μας είπε ότι το ψηφοδέλτιο της παράταξης είναι «συντριπτικά δημιουργικό, βαθιά πολιτικό ψηφοδέλτιο, που δημιουργήθηκε με συμπερηληπτικότητα, όχι μόνο αναφορικά με τις κοινωνικές και οικονομικές τάξεις, αλλά και με όλες τις κομματικές πλευρές». «Μας διακρίνει η δημιουργικότητα, η βαθιά προοδευτικότητα να πάμε τα πράγματα μπροστά στην Πελοπόννησο. Ο Πέτρος Τατούλης έχει την ικανότητα να συνθέτει».

Ο ίδιος χαρακτηρίζει το πρόγραμμα για την Αρκαδία ως άκρως προοδευτικό:

«Έχω αρθρογραφήσει ανοιχτά, δημόσια και ξεκάθαρα και έχω με σαφήνεια διατυπώσει τις προτάσεις μου για την Αρκαδία. Ίσως είναι η τελευταία ευκαιρία για την Αρκαδία και τη χώρα να γίνουν άλματα μπροστά. Θα έρθουν στη χώρα μας 80 δισ. ευρώ, δηλαδή 10 φορές το κόστος ολόκληρης της Ολυμπιάδας. Τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια, η Αρκαδία πήρε μόνο 100 εκατ. ευρώ, τραγικά λιγότερα σε σχέση με τους άλλους νομούς. Δικαιούται να ζητάει 800 εκατ. ευρώ από αυτό το θηριώδες πακέτο. Έχουμε ένα πρόγραμμα με δέκα συγκεκριμένα αναπτυξιακά έργα. Πρώτα, οι μεγάλοι οδικοί άξονες, Πάτρα – Τρίπολη, Τρίπολη – Πύργος, ένας δρόμος που θα δώσει ζωή στη Γορτυνία, η οποία βρίσκεται στο κατώφλι του πληθυσμιακού θανάτου. Ο ίδιος παραχωρησιούχος που θα πάρει το ένα θα πάρει και το άλλο. Ακόμα, ο μεγάλος Ανατολικός Άξονας, θα φτάνει μέχρι Μονεμβασιά, θα συνδέσει Αργολίδα, Αρκαδία, Λακωνία. Επίσης, τα λιμάνια της Βόρειας και Νότιας Κυνουρίας, να γίνουν πιστοποιημένοι επιβατικοί σταθμοί για την κρουαζιέρα. Το μεγάλο τεχνολογικό πάρκο για τη Μεγαλόπολη, ένα πραγματικά τεράστιο έργο που θα αξιοποιήσει την Ευρωπαϊκή Πράξη Μικροκυκλωμάτων η οποία χρηματοδοτείται με 45 δισ. ευρώ. Είναι χρυσή ευκαιρία να το φτιάξουμε, να γίνεται εισαγωγή πρώτων υλών από Αφρική στο λιμάνι Καλαμάτας και να συναρμολογούνται στη Μεγαλόπολη, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών και Πελοποννήσου. Θα δημιουργηθούν καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας και θα γνωρίσει τεράστια οικονομική ανάπτυξη όλη η Πελοπόννησος. Πρόκειται για ένα έργο με παγκόσμια ισχύ. Όλα τα παραπάνω, μαζί με την ενίσχυση της κτηνοτροφίας, του τουρισμού, της αγροτικής παραγωγής, τα αντιπλημμυρικά έργα, θα φέρουν πραγματική ανάπτυξη στην Αρκαδία και στην Πελοπόννησο».

Το πιστεύω βαθιά ότι θα τα καταφέρουμε. Αν δεν το πίστευα, δεν θα μπορούσα να είμαι εδώ.

Τέλος, ο κ. Πραχαλιάς στέλνει το μήνυμά του στους συμπολίτες του:

«Σε όλους του συμπατριώτες, με το χέρι στην καρδιά, τους προτρέπω να σκεφτούν την ιστορικότητα της στιγμής. Να πάρουμε τα πράγματα στα χέρια μας, να δημιουργήσουμε μια ισχυρή, αυτοδύναμη, ανεξάρτητη Πελοπόννησο».

Στο τέλος αυτής της διαδρομής, θα σας κάνω υπερήφανους.
 

Από το Arcadiaportal.gr

Video

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio