Γ. Παπαηλιού: Το σχολείο πρέπει να αποτελέσει χώρο διαμόρφωσης ελεύθερων προσωπικοτήτων (pics)

Σάβ, 06/05/2023 - 18:07
Image

Επίσκεψη στη Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας, στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, στο Κέντρο Διεπιστημονικής Αξιολόγησης και Συμβουλευτικής Υποστήριξης, στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας, στα ΕΛΤΑ, στον ΟΤΕ και στη Δημόσια Βιβλιοθήκη  Τρίπολης πραγματοποίησε ο υποψήφιος βουλευτής Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Γιώργος Παπαηλιού.

Το γενικότερο ερώτημα  της κατεύθυνσης της εκπαίδευσης,  ώστε να επιτευχθεί, εκτός των άλλων, και ο περιορισμός των κοινωνικών και περιφερειακών ανισοτήτων, παραμένει ενεργό.

Το σχολείο πρέπει να αποτελέσει, εκτός από χώρο απόκτησης γνώσεων, και χώρο διαμόρφωσης ελεύθερων προσωπικοτήτων σε περιβάλλον συλλογικότητας και αλληλεγγύης.

Η ραγδαία μείωση του μαθητικού πληθυσμού (και) στην Αρκαδία, που  εντάσσεται στο πλαίσιο του δημογραφικού  ζητήματος και της αποψίλωσης της υπαίθρου, αντανακλά στην καθημερινή λειτουργία των σχολείων. Πάντως η κατάργηση εκπαιδευτικών δομών, δεν είναι λύση.   

Πρέπει να αποτελέσουν προτεραιότητα, η βελτίωση της υλικοτεχνικής υποδομής,  των συνθηκών της ειδικής αγωγής και της παράλληλης στήριξης, όπως επίσης και των σχολείων των απομακρυσμένων και δυσπρόσιτων περιοχών.

Για την προσέλκυση εκπαιδευτικών στα δυσπρόσιτα σχολεία, είναι αναγκαία η θέσπιση ακόμη περισσότερων θεσμικών και οικονομικών κινήτρων.

Το επίπεδο και η ουσιαστική παροχή της εκπαίδευσης στους πολλούς, σε όλους, θα επιτευχθεί, εκτός των άλλων, με τη γενναία αύξηση του αριθμού των μονίμων και την αντίστοιχη μείωση των αναπληρωτών εκπαιδευτικών και βέβαια την κατάργηση της ελάχιστης βάσης εισαγωγής για την πρόσβαση στα πανεπιστήμια.

Εκ των ων ουκ άνευ προϋποθέσεις για την αντιμετώπιση όλων αυτών αποτελούν η δραστική αύξηση του προϋπολογισμού για την παιδεία και η αξιοποίηση του «Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας».

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio