Φαράντος: Αρκαδία, το Κέντρο μιας ισχυρής Πελοποννήσου στο σχέδιο του Μ. Μάκαρη

Παρ, 15/09/2023 - 20:23
Image

Ο Μανώλης Μάκαρης, υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και επικεφαλής της παράταξης «Πρώτα η Πελοπόννησος» παρεμβαίνει ολοένα και περισσότερο, στα ζητήματα της Αρκαδίας, όσον αφορά το ρόλο της στο πολιτικό σχέδιο για την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Απότοκο του σχεδιασμού που έχει πραγματοποιηθεί στην παράταξη, γνωστοποιήθηκε στην ανάρτηση του υποψηφίου Περιφερειακού Συμβούλου της παράταξης στην Αρκαδία, Γεωργίου Φαράντου, ο οποίος ανάρτησε τα εξής:

Αρκαδία, το Κέντρο μιας ισχυρής Πελοποννήσου στο σχέδιο του Μ. Μάκαρη
Η διοικητική διαίρεση της χώρας, σε Αποκεντρωμένες Διοικήσεις και Αιρετές Περιφέρειες, αποτελεί αντικείμενο που ενδιαφέρει σφόδρα το Μανώλη Μάκαρη και την παράταξη μας.

Στα πλαίσια του προγράμματος μας, εντοπίσαμε τις αδυναμίες των εφαρμοσμένων σχεδίων για τη διοικητική διαίρεση. Μετά από μελέτη, μπορούμε να προτείνουμε τις κατευθύνσεις που πρέπει να ακολουθηθούν, για τη βιώσιμη ανάπτυξη όλης της Πελοποννήσου, στην οποία η Αρκαδία θα έχει ένα ιδιαίτερα αναβαθμισμένο ρόλο.

Η Αρκαδία ανήκει διοικητικά στην Περιφερειακή Ενότητα Πελοποννήσου, στα πλαίσια μιας αυθαίρετης και ανιστόρητης κατάτμησης της Πελοποννήσου σε δύο Περιφερειακές Ενότητες.

Με ιστορικό βάρος, πολιτιστική κληρονομιά και μεγάλη φυσική ποικιλομορφία, έχει τις προϋποθέσεις να ανακόψει και να αντιστρέψει την πορεία της πληθυσμιακής της συρρίκνωσης και της οικονομικής της υποβάθμισης με ευθύνη των Κυβερνήσεων και της Περιφέρειας.

Απαιτείται όμως να ιεραρχηθούν και να δρομολογηθούν δράσεις και έργα, που θα αξιοποιήσουν το ιστορικό και πολιτιστικό της υπόβαθρο σε συνδυασμό με τις φυσικές και παραγωγικές της δυνατότητες.

Επίσης, τις μέρες αυτές επανήλθε με τραγικό τρόπο στο προσκήνιο το φαινόμενο της κλιματικής κρίσης και των αναποτελεσματικών πολιτικών αντιμετώπισης της.

Ένα από τα βασικότερα θέματα που πρέπει να απασχολήσουν την Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι η θωράκιση της Αρκαδίας από τις φυσικές καταστροφές.

Να γίνει η Αρκαδία, ουσιαστική έδρα της Πελοποννήσου, λόγω της γεωγραφικής θέσης, της ιστορίας και του ρόλου της στην εξέλιξη του Ελληνικού κράτους, και να αποκτήσει το ρόλο που της αρμόζει σε όλα τα ζητήματα.

Γεώργιος Φαράντος

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio