Γιαννακούρας: Ο πρωτογενής τομέας της Αρκαδίας χρειάζεται στήριξη (pics)

Πέμ, 04/05/2023 - 18:58
Image

Στη Μεγαλόπολη και σε χωριά του Δήμου Τρίπολης βρέθηκε ο υποψήφιος βουλευτής Αρκαδίας με το ΠΑ.ΣΟ.Κ. - Κίνημα Αλλαγής Βαγγέλης Γιαννακούρας,

 

Ο ίδιος αναφέρει:

Άλλη μία γεμάτη με Αρκαδία ημέρα, η χθεσινή, με συναντήσεις με φίλους και συμπατριώτες στη Μεγαλόπολη, αλλά και στα χωριά του Δήμου Τρίπολης (Στάδιο Τεγέας, Ρίζες, Αλέα, Κερασίτσα, Μανθυρέα και Βούρβουρα).

Η μέρα είχε και παρουσία στο Γήπεδο του Αστέρα για τον τελικό Κυπέλλου Αρκαδίας. Θέλω αρχικά να συγχαρώ και τις δύο ομάδες, τη Δημητσάνα και τον Ερμή που έφθασαν στον τελικό με την Δημητσάνα να κερδίζει το κύπελλο.

Στην περιοχή της Μεγαλόπολης οι κάτοικοι ζουν με τη δική τους αγωνία για το μέλλον τους, μετά το ξαφνικό κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων. Θα το ξαναπώ πως πρέπει να υπάρξει επιτάχυνση όλων των διαδικασιών, ώστε να γίνουν οι απαραίτητες υποδομές (βιομηχανικό πάρκο κλπ) αλλά και να γίνει κινητοποίηση για την παροχή περισσότερων κινήτρων ώστε να έρθουν επενδύσεις στο λεκανοπέδιο αλλά και να μπορέσουν οι νέοι να μείνουν στον τόπο τους, δημιουργώντας μικρές επιχειρήσεις.

Μέχρι τώρα διαπιστώνουμε ότι δεν έχει προχωρήσει τίποτα και έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος και αν συνεχίσει έτσι η κατάσταση το στοίχημα θα χαθεί και η Μεγαλόπολη δεν θα μπορέσει να ανατρέψει τις αρνητικές συνέπειες της απολιγνιτοποίησης.

Στα χωριά του Δ.Τρίπολης, σχεδόν όλα παραγωγικά, με ποιοτικά αγροτικά προϊόντα, οι άνθρωποι προσπαθούν να ανταπεξέλθουν, αν και θεωρούν πως ο αγροτικός κόσμος δεν έχει την βοήθεια που χρειάζεται.

Από τη θέση του Αντιπεριφερειάρχη προσπάθησα να τους βοηθήσω και έγιναν αρκετά έργα (πχ γεώτρηση στη Μανθυρέα, δρόμος στα Βούρβουρα, καθαρισμοί ρεμάτων κλπ).

Ο πρωτογενής τομέας για την Αρκαδία είναι βασικός πυλώνας της οικονομικής δραστηριότητας της και χρειάζεται στήριξη, (έχουμε να κάνουμε πολλά και στον τομέα της προβολής των ξεχωριστών μας προϊόντων ), εκσυγχρονισμό (συσκευασία προϊόντων, μεταποίηση) και σύνδεση του με τον τουρισμό.

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio