Γιαννακούρας: Πρέπει να παρέχουμε στους νέους κίνητρα ώστε να μείνουν στον τόπο τους (pics)

Τρί, 02/05/2023 - 20:29
Image

Ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Γιαννακούρας στο πλαίσιο των περιοδειών του ενόψει των επικείμενων εκλογών της 21ης Μαΐου επισκέφτηκε χωριά της Γορτυνίας έχοντας την δυνατότητα να συνομιλήσει και να αφουγκραστεί τα προβλήματα και τις αγωνίες των ανθρώπων της περιοχής.

Επίσκεψη σε φίλους και συμπατριώτες σε χωριά της Γορτυνίας.

Πράσινο, Αγρίδι, Τουμπίτσι, Τρανή Λάκκα, Χώρα, Νεοχώρι, Τριποταμιά, αλλά και Σπάθαρι, σταθμοί της περιοδείας μου.

Εκεί όπου οι άνθρωποι προσπαθούν παρά τις δυσκολίες να ανταποκριθούν στην καθημερινότητα και να κάνουν όσο πιο καλή γίνεται τη ζωή τους.

Θα πρέπει όμως σε αυτό να έχουν αρωγούς και εμάς . Αυτή τη βοήθεια προσπάθησα να την δώσω , όλα τα χρόνια, που είχα με τη δική τους ψήφο την ευκαιρία, να τους υπηρετήσω από τη θέση του Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας.

Τα προβλήματα βέβαια δεν σταματάνε και οι απαιτήσεις είναι πολλές και χρειάζεται συνεχής προσπάθεια.

Οι νέοι κτηνοτρόφοι χρειάζεται να ενημερώνονται και θα πρέπει να μπουν στο πρόγραμμα εξηλεκτρισμού των ποιμνιοστασίων τους, το οποίο ξεκίνησε επί θητείας μου μόνο στην Αρκαδία και συνεχίζεται.

Θα πρέπει να παρέχουμε στους νέους κίνητρα να μείνουν στον τόπο τους και να ασχοληθούν με αυτό που αγαπάνε. Όμως αν δεν υπάρχει ασφάλεια, δεν υπάρχει σχολείο, δεν υπάρχει γιατρός, δεν υπάρχουν δρόμοι που να βελτιώνονται συνέχεια, τότε δεν θα μείνουν αλλά θα αναζητήσουν την τύχη τους αλλού.

Και για τους πιο μεγάλους όμως η αναβάθμιση των Κέντρων Υγείας είναι αναγκαία για να μπορούν να έχουν άμεσα πρόσβαση στην πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας, ενώ θα πρέπει και αυτοί να νιώθουν ασφαλείς στα σπίτια τους, αφού πολλοί εξ αυτών μένουν μόνοι τους.

Χαίρεσαι όμως, όταν βλέπεις και την προσπάθεια που καταβάλλεται από όσους έχουν επιλέξει να μείνουν στον τόπο τους, να ενδυναμώσουν τους συλλόγους των χωριών τους, να κάνουν εκδηλώσεις αλλά και έργα. Και αυτοί οι άνθρωποι χρειάζονται τη στήριξη όλων μας. Αφού ο πολιτισμός είναι κομμάτι της ζωής μας και μάλιστα πολύτιμο.

Το κοινωνικό Κράτος , η αναβάθμιση και αναγέννηση του ΕΣΥ με ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, η στήριξη και ο εκσυγχρονισμός του αγροτικού τομέα είναι προτεραιότητες μας, ενώ θα πρέπει πρώτα από όλα να στηρίξουμε τους νέους μας, το μέλλον αυτής της χώρας.

Γιατί έτσι στηρίζουμε τη χώρα.

 

 

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio