Γ. Μαργιώλου: Το σχέδιο της παράταξης «Η Πελοπόννησος Μπροστά» για την ενίσχυση των κοινωνικών υπηρεσιών

Πέμ, 05/10/2023 - 15:39
Image

Οι συμπολίτες μας έχουν απολυτό δίκιο να ζητούν καλύτερες και ποιοτικότερες υπηρεσίες. Γιατί ευημερία για όλους δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς κοινωνική συνοχή.

Συγκεκριμένα προτεραιότητα μας είναι:

✓ Η υποστήριξη των παιδιών προσχολικής, σχολικής και εφηβικής ηλικίας με την υλοποίηση του προγράμματος 5x3 που αφορά άξονες στήριξης : Ενδυνάμωση της οικογένειας, Πρόληψη, Προστασία, Εκπαίδευση, Ψυχαγωγία και στα τρία ηλικιακά φάσματα.

✓ Προωθούμε το Curriculum 4 σημείων Πρόληψης και Αντιμετώπισης των τεσσάρων μορφών Παρενόχλησης Διαδικτυακή, Σεξουαλική, Σωματική και Ψυχολογική εφαρμόζοντας πρωτόκολλο συνεργασίας και εκπαίδευσης.

✓ Ιδρύουμε παρατηρητήριο Πρόληψης και Αντιμετώπισης των εφηβικών δυσκολιών με έμφαση στη σχολική διαρροή, τις συγκρουσιακές συμπεριφορές και τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση και πρόληψη κινδύνων.

✓ Ιδρύουμε πολύκεντρα στήριξης παιδιού και οικογένειας με έμφαση στην τέχνη, τη δημιουργική απασχόληση, την οδηγική συμπεριφορά ανηλίκων\νέων και πρόληψης των ατυχημάτων

✓ Σχεδιάζουμε το πρόγραμμα Μένω στο Σπίτι μου, υποστηρίζοντας την λειτουργικότητα των ηλικιωμένων και τη φροντίδα στο χώρο τους.

✓ Ενισχύουμε τα Κέντρα Κοινότητας με στόχο την κοινωνική ένταξη ευάλωτων ομάδων πληθυσμού και την πρόληψη της περιθωριοποίησης.

✓ Είμαστε δίπλα στα θύματα ενδοοικογενειακής βίας με τη δημιουργία ξενώνα φιλοξενίας των θυμάτων, με προγράμματα πολυεπίπεδης ενίσχυσης και στήριξης, με τη συνεργασίας όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

✓ Ενισχύουμε το θεσμό του κοινωνικού συμβούλου.

✓ Προωθούμε την ίδρυση φόρουμ εθελοντισμού με στόχο την αναγνώριση της εθελοντικής δράσης και τη στήριξη των εθελοντικών φορέων.

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio